Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Razstrupljanja-Telesa-Metoda-Ayurvedska
Ayurvedsko – havajska metoda razstrupljanja telesa

ponedeljek, 3. september 2012 @ 12:25 CEST

Uporabnik: Sonce

AYURVEDSKO – HAVAJSKA METODA RAZSTRUPLJANJA TELESA

ŽIVLJENJE  JE TVOJE   –   VZEMIMO ZDRAVJE V SVOJE ROKE

TEMELJI ZDRAVJA

V črevesju so milijarde majhnih, večkrat zgubanih resic, ki ustvarjajo veliko površino. Če bi ga lahko razprostrli, bi videli, da ima črevo površino okrog 400  kvadratnih metrov. Zato razstrupi veliko več snovi kot pljuča in koža. Zaradi slabe prehrane, stresa, nezadostnega gibanja in premalo žvečenja, se notranjost debelega črevesa prekrije s plastjo oblog in toksinov. V več desetih letih se v njem naredi obloga starih, skorjastih kamenčkov blata, odmrlih ostankov celic, klic trohnobe, strupov bakterij, kakor tudi črevesne glive. Te obloge balasta se strdijo v črno snov, podobno kačji koži, in občutno upočasnijo premik hranil v našem telesu.

Če je obremenitev prevelika, se toksini iz črevesja prenašajo v telo. Jetra morajo povečati svoje delovanje razstrupljanja. Ko so preobremenjena in se ne morejo dovolj spoprijeti z delom razstrupljanja, ti strupi vstopijo v krvni obtok in v vsa telesna tkiva, se odlagajo v organih, sluznicah, v krvožilju in mišicah. S tem se telo dodatno zastruplja. To je temelj za nastanek mnogih resnih bolezni.

Glivična okužba črevesja
Zaprtje - driska
Alergije
Migrena
Depresija
Prezgodnje staranje

Havajska kahuna,najnežnejši način čiščenja črevesja

Ta način čiščenja debelega črevesja je tradicionalna metoda, ki izvira iz Havajev. Izvajale so jo ženske iz plemena Kahuna in je kot takšna v Evropi edinstvena.

Pomemben sestavni del čiščenja debelega črevesja Kahuna je mešanica zelišč v prahu, ki se pomeša z vodo in nekaj sadnega soka ter takoj spije. Mešanica nabrekne in se razširi kot želatinasta masa po celotnem črevesju v vsaki resici, črevesni gubi in poglobitvi. V naslednjih 24 urah veže ta snov nase vse ostanke beljakovin, glutena, ostankov hrane, toksinov in drugi oblog, ki so se v več desetih letih trdno pritrdili na črevesno steno. Naslednji dan se snov v celoti izloči. Kar vidite je popolni "mavčni odtis" vašega črevesja. Dobro se opazi, da to ni običajno blato, ampak trde, skorjaste obloge črevesja, ki so se v letih nabrale ter tako ogrozile delovanje črevesja. Čez nekaj dni ponovite ta postopek, dokler se črevesje plast za plastjo popolnoma ne očisti.

Ker v tem času ničesar ne jeste, telo ne občuti lakote, saj zeliščna snov zapolni ves želodec, ne da bi mu povzročala občutek prepolnosti. Sproščeno lahko opazite, kako vaše črevesje vsakodnevno izgublja stare strdke in obloge, brez običajnih stranskih obremenitev razstrupljanja ali postenja. Ta način čiščenja debelega črevesa je zelo nežen za telo. Ker z agresivnimi posegi lahko dodatno škodite že oslabljenemu črevesju, zato je dobro v vsakem primeru izbrati omenjeno metodo. Ni priporočljivo, da jo izvajate brez strokovnega vodstva in podpore.

Sedem dni čiščenja in regeneracije

Čiščenje črevesja je postopek razstrupljanja in regeneracija telesa, ki neizogibno vpliva na naša čustva. Telo in duša sta namreč med seboj neločljivo povezani. Nenadoma zaznavamo občutke, ki jih vsakodnevno ne občutimo ali jih ne želimo občutiti. Ena od mnogih pomenov besede "Kahuna" je "skrivnost" ali "skritost". V našem življenju ne odkrivamo le fizične, temveč tudi duhovne skrivnosti. Odločitev za prenovo črevesja je vedno tudi odločitev za ponovno preučitev našega življenja in morda novo usmeritev. S sodelovanjem na vajah joge, meditacije, kratkih sprehodov, pogovorov, petja in plesa, lahko podprete vaš proces fizičnega in duhovnega čiščenja. Glede na občutenje, se sami odločate, kako globoko si želite to izkusiti. Te vaje za čustveno oporo si izbirate kot dodatno možnost.

Teden čiščenja debelega črevesja se prične s praznjenjem črevesja po klasiči indijski metodi. Pijete toplo slano vodo, nato pa sladko vodo in tako odplaknete iz črevesja ostanke hrane. S tem se zaključi tradicionalna oblika čiščenja debelega črevesa. Prav na tej točki pa se nadaljuje havajska Kahuna.

V nadaljevanju čiščenja se mešanica zelišč v prahu zmeša z vodo in z nekaj sadnega soka ter se takoj spije. Mešanica nabrekne in kot želatinasta snov napolni celotno črevesje ter veže nase v naslednjih 24 urah vse, kar se je naložilo v črevesju v več desetletjih. Naslednje jutro se celotna masa, kot neke vrste »kačja koža« v enem kosu izloči. Ta postopek ponovimo vsako jutro v nadaljnih šestih dneh. Opazimo, kako črevesje dan za dnem izloča strdke in obloge.

