Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Projekt-Loon-Google-Internet-Vesolje
Google se širi v vesolje

torek, 10. junij 2014 @ 22:31 CEST

Uporabnik: Sonce

V preteklosti smo že poročali o Googlovem projektu Loon. Gre za razvoj in uporabo balonov, ki so sposobni leta na visokih višinah in bodo ob svoji poti okrog zemlje omogočali dostop do interneta. V tem trenutku se vas na splet poveže tretjina celotnega prebivalstva in podjetja kot so Google ter tudi Facebook, hitro razvijajo rešitve za širjenje dostopnosti spleta ostalim območjem zemlje.

Po najnovejših informacijah pa baloni niso edini način, ki bi omogočal ponudbo spleta na globalni ravni. Pri Googlu namreč razmišljajo o uporabi satelitov, ki bi obkroževali zemljo iz vesolja. Pri tem gre za uporabo 180 satelitov, ki bi sicer omogočali dostop do spleta vendar pa hitrost povezave ne bi bila tako visoka. Iz tega razloga se razvija še tretji način ponujanja dostopa do spleta in sicer z uporabo dronov.

Tako droni kot sateliti se v tem primeru dopolnjujejo. Medtem, ko bi sateliti pokrivali večja področja z manjšo hitrostjo povezave, pa so droni primerni za manjša geografska področja vendar pri tem omogočajo hitrejšo povezavo. Drone, pri svojih razvojnih aktivnostih, uporablja tudi Facebook.

Celotna ekipa, ki razvija uporabo satelitov v tem trenutku šteje zgolj 20 članov. Kljub temu bo projekt po informacijah podjetje stal tudi do 2,2 mrd. EUR. Samo stroški izstrelitve 180 satelitov bi naj znašali slabih 450 mio. EUR.

Vir: www.racunalniske-novice.com

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Projekt-Loon-Google-Internet-VesoljeDomov
Powered By GeekLog