Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Seks_Spolnost_Zapleti_Zelja
Seks? Zakaj le?

nedelja, 26. februar 2023 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

Dejstvo, da so ženske glede spolnosti zapletene, je tako očitno, kot če bi mi rekli, da bi bila zelo utrujena, če bi petkrat preplavala Piranski zaliv. Težje doživimo orgazem, vsako sekundo ne mislimo na seks, sanjamo o moškem, ki bi se nam popolnoma posvetil ... Predvsem pa si želimo, da bi vsaj enkrat v življenju spolnost jemale tako lahkotno kot naši gospodje.

Seveda ni vse tako enostavno. Vsaka ženska se je namreč vsaj enkrat v življenju srečala z dejstvom, da si seksa pač ne želi. In kaj storiti tedaj?

Trenutno pomanjkanje spolne sle pomeni, da praviloma radi seksate, a prav zdaj preživljate težke čase. Dolgoročno pomanjkanje poželenja pa pomeni, da je strast v vašem domu neznanka. Možno je tudi, da si v resnici želite seksati, vendar se upira vaše telo, pri čemer se nočete fizično odzvati, ko začutite poželjive dražljaje v možganih. Vaše genitalije tako ostanejo suhe, mlačno se odzovete na dotike, četudi ljubimec draži najbolj erogene cone na vašem telesu.

Če vir vašega nepoželenja ni čustvene narave, vam svetujem, da se odpravite k zdravniku in zahtevate napotnico za temeljit pregled pri dobrem ginekologu. Težava lahko namreč leži drugje; v kajenju, visokem krvnem pritisku, povišanem holesterolu, hormonskih motnjah ...

Če dobro pomislite, lahko sami ugotovite, zakaj ne čutite več poželenja. Poleg razmeroma samoumevnih razlogov, kot je na primer, da ste pravkar rodili (tukaj lahko težave povzročajo hormoni), do stresa (napredovanje v službi, selitev v novo stanovanje), izčrpanosti, smrt bližnjega, napetosti v razmerju, skratka vse, zaradi česar se ne počutite tako odlično kot ponavadi. Če boste ugotovili, kje vas čevelj žuli, bo rešitev verjetno prišla sama po sebi.

Če se že več kot leto dni niste počutili seksi in ne veste, zakaj, je čas za alarm. Bodite iskreni. Prvi in najverjetnejši razlog za nepoželenje je, da niste v pravem razmerju, drugi pa, da vaš partner ni najboljši ljubimec. Verjetno je največja ovira orgazem ali bolje neorgazem, pri čemer vaš moški nima pojma, kako naj vas pripelje do raja. Vendar imam dobro novico za vas, z malce odprtega in iskrenega pogovora, kaj potrebujete, da bi doživeli vrhunec, je ovira premostljiva.

Malce težje je, če je tehnika vašega ljubčka odlična, ampak vas enostavno ne privlači. Četudi je načinov za popestritev spolnega življenja nešteto, je malo možnosti, da boste ponoči zbujali sosede, če med vama ni kemije. Rešitev je v vaših rokah – odločitev, ali boste vztrajali v razmerju brez seksa, je samo vaša.

Seks je močno orožje za pogajanje. Če si vaš partner želi seksati z vami, vi pa ne popustite, ker se je zadnjič pred vašimi prijatelji grdo obnašal, ste verjetno zelo zadovoljni sami s sabo. Včasih, še posebej, če ste jezni, se zadevate, da mu namenoma ne pustite blizu vaših hlačk. ''Se bo že naučil,'' si mislite. Po drugi strani pa se odrekanje lahko zgodi nevede, še posebej, če ste globoko prizadeti. Skoraj vedno pa so težave v spolnosti mnogo več kot zgolj seks, večkrat so kazalec mlačnega razmerja.

Težave, ki uničujejo vajino posteljno življenje, pogosto nastanejo tudi, če ste preveč navezani na partnerja. Seks je bil lahko na začetku dober, prav tako vas še vedno privlači, morda celo hrepenite po njem. Vendar pa z žalostjo ugotovite, da je strast zamenjala navezanost. Prav ironično je: pari, ki so si najbolj blizu - lahko bi rekli, da sta partnerja sorodni duši -, se praviloma ne morejo pohvaliti z najbolj norimi seksi izkušnjami.

Ključna sestavina za dolgoročno srečno posteljno življenje je novost; če sta postala par z istimi stališči in okusi, jo je težko vpeljati v razmerje. Vendar se je vredno potruditi – ljubimca, ki drug drugega stalno presenečata, se izzivata z drugačnimi stališči in se rada igrata, v spalnici preživljata bolj zanimive trenutke. Tudi danes je odličen dan, ko si lahko izmislite ''izgovor'' za seks.

Vir: 24ur.com

Spisek za boljši seks:

- Izločite zdravstvene težave. Pogovorite se z zdravnikom o vašem načinu življenja, splošnem zdravju, zdravilih in hormonih.

- Poželenje je izbira. Če do njega ne pride, se morate potruditi zanj. Sprejmite odgovornost za vašo slo, ugotovite, kaj vas vzburja in udejanjite sanje. Spontana strast se zgodi na začetku razmerja, kasneje je zanjo treba delati.

- Organizirajte (vsaj) en zmenek za seks in tri enourne zmenke za pogovor na teden. Vroči sestanki naj bodo prioriteta, ko ste na zmenku, se prepustite z dušo in telesom ter uživajte drug z drugim.

- Ne igrajte igre ''ti si kriv''. Če si vaš partner želi seksa, to ne pomeni, da je spolni odvisnik. Vzemite njegovo slo kot pohvalo. Ne predajte se trmi, ki vas potihoma sprašuje, ''zakaj bi počela nekaj, česar si ne želim''. Namesto tega naredite vse, da bi seks postal užitek in ne opravek.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Seks_Spolnost_Zapleti_ZeljaDomov
Powered By GeekLog