Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Prvi-Vtis-Pogovor-Sogovornik
Kako narediti dober prvi vtis

nedelja, 22. avgust 2021 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Pravijo, da je prvi vtis zelo pomemben in da ga ni mogoče tako hitro popraviti. Preberite nasvete strokovnjakinje, s pomočjo katerih se boste znašli na vsaki zabavi, polni neznanih obrazov.

Susan RoAne, avtorica knjižne uspešnice How to Work a Room: The Ultimate Guide of Making Lasting Connections  - in Person and Online (Kako obvladati sobo: Ultimativni vodnik sklepanja dolgotrajnih zvez – osebno in preko spleta) , svetuje:

1. Bodite na tekočem. Pred odhodom na zabavo naredite domačo nalogo – preberite dnevni časopis. "Priskrbite si teme za pogovor,“ pravi strokovnjakinja. Najlažje se boste pogovarjali o novicah, a izogibajte se politiki, svetuje RoAnova.

2. Prvi se nasmehnite. Na zabavi boste spoznali več ljudi, če boste vi tisti, ki se bo prvi nasmehnil. Pojdite v akcijo. "Če se oseba nasmehne nazaj, imate njeno dovoljenje, da pristopite.“ Na zabavi poiščite nekoga, ki se z nikomer ne pogovarja in vzpostavite prvi stik.

3. Povejte nekaj zabavnega/nepozabnega. RoAnova je zagovornica samopredstavitve. "Gre za uvodni pozdrav, ki traja med 7 in 9 sekund. Poleg imena – in namesto svojega službenega naziva - navadite tudi vzrok, zakaj radi opravljate svoje delo.“ Svetovalka je nekoč spoznala moškega in ga vprašala, kaj počne. "Zaradi mene bogataši bolje spijo,“ ji je odvrnil. Odgovor jo je tako presenetil, da mu je postavila še kopico drugih vprašanj. Ugotovila je, da je finančni svetovalec. Še vedno sta prijatelja.

4. Pretvarjajte se, da je vaš sogovornik edina oseba v sobi. "Skrajno nevljudno je, če se boste med pogovorom ozirali po sobi.“ Sogovorniku se posvetite z dušo in telesom, kar pomeni tudi, da se med pogovorom ne igrate z mobilnikom.

5. Povejte kaj o sebi. "Nekateri svetujejo, da sogovorniku postavljajte veliko vprašanj, saj vsak najraje govori o sebi. S tem se ne strinjam. Če boste ves čas postavljali vprašanja, lahko pri sogovorniku ustvarite vtis, da ste preveč radovedni.“ To ne pomeni, da ne smete postavljati vprašanj, ampak da osebi na odgovor ne odgovorite z novim vprašanjem. Pokomentirajte njene besede in povejte tudi kaj o sebi. Izbirajte teme, ki so dovolj splošne (filmi v kinematografih, vaš zadnji dopust, …).

Vir: zurnal24.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Prvi-Vtis-Pogovor-SogovornikDomov
Powered By GeekLog