Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Projekt-Trajnostna-Mobilnost-Prirocnik
Kako so v praksi videti dobri učinki trajnostne mobilnosti

torek, 13. september 2016 @ 11:11 CEST

Uporabnik: Sonce

Projekt Trajnostna mobilnost v praksi izobražuje, ozavešča in informira medije, učitelje, ravnatelje ter zaposlene na občinah in preko njih širšo javnost o koristih blaženja podnebnih sprememb na področju mobilnosti. Usposobi jih tudi za prehod v nizkoogljično družbo, kjer mobilnost temelji na javnem prevozu, nemotoriziranih oblikah premikanja ter drugih alternativnih, nizkoogljičnih potovalnih načinih.

Do konca leta 2016 bo izveden bogat nabor aktivnosti. Konec septembra bo izšel priročnik dobrih praks s področja trajnostne mobilnosti v Sloveniji in tujini. V njem bodo raznoliki primeri rešitev iz večjih in manjših mest, turističnih območij, podeželja, s področja občinskih politik, organizacije večjih dogodkov ter vsakodnevnih poti. Priročnik bo podpora izobraževanju ciljnih skupin, hkrati pa bo dobra promocija trajnostne mobilnosti v Sloveniji.

Oktobra in novembra bodo potekali seminarji o trajnostni mobilnosti za učitelje in vodstva osnovnih šol, za občine in medije. Šlo se bo tudi na strokovno ekskurzijo, na kateri se bo ogledalo tuje dobre prakse. Decembra bo zaključna konferenca na temo izobraževanja in ozaveščanja o trajnostni mobilnosti. Konferenca je namenjena vsem deležnikom projekta, zainteresirani javnosti in odločevalcem na nacionalni ravni.

Projekt sofinancira Ministrstvo za okolje in prostor iz sredstev Sklada za podnebne spremembe, izvajajo pa ga Cipra Slovenija, Focus in Inštitut za politike prostora.

Več informacij bo sproti objavljenih na spletni strani projekta.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Projekt-Trajnostna-Mobilnost-PrirocnikDomov
Powered By GeekLog