Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Rutinsko-Delo-Zlaganje-Oblacil-Susenje
Napake, ki jih delate pri zlaganju oblačil

torek, 17. junij 2014 @ 22:32 CEST

Uporabnik: Sonce

Zlaganje oblačil je rutinsko delo in zdi se, da ga nikakor ne morete napačno zložiti. A če naredite vse prav, od sortiranja do pranja in sušenja, potem pa ne zložite prav, lahko oblačila poškodujete oziroma skrajšate njihovo dobo. Predstavljamo vam najpogostejše napake in kako se jim izogniti.

Predolgo jih pustite v sušilcu
Če oblačil takoj po končanem sušenju ne pospravite, se začnejo gubati. A večina sušilnih strojev ima dodaten cikel, ki prepreči, da bi se oblačila začela gubati, zato le preverite vaš sušilec in njegove funkcije.

Pozabite stresti oblačila
Preden oblačila obesite ali pa suha iz sušilca želite zložiti, jih pozabite stresti. S tem pa pravzaprav oblačila le bolj poravnate ter zgladite, da je zlaganje lažje.

Pomemben je tudi material tkanine

Oblačila, ki so zmuzljiva in jih je težko zložiti, je najbolje obesiti. To velja za svilo, poliester in najlon. S puloverji težav pri zlaganju ne boste imeli.

Kaj pa nedrčki?

Zlaganje nedrčkov je lahko delikatno, če eno košarico položite v drugo, saj s tem tvegate spremembo oblike. Raje jih zložite v vrsto, tako kot jih imajo zložene v trgovini.

Zvijanje nogavic skupaj
Ste se od svoje mame naučili, da zvijete nogavice v žogico? No, s tem raztegnete elastiko. Namesto tega raje vzemite dva para in ju zložite na pol.

Pozabljate, kako bo oblačilo izgledalo, ko ga boste nosili
Ko oblačilo zložite neizogibno pride do črt, ki nastanejo od načina zložitve. Imejte to v mislih, ko boste zlagali, saj verjetno ne želite imeti na sredini majice črto od zlaganja.

Vir: druzina.enaa.com

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Rutinsko-Delo-Zlaganje-Oblacil-SusenjeDomov
Powered By GeekLog