Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/SeksInBarve
Seks in barve

četrtek, 23. marec 2006 @ 05:17 CET

Uporabnik: Pozitivke

Čeprav bodo nekateri trdili, da nimajo nobene najbolj priljubljene barve, je potrebno samo malo bolj pazljivo pogledati in opazili boste vzorec, po katerem ljudje izbirajo barvo pohištva, avtomobilov, obleke, sten,...Barve so ogledalo vaše spolnosti, pravijo psihologi. Seveda je nemogoče dajati resno oceno na podlagi samo enega elementa in zato tovrstne analize služijo izključno zabavi. Torej, pozabavajmo se malce in poglejte, kakšni ste v postelji (ali na kavču, mizi, pralnem stroju...) in ali ste zadovoljni s partnerjem/ko.
Rdeče, ki te ljubim rdeče. Divje in strastno...

Rdeča: Ljudje, ki imajo radi rdečo barvo, so pri seksu 'tigri' – hitro se vzburijo in uživajo na vse možne načine. Ko se zaiskri, lahko seks traja ure in ure. Če se v postelji znajdeta dva ljubitelja rdeče barve, bi se lahko zamislili mnogi znani ljubimci in osvajalci src.
Opozorilo: Ljubitelji rdeče so lahko tudi agresivni, tako da se tisti/e ki ste bolj rahločutni/e pazite.

Rumena: Če imate radi rumeno barvo, imate kompleksno, vendar prilagodljivo spolno življenje. Rumena je sicer priljubljena barva homoseksualcev, seveda pa to ne pomeni, da so vsi, ki imajo radi rumeno tudi nagnjeni k lastnemu spolu. Večinoma to kaže, da bo ljubitelj rumene iskal dominantnega in močnega partnerja, oziroma da je nagnjen k pasivnemu (užitkarskemu) delu ljubljenja.
Opozorilo: Rumenčki se ponavadi ne odprejo do konca in v seksu ne uživajo popolnoma, vendar pa skoraj nikli ne zavrnejo ponudbe za seks.

Rožnata: Barva, ki izdaja pomanjkanje zrelosti v seksualnem smislu – ženske so nagnjene k temu da dražijo in obljubljajo, potem pa se še pred realizacijo umaknejo. Takšno 'šopirjenje' lahko govori tudi o skrivnem sovraštvu do moških. Veliko prostitutk nosi oblačila rožnate barve – od perila do oblek. Moški, ki jim je všeč rožnata barva pa uživajo v flirtu in osvajanju in v enem večeru se bodo dogovorili za zmenek s tremi ženskami, odšli pa ne bodo na nobenega.
Opozorilo: Ženske, ki so poročene z 'rožnatim' moškim, morajo biti pripravljene na presenečenja oziroma naj imajo pripravljeno rezervno varianto, če zveza propade.
Rožnata barva - obljube, obljube, brez realizacije - nezrela spolnost

Vijolična: Vijoličasti so preveč sofisticirani za vulgarno valjanje po postelji – ženske si nočejo pokvariti frizure, moški pa se raje ubadajo s poslom in je zato tudi njihov pristop k ljubljenju posloven in služben.
Opozorilo: Kadar jih uspete prepričati, da gredo z vami v posteljo, se ne čudite, če se bodo ukvarjali predvsem s tem, kako naj zadovoljijo sebe, vas pa – bo že kako.

Črna: Lahko pomeni tudi 'črni seks' oziroma nagnjenost k mazohizmu ali sadizmu. Seveda to ne pomeni, da so vsi, ki imajo radi črno tudi perverzneži, vendar policijski psihiatri trdijo, da je med spolnimi prestopniki nekaj več ljubiteljev črnega.
Opozorilo: 'Črni' ljudje se nagnjeni k menjanju razpoloženja (pogtosteje so slabe kot dobre volje), v spolnosti pa so najboljši, ko so pod vplivom stresa ali pa ko so nesrečni.

