Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Seks_Zelja_Spolnost_Libido_Orgazem
Ko želja po seksu izgine

torek, 10. julij 2007 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Veliko ljudi, ki že več let živijo v partnerski zvezi, ni zadovoljnih s svojim spolnim življenjem," pravi Sandra Maravolo, avtorica priročnika o spolnosti in lastnica trgovine s spolnimi igračami za ženske. Po njenem mnenju je težava v tem, da se večina od njih ne zaveda, da seks ne bo vedno tako divji, kot je bil na začetku zveze.

»To je čisto normalno,« pravi strokovnjakinja in dodaja, da zlasti žensko spolno slo trpi zaradi previsokih pričakovanj. "Veliko žensk meni, da se mora zatresti Zemlja, ko dosežejo orgazem. Predstavljajo si res neverjetne zadeve, zato so z lastnim vrhuncem zelo nezadovoljne ali pa se ga sploh ne zavedajo," pravi Maravolova.

Psiholog Ragnar Beer iz Göttingena, ki se ukvarja z internetnim svetovanjem, pa parom svetuje, naj se več pogovarjajo. "Obstajajo želje, ki samo čakajo na izpolnitev. Če pari med sabo ne komunicirajo, bodo za vedno ostale neizpolnjene," pravi Beer. Nezanimanje za spolnost po Beerovih besedah nastane takrat, ko se pričnemo dolgočasiti. "Ko se začetna evforija poleže, zapademo v rutino. Ne trudimo se več, zato se osredotočimo le na tiste točke, ki nas vsakokrat pripeljejo do cilja," razlaga Beer.

Večinoma pa je ženskam vseeno, da so se v postelji stvari spremenile na slabše. "Raziskave so pokazale, da je ženskam vseeno, ali seksajo pogosto ali le enkrat na mesec. Zanje je pomembnejši pozitiven odnos do lastnega telesa in partnerska zveza, ki deluje," je izjavila seksologinja Ulrike Brandenburg iz Aachena. Eden od razlogov, zakaj se ženske v postelji ne počutijo najbolje, je pritisk družbe. "Spolno slo so povzdignili v mit. Ta določa, da morajo partnerji redno seksati. Temu žal ni tako, saj tempo vsakdana uniči vsako še tako močno željo po spolnosti," pravi Brandenburgova.

Z njo se strinja tudi psihologinja Eva Wlodarek iz Hamburga, ki dodaja, da ima lahko tudi ženska, ki se strastem ne predaja pogosto, srečno in bogato spolno življenje. "Nežnejši spol je pogosto zadržan, ker ima komplekse. Niso zadovoljne s svojim telesom in ne zavedajo se, da partnerja njihove napakice na zanimajo," pravi Wlodarekova.

Po mnenju terapevtke Claudije Haarmann je problem tudi v vzgoji. “Matere svojim hčeram ne razlagajo, kaj je želja po seksu. Ženske zato svojega telesa ne poznajo,” pravi strokovnjakinja in dodaja, da bi se morala vsaka ženska s svojim telesom sprijazniti, saj lahko le tako uživa v seksu.
Vir: 24ur.com

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Seks_Zelja_Spolnost_Libido_OrgazemDomov
Powered By GeekLog