Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Razsvetljenje-Meditacija-Bog-Nebesa-Jezu
Kaj se (ne) zgodi pri razsvetljenju

ponedeljek, 14. september 2015 @ 05:01 CEST

Uporabnik: Robert Bric

Ljudje imajo različna pričakovanja, kaj naj bi se zgodilo pri doživetju razsvetljenja. Večina sicer ne ve prav točno, kaj pričakuje, ampak pričakuje pa nekaj specialnega, fantastičnega, čudežnega, velikega, neverjetnega, božanskega, ipd.

Vsekakor si bomo pogledali, kaj se zgodi pri razsvetljenju. Ampak da bo naša razlaga boljše razumljiva, si bomo najprej pogledali, kaj se zagotovo NE zgodi pri razsvetljenju.

Tukaj je spisek, kaj se vam NE zgodi pri razsvetljenju:

• Nobeden od velikanov razsvetljenosti (kot so recimo Buda, Jezus,...) se ne pojavi, da bi vas sprejel v klub razsvetljenih,
• Bog se tudi ne pojavi,
• Nebesa se ne prikažejo in pekel tudi ne, zato niti pod razno ne srečate hudiča,
• Bela bratovščina se ne postroji v znak spoštovanja nad vašim dosežkom,
• Ne postanete svetnik/svetnica,
• Ne začnete levitirati in tudi angeli ne pridejo, da bi vas nosili okoli,
• Ne dobite nadnaravnih sposobnosti zdravljenja ne z rokami, ne z nogami, ne na daljavo in ne kakorkoli,
• Ne vidite nič boljše ne v preteklost, ne v sedanjost. In če imate očala pred razsvetljenjem, jih boste imeli tudi po razsvetljenju,
• Nasploh ne dobite nobenih nadnaravnih sposobnosti, torej je izključena telepatija, telekineza, teleportacija, spreminjanje oblike in vse ostalo, kar je v Yoga Sutras opisal Patanjali in kar je v Indiji znano kot siddhi,
• Ne prevzame vas neskončna ljubezen do celega univerzuma in če vam pred razsvetljenjem ni bil všeč sosedov pes, se to po razsvetljenju prav nič ne spremeni,
• Ne spojite se v eno z univerzumom na način »Vse je eno, jaz sem ti«,
• Ne postanete nič lepši/grši in/ali mlajši/starejš in/ali večji/manjši,
• Vaš IQ se ne poveča niti za milijoninko točke,
• Ne počistite svoje karme (če recimo verjamete, da jo imate in da jo je treba prečistiti), • Nihče vam ne odpusti vaših grehov (če mislite, da jih imate),
• Vaš/a partner/ka ostane isti/ista in se ne spremeni v magično željeno osebo skladno z Zakonom privlačnosti,
• Naslednji dan po razsvetljenju morate ravno tako v službo, kjer imate istega šefa,
• Banka vam ne zmanjša ali odpiše kredit,
• Še vedno ne boste vedeli zmagovite kombinacije na loteriji in na bančnem računu bo enako denarja.

Lahko bi napisali še cel kup stvari, ki se NE bodo zgodile. In če bi se katera od njih slučajno zgodila (ker vse je možno, je samo manj verjetno), bi to ne bilo povezano z razsvetljenjem. Bilo bi čisto naključje.

V glavnem se ne bo zgodilo več ali manj nič od tistega, kar je visokoleteče opisano s strani lažnih gurujev in v knjigah, ki se dobro prodajajo upajočim množicam. Taki »duhovni« opisi vzbujajo upanje na nekaj prečudovitega in temu upanju v ljudeh je možno prodati karkoli, kar potrjuje, ohranja in povečuje to upanje.

V svetu je na milijone upajočih na razsvetljenje, ki se bodo enkrat do smrti vdali v usodo, da jim pač ni bilo usojeno doživeti razsvetljenje v tem življenju. Pa čeprav jim je guru obljubil. In čeprav so plačali resne novce za razsvetljenje in mu prispevali še dodatno za Rolls Royce.