Zelena: Zeleno doživljamo kot barvo zdravja, svežine in narave, zato so tudi ljubitelji zelene v seksualnem smislu v glavnem sveži, naravni, iskreni in nedolžni. Če boste izbrali 'zelenca' za svojega življenjskega sopotnika, potem lahko s spiska svojih skrbi izbrišete prevaro.
Opozorilo: 'Zelene' ženske lahko vse življenje igrajo device, oziroma v spolnosti neizkušene, zato z njimi ne boste doživeli divjega seksa, 'zeleni' moški pa ponavadi ostajajo malo nespretni in v postelji nikoli ne puščajo vtisa, da so pretirano izkušeni.

Oranžna: 'Oranžni' ljubijo spolne fantazije in te so njihova opora. Spolni akt mora biti po njihovem mnenju dramatičen, kot vznemirljiva predstava, v kateri so seveda oni zvezde. Predigra jim je važnejša kot ljubiteljem drugih barv. Med seksom radi šepetajo, besede so jim pomembne, četudi so brezsmiselne.
Opozorilo: Z orgazmom lahko imajo probleme, vendar zelo dobro igrajo in tega partnerju/ici ne pokažejo. Moški so lahko rahlo grobi in ženske radi vlečejo za lase, 'oranžne' ženske pa rade puščajo sledove nohtov na moških hrbtih.

Rjava: Čeprav rjave ne doživljamo kot posebej zanimivo barvo in bo zelo malo ljudi reklo, da jim je ta barva všeč, se za to barvo skrivajo pravi dragulji. 'Rjavi' ljudje so topli, njihova ljubezen je iskrena in globoka, na seks pa mislijo 24 ur dnevno. Vznemirja jih seks na tleh pred kaminom, jagode na trebuhu, kraja hrane iz vaših ust...
Opozorilo: Da bi se popolnoma sprostili, potrebujejo zasebnost in čeprav obožujejo seks, ne bodo seksali povsod. Ne glede na to, kakšen vtis na vas naredi njihovo obnašanje, so 'rjavčki' lahko na dolge proge naporni, ker se vam bo vedno zdelo, da nikoli niste bili dovolj nežni ali pazljivi in da niste dovolj pogosto rekli: "Ljubim te!"

Siva: Barva neodločnih, ki so takšni tudi pri seksu. Ker jih bolj ali manj nič ne vznemirja, niti barve, izberejo barvo, ki nikogar ne obvezuje. 'Sivi' moški v seksu vidijo osvoboditev napetosti, ženske pa seksajo iz dveh razlogov: da bi zadovoljile partnerja ali pa postale noseče. Zanimivo pa je, da kadar se znajdeta skupaj dva ljubitelja sivega, potem nezvestobo drugega vidita kot blagoslov, medtem pa je njuna zveza na videz popolna.
Opozorilo: Ni nenavadno, če ljubitelj sivega med seksom izgleda kot da nekaj računa ali kot da si ogleduje tapete.
Ljubitelji in ljubiteljice modre barve so 'fantastični spolni partnerji'

Modra: Fantastični spolni partnerji – lahko so grešni, nežni, strastni, zaljubljeni do ušes, vse zato, da bi zadovoljili partnerja. Zanje je ljubezen fina umetnost in tudi njihov pristop je eleganten. 'Modre' ženske v seksu uživajo do konca, v predigri in ljubkovanju po seksu pa uživajo oboji – tako moški, kot ženske. V zakonu so neverjetno zvesti – če imajo pravega partnerja, jih drugi ne zanimajo.
Opozorilo: Izrazito strastne ljudi, ki so nagnjeni k malo bolj divjemu seksu, bi lahko motilo, ker pri spolnem odnosu z 'modrimi' ni agresivnosti, kar bi lahko po njihovem mnenju delovalo mlačno in ne dovolj strastno.

Bela: Za ljubitelje barve čistoče je seks lahko nekaj umazanega. 'Beli' ljudje so po naravi puritanci, seksanje podnevi pa je zanje lahko nekaj nemogočega. Neprijetno jim je govoriti o seksu, pa tudi gledanje seksi prizorov jim ne ustvarja ugodja. Če že morajo o tem govoriti, bodo svoja spolovila opisovali kot 'miška', 'muca' in s podobnimi otroškimi izrazi.
Opozorilo: 'Bele' ženske se v glavnem ne slečejo do konca, moški pa se radi stuširajo pred in po seksu.

Vir: Reuters, 24ur.com

1 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/SeksInBarveDomov
Powered By GeekLog