Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Resevalni-Motocikel-UKC-Ljubljana
MakSi sredstva za reševalni motocikel zbira tudi s SMS Donacijo

sobota, 18. februar 2012 @ 20:18 CET

Uporabnik: Pozitivke

MakSi sredstva za reševalni motocikel zbira tudi s SMS Donacijo

Društvo Motorističnih aktivistov Slovenije (MAkSi) je sporočilo, da je v okviru dobrodelne akcije Sekunda za življenje vzpostavljena storitev SMS Donacija, s katero bo do 30. aprila 2012 zbiralo sredstva za nakup reševalnega motocikla za Reševalno postajo UKC Ljubljana.

Uporabniki mobilnih omrežij Telekoma Slovenije in Si.mobila bodo s sporočilom SMS s ključno besedo SEKUNDA5 na številko 1919 prispevali 5 evrov za nakup reševalnega motocikla.

Društvo MAkSi sredstva zbira na posebej v ta namen odprtem računu SI56 34000 1014662850 pri banki Sparkasse, na katerem se je prek donacij posameznikov in podjetij od začetka dobrodelne akcije, 1. decembra 2011, zbralo že okoli 5000 evrov. MAkSi bo iz lastnih sredstev prispeval tretjino potrebnega zneska za nakup reševalnega motocikla, ki znaša 17.000 evrov.

»S potekom dobrodelne akcije smo zadovoljni in prepričani smo, da nam bo do njenega zaključka uspelo zbrati potreben znesek,« je povedal Blaž Žganjar, vodja projekta v Društvu MAkSi. »Pri tem nam bo v dodatno pomoč SMS Donacija, ki razširja možnost prispevanja na večini priljubljena SMS sporočila. Ob tem se zahvaljujemo Telekomu Slovenije in Si.mobilu, ki sta nam storitev omogočila.«

V društvu MAkSi se zavedajo pomena in prednosti, ki jih prinaša reševalec na motorju, zato želijo po lastnih močeh prispevati k hitri in kakovostni zdravstveni oskrbi tistih, ki jo nujno potrebujejo. Od 1. maja do 1. novembra reševalci motoristi v povprečju opravijo okoli 600 intervencij, kar znese v povprečju več kot tri intervencije na dan! Z novim motociklom bodo posodobili vozni park in s tem omogočili nemoteno delovanje reševalcev motoristov, ki je bilo v preteklosti večkrat dokazano, kot zelo uspešno. Zaradi krajšega reakcijskega časa in večje okretnosti v prometu je reševalec na motorju občutno hitrejši. In ko gre za življenje, šteje vsaka sekunda.

Društvo MAkSi o napredovanju akcije ves čas obvešča prek družabnega omrežja Facebook na katerem uporabniki lahko izvedo tudi več informacij o delu reševalcev motoristov in primerih, s katerimi se srečujejo na svojih intervencijah.

---

O SMS Donaciji
Uporabniki s sporočilom SMS s ključno besedo SEKUNDA5 na številko 1919 prispevajo 5 EUR za nakup reševalnega motocikla za reševalno postajo UKC Ljubljana. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih omrežij Telekoma Slovenije in Si.mobila.

Telekom Slovenije in Si.mobil se odpovesta vsem prihodkom iz naslova tako poslanih SMS-sporočil. Pogoji in navodila za sodelovanje pri storitvi SMS Donacija so objavljeni na spletni strani Društva MAkSi.

O Društvu Motorističnih aktivistov Slovenije (MAkSi)
Društvo MAkSi se od ustanovitve leta 2003 zavzema za razvoj in enakovredno obravnavo motoriziranih dvokolesnikov v prometu. Njihove uporabnike ščiti kot uporabnike cest, potrošnike in odgovorne državljane. Zavzema se za varnost in souporabo cest na podlagi osveščanja, preventive in izobraževanja z namenom uveljavljati znanje in zavest namesto represivnih metod. Namen in vloga Društva MAkSi sta zastopanje interesov slovenskih motoristov ter promocija in zaščita motociklizma v Sloveniji.

Več o Društvu MAkSi najdete na: www.drustvo-maksi.si.

Dodatne informacije:
Blaž Žganjar
Vodja projekta
Tel.: 041 791 323
e-pošta: blaz.zganjar@motosvet.com

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Resevalni-Motocikel-UKC-LjubljanaDomov
Powered By GeekLog