Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Prazniki-Slastni-Pregrehi-Majhni-Triki
Se ne morete upreti slastnim pregreham?

torek, 19. december 2017 @ 20:59 CET

Uporabnik: Sonce

Brez skrbi, že zdaleč niste edini, ki občasno podleže čarom sladke čokolade, krepčilnih sendvičev ali vabljive hitre prehrane! Je pa res, da se po tovrstnih pregrehah tudi vi najbrž počutite nezadovoljno, ker ste spet pozabili na skrb za svoje zdravje in videz. A tega je končno konec!

Predstavljamo vam 7 majhnih trikov, ki vam bodo pomagali, da se uprete velikim slastnim pregreham ...

Trik #1: Načrtujte vnaprej

Največ prehranskih pregreh se zgodi, ko doma ugotovite, da je hladilnik prazen, zato se takoj zatečete k najpreprostejši zasilni rešitvi – tablici čokolade, skledi sladoleda ali pici, ki vam jo dostavi prijazni dostavljalec.

Pregrehe so tako le posledica slabega načrtovanja, dobra novica pa je, da to zlahka odpravite, če nakup prehranskih sestavin začnete načrtovati že takrat, ko je hladilnik še poln. Ker bodo doma vedno na voljo izbrane sestavine, iz katerih boste brez težav ustvarili hranljive in zdrave jedi, potreb po pregrehah enostavno ne bo več ...

Trik #2: Povečajte število dnevnih obrokov

Da bi povečali število dnevnih obrokov? Ne bo to le še poslabšalo vsega skupaj? Nikakor, če se zadeve lotite na pravi način! Smisel več dnevnih obrokov je v tem, da jih lahko vnaprej načrtujete in poskrbite, da bodo zdravi, pri tem pa v želodcu ne bo ostalo več prostora za tiste manj zdrave prehranske razvade ... Zjutraj obilen zajtrk, dopoldne hitra sadna malica, zgodaj popoldne lahek prigrizek za dodatno energijo, pozno popoldne pravo kosilo, zvečer pa še mesno in zelenjavno kosilo – le kdo bi še našel čas za vmesne pregrehe?

Trik #3: Izkoristite svoj voh

Voh ni le močno orožje domačih živali, temveč ga lahko tudi ljudje izkoristimo za to, da se enkrat za vselej znebimo nadležnih potreb po slastnih prehranskih pregrehah. Ko vas zagrabi tista nezaustavljiva želja, da bi pojedli nekaj sladkega, lahko svoje hrepenenje potešite tako, da enostavno povonjate nekaj sladkega. Morda se vam zdi smešno, vendar zares deluje! Da pa skušnjava ne bo prevelika, odsvetujemo, da vonjate hrano, temveč jo raje nadomestite s sladkim čajem in kopeljo ali svečo s sladkim vonjem.

Trik #4: Zobno ščetko v roke
Ko vas naslednjič zagrabi želja po sladkem, takoj stecite v kopalnico, na zobno ščetko nanesite veliko zobne paste, umijte zobe, sperite usta z ustno vodico, nato pa vse skupaj zaključite še z osvežujočo žvečilko v ustih. Zakaj? Svež okus v ustih nas odvrača od hrane, zato je to zelo učinkovita tehnika za preprečevanje slastnih pregreh, s katerimi uničujete svoj trud za zdravo in aktivno življenje.

Trik #5: Vzemite si čas za še zadnji premislek

Že odpirate embalažo čokoladnih keksov? Kazalec miške že lebdi nad napisom »Naroči!«? Imate v rokah že nož za rezanje kruha? Preden se dejansko lotite priprave oziroma naročila pregrešne hrane, si vzemite čas, da še enkrat razmislite, če si to res želite. Ste to storili? Odlično, zdaj torej veste, da razmislek tik pred zdajci v 99 % primerov prav tako ne deluje! Deloval pa bo, če med tem razmislekom preračunate, koliko kalorij boste zaužili s to pregreho in to primerjate s porabo kalorij v eni uri intenzivne, naporne in nadležne vadbe. Tista mastna pica sedaj ne zveni več tako vabljivo, kajne?

Trik #6: Izognite se trgovinskim policam z vašimi najljubšimi pregrehami
Potrebo po pregrehah lahko impulzivno in takoj zadovoljite le, če imate pri sebi hrano, ki vam to omogoča. Če se boste pri naslednjem obisku trgovine tako izognili policam s sladkarijami, jih ne boste kupili in jih tudi ne boste mogli »požreti«, ko vas zagrabi tista nezaustavljiva želja. Sicer se takrat še vedno lahko sprehodite do trgovine in si kupite nekaj pregrešnega, vendar pa to zahteva dodaten napor, zato se boste v praksi temu skoraj vedno izognili, s tem pa tudi kalorij polnim pregreham ...

Trik #7: Pregreh se lotite pred ogledalom
Če se potreba po pregrehi kljub vsem zgornjim trikom pojavi in se lotite nezdrave hrane, se postavite pred ogledalo. Ko boste sami sebe opazovali pri požrešnem mlatenju velikega hamburgerja ali pa tlačenju čokolade v usta, boste pregrehe hitro odložili in se namesto njih lotili česa bolj zdravega.

Vir: www.liveactive.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Prazniki-Slastni-Pregrehi-Majhni-TrikiDomov
Powered By GeekLog