Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Sanje-Nocna-Mora
Nočne more so koristne

četrtek, 5. avgust 2021 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Med sanjanjem predelujemo stvari, ki so se nam tekom dneva zgodile. Čeprav se zdi neverjetno, a nočne more imajo tudi pozitivne učinke na naše duševno zdravje. Tako poroča New York Magazine. Strokovnjaki namreč pravijo, da so nočne more "čustveni ventil“ in tudi način, s katerim se lahko odrešimo stresa in strahov. 

Čeprav zaspimo sproščeni, se naš organizem bori s stresom oziroma s strahovi, ki nas razjedajo, ko smo budni. Podzavest naše skrbi pretvori v zgodbe, ki v obliki nočnih mor priplavajo na dan. Ko se zbudimo, imamo občutek, da so se nočne more zares zgodile.

Lahko bi torej rekli, da nočne more naše strahove pretvorijo v spomine, s katerimi se naš um lažje spopada kot s strahovi. Zaradi spominov se sicer lahko počutimo slabo, a naši možgani nanje gledajo kot na stvar iz preteklosti, s katero se nam v sedanjosti ni treba več ukvarjati. 

Tisti, ki se nočnih mor bojijo tako zelo, da ne želijo spati, ogrožajo svoje zdravje. Ker s sanjami predelujemo situacije, tudi neprijetne, ki so se nam zgodile tekom dneva, so za nas ključnega pomena.

Vir: zurnal24.si/

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Sanje-Nocna-MoraDomov
Powered By GeekLog