Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Rotarijski-Klub-Koper-Debeli-Rtic-Zdravi
Koprski in miljski rotarijci podarili mladinskemu zdravilišču Debeli rtič novo trim stezo in igrala

petek, 24. junij 2011 @ 22:30 CEST

Uporabnik: Sonce

Rotarijski klub Koper je v partnerstvu z miljskim klubom uspešno kandidiral za mednarodno donatorsko pomoč. Mladinsko zdravilišče Rdečega križa na Debelem rtiču je obogatil za nova igrala in rehabilitacijsko zasnovano trim stezo, ki se razteza po celotnem zdravilišču.  Investicijo v višini 31.584 evrov sta v celoti pokrila Rotarijski klub Koper in Rotary klub iz Milj s podporo regionalnega ter mednarodnega rotarijskega humanitarnega sklada.

Na Debelem rtiču je bilo v preteklem letu na zdraviliškem zdravljenju 655 otrok. Ti prihajajo iz socialno ogroženih družin, imajo težave s kožnimi, z dihalnimi in s presnovnimi obolenji ali okrevajo po poškodbah in operacijah. Nova pridobitev, trim steza s 17 postajami,  je namenjena otrokom na zdravljenju, obenem pa tudi mladim športnikom in drugim, tudi odraslim gostom zdravilišča Rdečega križa Slovenije.

Prilagojena je pridobivanju večjih gibalnih sposobnosti in izboljševanju telesne vzdržljivosti. Med sprehodom po obmorskem zdravilišču, ki  se razteza na 7 hektarjih, lahko z uporabo pripomočkov za vadbo na prostem krepijo roke, noge in hrbet.

Teren za trim stezo je pripravilo mladinsko zdravilišče, opremo zanjo in nova igrala pa je izdelalo in postavilo specializirano novogoriško podjetje Eko Igrala. Narejena so iz visoko kakovostnih naravnih materialov ter izbrana in prilagojena tako, da jih lahko uporabljajo tudi otroci z lažjimi telesnimi hibami.

Investicija v trim stezo za rehabilitacijske namene in dodatna igrala je znašala dobrih 31 tisoč evrov. Koprski in miljski rotarijci so  se zanjo odločili na podlagi dvoletnega sodelovanja z Mladinskim zdraviliščem Debeli rtič pri organiziranju terapevtskih počitnic za otroke iz Slovenije in Italije z različnimi težavami v razvoju.

S skupnim projektom so pod vodstvom predsednice koprskega kluba mag. Alenke Šik kandidirali za donatorska sredstva mednarodne rotarijske fundacije in jih uspešno pridobili. Po 20 odstotkov potrebnih sredstev sta prispevala Rotarijska kluba iz Kopra in Milj, dobrih 40 odstotkov mednarodna fundacija Rotary Fundation, preostanek pa je doniral regionalni rotarijski sklad.

Trim stezo so skupaj otvorili generalni sekretar Rdečega križa Slovenije dr. Danijel Starman, predsednica Rotarijskega kluba Koper mag. Alenka Šik in Annunziato Minniti, bodoči predsednik Rotary cluba Muggia.

Rotarijski klub Koper

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Rotarijski-Klub-Koper-Debeli-Rtic-ZdraviDomov
Powered By GeekLog