Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Prvi-Zmenek-Ljubezen-Trema-Sreca
Kako NE zagreniti prvega zmenka?

petek, 17. junij 2011 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Prvi zmenek velikokrat prinese nesproščeno ozračje in tremo, vendar nikar ne prebijajte ledu z naslednjimi potezami.

Napaka: alkohol za sprostitev
Če mislite, da vam bo alkohol pomagal pregnati tremo pred prvim zmenkom, potem ste se pošteno zmotili. Alkohol zna biti zahrbten in nikoli ne morete biti gotovi, ali vas bo spravil v dobro voljo ali pa opil ravno dovolj, da se boste začeli vesti čudno in na svojo potencialno ljubezen naredili napačen vtis. Na prvih zmenkih je bolje ne tvegati ter se za boljši končni rezultat alkoholnim pijačam izogniti.

Izognite se preglasni glasbi
Najsi gre za preglasno glasbo v lokalu ali za glasno navijanje glasbe v avtu, v vsakem primeru gre za moteč element, ki vama onemogoča normalno in umirjeno komunikacijo. Če je namen vašega prvega zmenka to, da osebo spoznate, se je preglasni glasbi vsekakor dobro izogniti. Tudi v primeru, da ji med vožnjo v avtu nimate kaj povedati, svoje tišine ne prekrivajte tako, da povišate glasnost radia, saj s tem tudi svoji spremljevalki oziroma spremljevalcu vzamete možnost, da bi spregovoril. Vpiti, da bi preglasil glasno glasbo, pa se bo ljubilo le redko komu.

Ne govorite le o sebi
Ena najhujših napak, ki jih lahko storite na prvem zmenku, je ta, da vas trema požene v govorjenje o sebi. V trenutku, ko se zaveste, da govorite že nekaj minut, ne da bi ob tem vaš spremljevalec oziroma spremljevalka spregovorila en stavek, se ustavite in ga vprašajte kaj o njem.

Enako nevljudno je preslišati ali ignorirati njegove stavke ter vse skupaj spet obrniti v svojo smer, da spet lahko govorite o sebi ali svoji službi. Na prvem zmenku se osredotočite tudi na drugo osebo in poskusite pogovore izpeljati tako, da bo količina izmenjanih informacij nekako 50:50. Če bo druga oseba govorila zgolj o sebi, je to njen problem. Tudi ko pogovor nanese na vas, ne bodite vzvišeni in polni samohvale, temveč skromni in realni.

Ne bodite cmera
Prvi zmenek ni čas za tarnanje o tem, kako neuspešna je bila vaša prejšnja zveza. Niti ni čas za tarnanje o tem, kako v ljubezni nimate sreče. Pa tudi ni čas za to, da jamrate o tem, kako ne veste, kaj bi radi, saj s tem daste osebi vedeti, da z vami izgublja čas.

Čeprav marsikdo pomisli, da se s takimi, sicer zelo iskrenimi in intimnimi pogovori nasprotni osebi približa, se velikokrat zgodi, da jo prav s tem odbije. Prvi zmenek je čas, ko spoznavate novo potencialno ljubezen in ji dajete priložnost, zato nikar ne bodite zamorjeni, temveč nasmejani ter polni življenja, upanja in pozitive.

Ne bodite vsiljivi
Ne pričakujte, da vam bo oseba na prvem zmenku zaupala svojo celotno življenjsko zgodbo. Če opazite, da želi zaenkrat nekatere stvari obdržati zase, nikar ne rinite v njo s svojimi vprašanji, saj so zanjo neprijetna, četudi se vam mogoče zdijo simpatična ali bistvena.

Poleg vsiljivosti pa lahko vašo novo simpatijo prestraši tudi hitenje v določene prelomnice, kot je skupno življenje, poroka in otroci. Prvi zmenek ni pravi trenutek za tako resne pogovore, saj bi oseba utegnila pomisliti, da iščete le ustaljeno življenje, pa ni pomembno s kom. Če ostaneta skupaj, se lahko s takšnimi pogovori pozabavata tudi kdaj drugič.

Ne bodite togi
Obdobje zmenkov, zlasti obdobje prvih zmenkov, je čas, ko lahko pokažete, da se znate zabavati, zato na prvih zmenkih nikar ne bodite togi. Če vam spremljevalec/-ka predlaga nekaj, česar običajno ne bi naredili, premislite dvakrat, preden izstrelite ''ne''. Tukaj seveda govorimo o stvareh in dejavnostih, ki ne ogrožajo vašega zdravja ali življenja. V svoje pogovore vključite tudi spontani humor, naj vam ne bo nerodno. Enostavno pokažite, kdo ste.

Vir: 24ur.com

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Prvi-Zmenek-Ljubezen-Trema-SrecaDomov
Powered By GeekLog