Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Prostovoljstvo-Simbioza-Projekt
Poseben Simbioz@ dogodek s posebnimi gosti

nedelja, 2. oktober 2011 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Zavod Ypsilon je v torek v atriju Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti v Ljubljani pripravil prav poseben dogodek, ki ga je v celoti posvetil vseslovenskemu prostovoljskemu projektu Simbioz@, ki bo potekal med 17. in 21. oktobrom 2011.

Svojo podporo projektu so izrazili številni predstavniki partnerjev projekta, potekala pa je tudi okrogla miza s pokrovitelji projekta na temo prostovoljstva, medgeneracijskega sodelovanja in učenja e-veščin. Za prijetno in umetniško vzdušje sta poskrbeli sopranistka Irena Preda in slikarka Lara Jerše, ki je glavni namen projekta Simbioz@ odlično prelila na platno.

Vseslovenski prostovoljski projekt Simbioz@ e-pismena Slovenija, ki ga Zavod Ypsilon organizira v tednu med 17. in 21. oktobrom 2011 po vsej Sloveniji, se nevzdržno bliža. Priprave na akcijo, kjer bodo mladi prostovoljci na brezplačnih delavnicah po različnih lokacijah po vsej Sloveniji starejše generacije popeljali v zanimivi svet računalništva in interneta, so v polnem zagonu. Število podpornikov projekta  raste iz dneva v dan, zato so v Ypsilonu organizirali poseben dogodek, ki so ga posvetili vsem, ki pri projektu sodelujejo in ga podpirajo.

V čudovitem atriju Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti sta zbrane goste najprej nagovorila vodja projekta, Borut Jeglič, in simpatična ambsadorka projekta, Fanči Moljk. Svojo podporo so izrazili tudi predstavniki partnerjev projekta. Tjaša Arko (predstavnica Slovenske filantropije), Vanda Pirc Remškar (z Ministrstva za javno upravo), Polona Rožman (predstavnica Zveze tabornikov Slovenije) in Klara Vidmar (Združenje slovenskih Katoliških skavtinj in skavtov) so poudarili pomembnost medgeneracijskega sodelovanja in prostovoljstva, kar spodbujajo tudi v svojih organizacijah. Večer je popestrila tudi zanimiva in dinamična okrogla miza s pokrovitelji projekta. V debati o vseživljenjskem učenju, plemenitosti prostovoljnega dela, medgeneracijski solidarnosti in projektu Simbioz@, ki jo je vodil Žiga Vavpotič, strokovni direktor Zavoda Ypsilon in eden imed pobudnikov projekta, so svojo podporo izkazali Biljana Weber (generalna dirktorica Microsofta Slovenija), Darinka Pavlič Kamien (predstavnica korporativnega komuniciranja pri Telekomu Slovenija) in Miha Ažman (generalni direktor BMW Group Slovenija). Skupna jim je bila misel, da medgeneracijsko sodelovanje in prostovoljstvo potrebujemo, saj bo delovanje družbe z njima precej boljše. Dogajanje je popestrilo tudi občinstvo, ki je z vprašanji in mnenji potrdilo, da smo s projektom Simbioz@ resnično na pravi poti.

Za prav posebno umetniško in intimno vzdušje sta poskrbeli vrhunska sopranistka in ambsadorka projekta, Irena Preda, in  slikarka Lara Jerše, ki je projekt Simbioz@ izvrstno upodobila na platnu.

Za več informacij obiščite spletno stran www.simbioza.eu.

Dodatne informacije:
irena.pavcic@publicis-skupina.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Prostovoljstvo-Simbioza-ProjektDomov
Powered By GeekLog