Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Samozadovoljevanje_Seks
Samozadovoljevanje ni sramotno in grešno

ponedeljek, 24. julij 2006 @ 05:06 CEST

Uporabnik: I.P.

O samozadovoljevanju se ne govori rado. Ne gre samo za to, da je to tabu tema, temveč tudi za to, da je večini ljudi neprijetno o tem govoriti. Večkrat se o samozadovoljevanju govori kot o nečem grdem. Če že kje zasledimo kaj o samozadovoljevanju, potem je največkrat govora o moških, medtem ko je žensko samozadovoljevanje še vedno zelo skrito. Medtem, ko se marsikdo pogovarja o spolnih odnosih, nekateri se celo hvalijo s svojimi “dosežki”, vsi utihnejo, ko se omeni samozadovoljevanje.

Največkrat pa slišimo kakšno žensko, ki pravi, da je zalotila moža pri samozadovoljevanju, pa čeprav imata urejeno in pestro seksualno življenje. In se sprašuje, če ona počne kaj narobe, da se mož samozadovoljuje.

Tudi v pogovorih med prijatelji, je ta tema potisnjena pod mizo, pa čeprav samozadovoljevanje ni nič sramotnega. Je pa res, da je to zelo intimno področje.

Moški imajo s samozadovoljevanjem manj problemov kot ženske. Ko začutijo potrebo po tem in če imajo priložnost, to tudi storijo in o tem razmišljajo preveč. Pri ženskah je to bolj komplicirano. One o tem bolj razmišljajo, večkrat se počutijo krive, če se samozadovoljujejo, pa čeprav za to nimajo razloga.

Samozadovoljevanje je nekaj čisto naravnega. Če ste v zvezi ali niste, samozadovoljevanje ne vpliva na seksualno življenje s partnerjem in mu ne škodi.
Samozadovoljevanje je zelo koristno za mlada dekleta, ki še spoznavajo svoje telo in jim kasneje pri seksu s partnerjem ni potrebno hliniti orgazma, ker točno vedo, kaj jih najbolj vzburja in na kakšen način najlaže doživijo orgazem. Vse prevečkrat preberemo, da ima veliko žensk probleme pri doseganju orgazma. Temu pa je največkrat vzrok to, da svojega telesa ne poznajo in so premalo samozavestne pri spolnem odnosu. Ženska, ki svoje telo pozna, je bolj samozavestna in teh problemov nima. Seveda so pri tem izvzete ženske, ki orgazma ne morejo doseči zaradi zdravstvenih razlogov.

Poleg tega je samozadovoljevanje koristno za to, da osvobodimo preveliko seksualno energijo. Čeprav samozadovoljevanje ne nudi tako čustvenega izpolnjenja kot seks z ljubljeno osebo, pa vam pomaga, da se osvobodite stresa in napetosti.

Nekatere ženske s partnerjem ne morejo doživeti orgazma, medtem ko pri samozadovoljevanju tega problema nimajo. In pri tem najprej pomislijo, da je za to krivo samozadovoljevanje. Pa ni tako. Da pri samozadovoljevanju doživijo orgazem, je samo potrdilo tega, da so telesno zdrave in da je za nedoseganje orgazma z partnerjem krivo nekaj drugaga. Krivo je lahko to, da se s partnerjem ne more popolnoma sprostiti ali da zveza ni tako čustveno močna, kot se zdi. Tedaj je potrebno, da se partnerja pogovorita v čemu je problem in da ga rešita tako, da bosta oba uživala in oba imela nekaj od tega. Lahko je razlog tudi ta, da ženska ne upa povedati partnerju, kako ji najbolj odgovarja, kaj jo najbolj vzburja. Veliko je tudi moških, ki mislijo samo nase (pravimo tudi, da se samo izpraznijo) in ne pomislijo, da tudi ženska želi doseči orgazem. Čeprav je na srečo tega v današnjem času vse manj.

Konec koncev, pri samozadovoljevanju ni nič slabega in nihče nima razloga, da bi se tega sramoval in se počutil krivega, ker to počne. Samozadovoljevanje ne škodi, pač pa lahko sprošča in nudi veliko užitkov.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Samozadovoljevanje_SeksDomov
Powered By GeekLog