Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Prednost-Pomen-Svoboda-Pomen-Volja
In tukaj je svoboda v nas

ponedeljek, 1. januar 2018 @ 05:02 CET

Uporabnik: MyraX

Morda včasih ni največjega pomena svoboda zunaj nas, temveč v nas.

Svobodni smo, če se tako počutimo, še bolj če dovolimo to drugim. Prav gotovo je ta beseda za vsakega drugačnega pomena.

Ni nujno, da smo fizično zadržani proti svoji volji; huje je, ko se čustveno in duševno omejujemo.

Danes je pomembno, da se nekje v sebi, vsaj v svojih mislih vprašamo, kaj nam pomeni beseda svoboda, kako jo občutimo.

Nekdo je svoboden, ker se lahko izraža, kot misli, nekdo drug, ker lahko dela, kar želi, naslednji, ker ga nič fizično ne omejuje.

V vsej besedi, ki jo svoboda premore, je najbolj pomembna svoboda, ki je v nas. Vedno izhajamo iz misli, ki so skrite globoko v nas. So te misli svobodne, ali dopuščamo, da si jih kratimo z zunanjimi vplivi ali še huje, si sami ne dovolimo občutiti in izražati svobodne misli, zaradi lastnih omejujočih prepričanj.

Karkoli mislimo, da lahko zmanjša naše prednosti na miselnem področju svobode, lahko prav tako prekinemo. V vsakem danem trenutku lahko začnemo misliti svobodno, lahko si dopustimo, da smo svobodni, prav tako pa razmišljamo tudi globalno in vsem ljudem, ki nas vsakodnevno obdajajo dopuščamo njihovo svobodo – našim bližnjim, prijateljem, partnerjem, mimoidočim, svetu nasploh.

Pred trenutkom, ko bomo začeli izbirati besede, ki jih lahko danes namenimo svobodi je dobro, da v sebi razjasnimo misli. Kako se počutim kot svobodna oseba? Kaj potrebujem za osebno svobodo?

Nemalokrat pridemo do ugotovitev, da ne potrebujemo fizičnih stvari, da nas te dostikrat bolj omejujejo. Vedno je bolj pomembno, kako se resnično počutimo globoko v sebi.

Udobno in čimbolj svobodno se namestimo v svojih telesih, pričarajamo si nasmeh na obraz, še bolje je če lahko vadimo misli svobode na svežem zraku, pod milim nebom - v mojih mislih je danes svoboda, čutim svobodo v svojem srcu, obdaja me čista svoboda duha. V vseh svojih odločitvah sem svobodna/svoboden. Umu in srcu pustim, da me svobodno vodita. Sem popolnoma svobodna/svoboden.

Začnemo razmišljati, kako bi lahko svobodo prenesli na naše najbližje in jim hkrati dopuščali, da si sami izberejo, kar si želijo. Jih ne omejevali in ne vodili – ker svoboda ni vodenje. Prav tako si želimo v vseh odnosih moralne svobode.

Ljudje, s katerimi prihajam vsakodnevno v stik so svobodni, želim da začutijo svobodo v sebi in jim pošiljam misli, ki jih bodo osvobodile v sebi. Naj bo partner svoboden, prav tako naj starši, otroci, prijatelji in znanci občutijo svobodo v svojem srcu. Svobodno komuniciramo vsakodnevno. Na delovnem mestu se počutim svobodno.

Pomembna je pozitivnost v naših stavkih, ki jih lahko izrekamo v mislih ali na glas. Dodajamo jih lahko toliko, kot si jih želimo. Lahko plavamo na krilih svobode in rišemo svobodne nasmehe na obraz.

Ko smo svobodni, ni več omejitev v razmišljanju, saj nas vendar nič ne zadržuje.

Lahko razdajamo svobodu celotnemu planetu. Na tem svetu je vsak svoboden, svoboda se krepi vedno bolj, ko pošiljamo svobodne misli – vsem neznancem na ulici in cesti, vsem ljudem.


Naj bo svobodno odločanje v vseh nas danes poglavitni cilj. Naj bo ta svoboda, o kateri razmišljamo danes povezana z moralo celotnega sveta. Naj se spoji v vodenju na vseh celinah tega sveta in naj prav tako, kot mi sebi dopuščamo, da smo svobodni tudi ostali nam dopuščajo, da smo svobodni . Prav tako moramo sami dopustiti to svobodo, ki nam jo dajejo.

Da jim damo sami moč te svobode. Spremenimo koncept razmišljanja. Vsi smo povezani, vsi smo celota.

Smo svobodna skupnost.

3 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Prednost-Pomen-Svoboda-Pomen-VoljaDomov
Powered By GeekLog