Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Romanticni_Miti_Ljubezen_Resnicnost
Miti, ki škodijo ljubezni

petek, 2. januar 2009 @ 05:02 CET

Uporabnik: Sonce

O ljubezni obstaja veliko romantičnih mitov, resničnost pa je drugačna. Pravzaprav nikoli ni preprosta in črno-bela, kakršna je včasih v barvnih filmih.

Odsotnost je začimba za odnos
Ideja, da je čas, ki ga preživita narazen, dobra za ljubezen in za to, da se zbližata, lahko zveni prepričljivo v teoriji. A treba je biti pazljiv, kako gledate na odsotnost. Ženska definicija odsotnosti je namreč mnogo, mnogo krajša kakor pri večini moških.

Medtem ko odpoved redne torkove večerje lahko razbije monotonijo in poveča pričakovanja do naslednjič, bo nenapovedan tedenski dopust s fanti iz sosedstva imel neželene posledice, ampak kakšen konec tedna, ki ga napoveste četrt leta vnaprej, ne bi smel biti problematičen.

Če … Ženska vam bo seveda dovolila, da greste, zraven pa bo vseeno malce povešala nos. Saj ne gre za to, da ste ob njej prisotni 24 ur na dan, ampak mora vedeti, da mislite nanjo, ne glede na to, kje ste. Zato pa obstajajo sodobne komunikacijske naprave, ki to omogočajo. Tudi naslednjič bo lažje.

Ljubezen premaga vse
Če je Johnu Lennonu uspelo prepričati svet, da je vse, kar potrebujemo, ljubezen, potem bi moralo držati. Pa ne. Rožnata očala zaljubljenosti pomagajo, da se ne spotaknemo ob nekaterih ovirah, kot je drugačno politično prepričanje, toda nekatere temeljne razlike so lahko dovolj, da spodkopljejo še tako vročo ljubezen. Če morda niso videti pomembne na petem zmenku, še ne pomeni, da ne bodo čez pet mesecev.

Predstavljajte si, da on posluša Franka Sinatro, ona pa težke metalce, nihče od njiju pa dneva ne zmore preživeti brez glasbene kulise. Banalno, ampak za srednjo pot verjetno ne bosta izbrala narodnozabavnjakov. Obstajajo seveda še veliko resnejši izzivi, recimo ločen dopust zaradi različnih veroizpovedi. Zavedanje razlik in dolgoročno načrtovanje je edini način, s katerim lahko preprečimo trenja.

Ljubezen je slepa
Samo zato, ker je moški do ušes zaljubljen, še ne bo spregledal, da si je njegova izbranka pustila rasti brke. Čeprav upravičeno menimo, da ljubezen ni povezana samo z lepoto, ima moški vso pravico pričakovati, da bo ženska skrbela zase. Vsaj toliko, da bo podobna tisti, s katero je moški začel hoditi na zmenke.

Dejanja so močnejša od besed

Čeprav od trubadurske poezije tudi v zahodnem svetu obstajajo dokazi, da moški lahko izražajo občutke skozi besede, je še močnejše prepričanje, da moški več povedo z dejanji. Saj veste, močni in mrki tipi. Čeprav so dejanja seveda pomembna in je za žensko bolj važno, kako z njo ravnate iz dneva v dan, kakor to, kaj ste ji napisali v rojstnodnevnem voščilu, imajo ženske rade besede, oziroma tisto, kar se skriva za njimi.

Naj ve, da ste oprali njen avto, ker ste vedeli, da sama nima časa, kakor da ga samo operete brez besed. Tako ne bo mislila, da ste obsedeni z redoljubjem (kar je tudi pohvalno), ampak da vam je do tega, da ona ni preobremenjena in se dobro počuti.

Misel je tisto, kar šteje
Včasih je res, da je že sama zamisel pomembnejša od dejanskega uresničenja. Je pa tudi res, da nobena ženska (ali moški) ne bo navdušen nad kopico praznih obljub, pa čeprav so bile še tako iskreno mišljene. Vedno znova iskati opravičila, ker vam vedno znova ne uspe, vas bo zaznamovalo kot nekoga, ki veliko govori in malo naredi. Ki ga je torej "sam gobec". Pomembno je, da obljube izpolnite vsaj v polovici primerov, sicer partner ob sijajnih domislicah ne bo hvaležen, ampak razočaran.

Ljubezen nič ne stane
Kjer ni denarja, je tudi romantike kmalu konec.

Vir: www.zurnal24.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Romanticni_Miti_Ljubezen_ResnicnostDomov
Powered By GeekLog