Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Problem_Partnerstvo_Molk
Reševanje problemov z molkom

nedelja, 30. julij 2006 @ 05:11 CEST

Uporabnik: I.P.

Že nekaj časa ste v zvezi ali poročeni. Nekoč je bilo vse v redu, lepo ste se razumeli s partnerjem, med vama je vladala prava harmonija in ljubezen. Kar naenkrat pa čutite, da vaša zveza ni vač harmonična. Kaj je pripeljalo do tega? Mogoče vas je partner prevaral in niste sigurni vase, kaj naj storite. Lahko, da sta se eden drugemu odtujila, lahko, da kar na enkrat ne morete več gledati partnerjeve ustaljene navade in vam je to postalo monotono.

Mogoče sploh niste sigurni v čem je problem, pa si kljub temu ne upate ali ne zmorete odkrito spregovoriti. Skrbi vas, kako bi potekal odprt pogovor, ker se že tako in tako ne razumeta. Mogoče ste se zaprli vase in čakate, da bo kriza minila. Mogoče ste se vrgli v delo in čakate, da kriza mine. Mogoče vam je kdo svetoval, da se obrnete na zakonskega svetovalca, pa ste to gladko odbili. Bojite se popolnemu neznancu govoriti o svojih intimnih problemih. Rajši boste vse skupaj potlačili vase in počakali , da kriza mine. Pa bo minila?

Sigurno ne!!! Na vašo žalost, če ne boste nekaj naredili za to, ne bo samo po sebi nič boljše. Statistika kaže, da je v zadnjem desetletju pri nas vse več ločitev zakonskih in izvenzakonskih partnerstev. Kot glavni vzrok je navedena slaba komunikacija. In tu vam zakonski svetovalec lahko pomaga.

Čeprav pri nas še ni uveljavljeno in tako pogosto v praksi, vam odhod k zakonskemu svetovalcu lahko le pomaga. Škoditi ne more. Glavna naloga zakonskega svetovalca ni, kot se običajno misli, da vas sprašuje o problemih in da mu morate pripovedovati o kakšnih intimnih zadevah, ki jih nočete pripovedovati, pač pa je njegova vloga in naloga, da pri partnerjih vzpodbudi medsebojno komunikacijo. Da vas vzpodbudi k iskrenemu razgovoru s partnerjem in ko boste to dosegli, potem vam bo skušal pomagati treševati problem in vam bo sugeriral, kaj bi vam lahko pomagalo k izboljšanju odnosa. Pri tem vam seveda ne bo govoril, kaj morate storiti.

Seveda je najboljše to, da vam pomoč zakonskega svetovalca nikoli ne bi bila potrebna, ampak če je problem že tu, vam svetovalec lahko pomaga. Svetovalec ni sodnik. Niti vam ne bo narekoval tempa, s katerim boste odpirali svoje “karte”, niti ne bo sodil kdo je kriv za nastalo situacijo. Praksa je pokazala, da se veliko partnerstev po obisku strokovnjaka uredi.

Konec koncev, če ste prebrali ta sestavek in ste se odločili, da boste spregovorili s partnerjem povsem odprto, potem strokovnjaka sploh ne rabite. Ker s tišino in s čakanjem, da se samo po sebi uredi, ne boste nič rešili. Lahko rešite svojo ljubezen. Ali sami, če pa to ne gre, pa s partnerskim svetovalcem. Veliko uspeha in ljubezni.

1 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Problem_Partnerstvo_MolkDomov
Powered By GeekLog