Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Raven-Trebuh-Napihnjenost
Raven trebušček: S temi živili preženite napihnjenost

petek, 24. marec 2023 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

Katera živila so odlična za prebavo in s tem za raven trebušček?
Nutricistka Cassandra Barns je za Daily Mail povedala, da lahko s hrano vplivate na izgled vašega trebuščka. Seveda je pomembna tudi telovadba, a na našo napihnjenost največ vpliva prav hrana.

Česen
"Česen je naraven antibiotik in je zelo anti-glivičen. Zato vaše telo varuje pred slabimi glivicami," je povedala Cassandra.

Ingver

Ingver lahko stimulira nastajanje želodčne kisline in prebavnih sokov, poleg tega pa pomaga pri hitrejši prebavi. Ingver lahko dodate v enolončnico, si iz njega naredite čaj, začinite limonado, ga dodate v solato …

Oves

Vlakna potrebujemo za zdravo črevesje in boljšo prebavo ter odvajanje. "Pšenični otrobi so precej težki. Boljša zamenjava za te je oves, ki je zelo lahka žitarica. Pomaga tudi pri nižanju ravni holesterola in ravni sladkorja v krvi."

Jabolčni kis

Uravnovestite raven želodčne kisline z jabolčnim kisom. Pred vsakim obrokom spijte žlico jabolčnega kisa v decilitru vode. Zaradi neuravnovešenja želodčne kisline se pojavlja napihnjenost, vetrovi in težave z zgago.

Kostna juha

Če želite raven trebušček in če se želite znebiti napihnjenosti, pozabite na domačo govejo juhico. Pusta kostna juha je za to boljša. Kosti, namočene od 8 do 12 ur, v vodi pustijo minerale in želatino, ki je koristna za naše zdravje. "Želatina pomaga obnoviti črevesno sluznico, poleg tega pa uravnava raven želodčne kisline," je povedala Cassandra.

Bučna semena

"Bučna semena so odličen vir cinka, ki je zelo priporočljiv za našo prebavno pot. Tudi te jejte pred večjimi obroki, saj so jih tradicionalno uporabljali za zdravilo proti parazitom v telesu."

Vir: www.zurnal24.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Raven-Trebuh-NapihnjenostDomov
Powered By GeekLog