Zdaj pa si rajši poglejmo, kaj se BO zgodilo pri doživetju razsvetljenja.

Zgodilo se bo to, da se boste zavedeli svoje prvinske biti. Stanje razsvetljenja je namreč stanje bivanje in ne stanje uma.

Končno boste vedeli, kdo ste. Ne zato, ker bi prebrali kakšno knjigo na to tematiko, ampak zato, ker se boste sami sebe doživeli kot dejansko ste. Brez vseh nebuloz, s katerimi so vam dobronamerno in zlonamerno prali možgane.

Končno se bo pojavila resnica! V bistvu je treba napisati Resnica z velikim R!

In ker je stanje razsvetljenja stanje bivanja, še nihče nikoli ni doživel razsvetljenja z meditacijo. In ga nikoli ne bo.

Tisti, ki pravijo, da so ga doživeli z meditacijo, so se zaciklali en nivo pod razsvetljenjem in mislijo, da so na koncu poti.

Vsi, ki vas učijo, kako do razsvetljenja z meditacijo, delajo kardinalno napako, ki se vleče skozi stoletja in tisočletja. Posledica te napake je množično meditiranje po celem svetu z rezultatom NULA, kar se razsvetljenja tiče. Je pa finančno zelo ugodna napaka za eno celo množico učiteljev meditacije in kvazi gurujev.

Pomislite malo! A je njim v interesu, da se razsvetlite? Bodo izgubili vir prihodka. V mnogih primerih edini vir prihodka.

Vrnimo se k stanju razsvetljenja, do katerega garantirano NE pridemo z meditacijo.

Stanje razsvetljenja je naravno stanje. Vedno prisotno. Samo zavedeti se ga je treba. In pri tem vam meditacija pomaga natanko nič.

Namesto da porabite leta in desetletja ali celo življenje v iskanju prave meditacijske tehnike v kombinaciji s pravo mantro, lahko pridete do odgovora na tisto famozno vprašanje: »Kdo sem jaz?« v nekaj urah.

Če želite to doživeti, pridite na delavnico Kako doživeti stanje razsvetljenja v tem življenju brez meditacije, brez opojnih substanc in brez guruja

Delavnica ima BREZPOGOJNO GARANCIJO: Ali doživite stanje razsvetljenja ali pa vam vrnem denar.


Kolikor jaz vem, taka delavnica (razsvetljenje z garancijo ali denar nazaj!) ne obstaja na celem svetu. Če pa jo najdete, mi prosim sporočite in se moje lahko udeležite BREZPLAČNO, če preverim, da pri tisti delavnici ne gre za nateg.

Nekaj morate vedeti. Ni problem doživeti razsvetljenje. Obstaja kar nekaj ljudi, ki so ga, ampak potem niso vedeli, kaj bi s tem počeli. Bili so kar malo razočarani, ker se ni zgodilo nič od tistega, kar je napisano na začetku tega članka.

Na delavnici je zato en dan namenjen temu, da pridete v stanje razsvetljenja in en dan temu, da spoznate neslutene možnosti, ki so se vam ponudile z doživetjem stanja razsvetljenja.

Doživetje razsvetljenja je kot vstopnica v nov svet. Če vam ta svet nekdo predstavi na pravi način, boste videli in vedeli stvari, ki jih ve le malo ljudi.

Potem je pa samo od vas odvisno, kaj boste naredili v vašem življenju. Ne boste potrebovali nobenega guruja. In tako je tudi prav.

Se vidimo na delavnici?

Robert Bric

Obiščite portal za povečanje fleksibilnosti okvirja razmišljanja www.RobertBric.si

4 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Razsvetljenje-Meditacija-Bog-Nebesa-JezuDomov
Powered By GeekLog