Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Rotary-Klub-Ljubljana-Dobrodelni-Miklavz
Dobrodelni Miklavžev koncert: 37 tisoč evrov za otroke iz socialno šibkih družin

petek, 6. december 2013 @ 22:31 CET

Uporabnik: Sonce

Zbrana sredstva so namenjena osnovnošolcem iz vse Slovenije. Do konca decembra so mogoče tudi donacije s poslanim SMS sporočilom MIKLAVZ5 na 1919.

Na TV Slovenija je bil že 21. Dobrodelni Miklavžev koncert, ki ga že vrsto let v sodelovanju pripravljajo Rotary klub Ljubljana, Rotary distrikt 1912 in RTV Slovenija. Zbranih je bilo 37 tisoč evrov, ki jih bodo prejeli osnovnošolci iz socialno šibkih družin po vsej Sloveniji.

Tudi tokrat so k projektu pristopili številni slovenski glasbeniki in umetniki, ki so se v dobro osnovnošolcev iz socialno šibkih družin iz vse Slovenije, odrekli honorarjem. Koncert se je začel z nastopom Perpetuum Jazzile, nastopili pa so tudi Zala Kravos, Vlado in Milan Kreslin, otroška step skupina Kazina, Družina Kos iz Ponikve, Matej Hotko in Big band Akademije za glasbo, hornist Teodor Blagojević, Nuška Drašček Rojko, Ana Klašnja in Lucas Jerkander, Flora in Paris ter Sabina Cvilak.

Nastopajoče pa je spremljal tudi Simfonični orkester RTV Slovenija pod taktirko Simona Krečiča. Prireditev sta povezovala slovenska igralka Tjaša Železnik in tenorist Branko Robinšak.

V slabi uri in pol so gledalci s klici in SMS sporočili v dobrodelne namene darovali 37 tisoč evrov, ki bodo namenjeni za udeležbo na ekskurzijah, šolah v naravi ali taborih tistih otrok, katerih starši tega dodatnega plačila ne zmorejo. Donacije pa so namenjene tudi nakupu športnih rekvizitov in druge opreme za izvenšolske dejavnosti ter šolskih potrebščin.

Predsednik Rotary kluba Ljubljana Miha Dobrin meni, da bodo z zbranimi sredstvi lahko pomagali kar nekaj otrokom širom Slovenije. »Koncert je bil nekoliko krajši kot v preteklih letih, zato je razumljivo tudi zbranih sredstev nekoliko manj, kot jih je bilo v preteklosti. Kljub temu pa se od srca zahvaljujem vsem, ki so se v teh težkih časih odzvali na našo prošnjo. Družin v stiski je vsako leto več in tudi mi se trudimo, da jih z zbranimi sredstvi čim več dosežemo,« je še dejal Dobrin.

Darovanje bo vse do konca decembra mogoče tudi preko SMS sporočil. Sredstva v višini 5 evrov lahko uporabniki vseh slovenskih mobilnih operaterjev darujejo že s poslanim SMS sporočilom MIKLAVZ5 na 1919. Tisti, ki bi želeli prispevati več, pa znesek nakažejo na transakcijski račun Rotary kluba Ljubljana SI56 0201 0009 2221 746 z referenco 12 0000000020133.

Več o Miklavževih koncertih lahko preberete tudi na spletni strani Rotary kluba Ljubljana http://www.rotary-klub-lj.si/miklavzev_koncert/o_miklavzevih_koncertih.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Rotary-Klub-Ljubljana-Dobrodelni-MiklavzDomov
Powered By GeekLog