To je popolnoma neboleč in preprost postopek brez neprijetnih klistirjev. Med postopkom čiščenja se vsi ostanki v celoti izločijo. Na ta način pridobite nazaj novorojeno in deviško črevesje. S prenovo prebavnega traktu je ustvarjena osnova za zdravo prehrano in ozdravitev celotnega telesa. Na zadnji dan boste lahko uživali v okusnem, vegetarijanskem jedilniku zdrave prehrane.

Učinki čiščenja črevesja Kahuna

Prve povratne informacije naših udeležencev tečaja so »čustva in misli so postala mirnejša«. Takoj se boste počutili polni energije. Močno se bo povečalo občutenje, jasno telesno zaznavanje ter zmanjšanje različnih bolečin in telesnih pojavov. Lasje postanejo vitalnejši, koža čistejša in oči jasnejše. Pojavi se tudi pozitiven stranski učinek - izgubite odvečne maščobne blazinice. Ta program je mnogo več, kot to na prvi pogled izgleda. Čar tega čiščenja je v celovitosti, harmoniji, enostavnosti in učinkovitosti.

Kako trebuh usmerja glavo (*1)
Če posameznike vprašamo, na katerem delu telesa se jim običajno pojavijo čustva, kot so veselje in žalost, kje začutijo intuicijo, takrat pokažejo na sredino, vseeno kakšno je njihovo poreklo ali barva kože. Znanstveniki lahko že dokažejo, da se naša čustva pojavljajo v debelem črevesju in jih z glavo šele nakdnadno kontroliramo. Pogovarjajo se celo o tretjem živčnem sistemu. Ta "živčni sistem trebuha" pošilja mnogo več signalov v možgane, kot jih pa od tam prejme. Lahko celo zboli in razvije svoje lastne nevroze. Zmožnost ima, da čuti, misli, si zapomni in to osebi omogoča, da se po lastnem občutku "odloči iz trebuha".

Debelo črevo je velika kemična tovarna, ki proizvaja in natančno uravnava najmanj 40 živčnih prenašalcev. Prebavni trakt obdaja 100 milijonov živčnih celic, kar je več kot jih je na voljo v hrbtenjači. Ti "drugi možgani" trebuha, tako so odkrili nevroznanstveniki, so ene vrste odsev možganov v glavi, kajti vrste celic, učinkovine in receptorji so popolnoma enaki.

Največja koncentracija živčnih celic v trebuhu naredi več, kot sam po sebi zelo zapleten prebavni proces. Drugi možgani v našem želodcu so namreč jamstvo za preživetje telesa in duha. So vir psihoaktivnih snovi, ki so povezane s stanji razpoloženja, kot so dopamin, opiati in serotonin, ki imajo velik vpliv na naše možgane in na našo psiho. Na primer 95% serotonina se ustvari in shrani v črevesju. Želodec nahrani možgane na mnogo različnih načinov. V času 75-letnega življenja preide skozi črevesje več kot 30 ton hrane in 50.000 litrov tekočine. "Srce je napram temu primitivna črpalka," pravi Michael Gershon, ki je ameriški nevroznanstvenik in vodja oddelka za anatomijo in celično biologijo na Columbia University v New Yorku.

(*1, GEO Explorer, izdaja 11. november 2000, "Drugi možgani" - kako trebuh usmerja glavo; znanstvenik na sledi občutkov in intuicije)

» MAVČNI ODTIS«   ČREVESJA


Fotografija prikazuje »mavčni odtis« debelega črevesja  in sicer v tretjem dnevu čiščenja . To ni običajno blato , ampak trde skorjaste obloge črevesja , ki so se v letih nabrale, ter tako ogrozile delovanje črevesja.


PRVIČ V SLOVENIJI, RAZSTRUPLJANJE TELESA
PO HAVAJSKO – AYURVEDSKI METODI
»KAHUNA«  


Vse zainteresirane vabimo, da se udeležijo intenzivnega enotedenskega    
seminarja razstrupljanja telesa, kjer bomo s tehniko samozavedanja       
 prenovili telo, um in dušo.

Havajsko –ayurvedsko čiščenje debelega črevesja je proces regeneracije po načelih 
tradicionalne kitajske medicine ( TCM ) in deluje pri podpori:     

- razstrupljanje in čiščenje telesa            -   kislo / bazično ravnovesje            
- Burnoutov sindrom                              -   candida               
- migrene                                              -  alergije

Colon čiščenje črevesja poteka izključno z uživanjem naravnih zelišč ob pitju slane
in sladke vode. V enem tednu se iz črevesja izločijo vse stare usedline hrane in
druge toksične snovi, prav tako pa se uredi PH vrednost v telesu.

                 Seminar bo potekal od 28.09  - 05.10 na Rogli 

Cena seminarja:  590 EUR. V ceno seminarja so vključena predavanja, zelišča,                              
sokovi, čaji, skupinske razprave, sprostitvene aktivnosti in izvedba seminarja

Cena namestitve:  23 EUR/osebo/dan v dvoposteljni sobi, doplačilo za enoposteljno                               
sobo 14EUR/osebo/dan. V ceno je zajeta turistična taksa in 1 x brezplačni
obisk savna vasi

 Prijava: Unior d.d. Program Turizem – hotel Brinje*** 
               Cesta na Roglo 15, 3214 Zreče      
               Mail:  breda.einfalt@unitur.eu

Ob prijavi je potrebno plačati 50 EUR akontacije za rezervacijo sobe, katera velja kot potrditev udeležbe na seminarju.

Informacije: Email: ciscenjekahuna1@gmail.com
                     Mobi:  041 818 529


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Razstrupljanja-Telesa-Metoda-AyurvedskaDomov
Powered By GeekLog