Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Pravilo_Ljubezen_Seks_Postelja
10 posteljnih zapovedi

nedelja, 9. september 2007 @ 05:01 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Edino pravilo pri spolnosti je, da ni pravil. Dobrodošli pa so domišljija, kreativnost in drobna presenečenja, čeprav ni recepta, ki bi veljal za vse. Prisluhnite svojim in partnerjevim željam ter jih čim večkrat uskladite, pri tem pa vam bodo pomagale tudi naše seksi zapovedi.

Nikar ne igrajte - iskrenost je vedno boljša.
Čeprav skupen orgazem ni redkost, se tudi ne zgodi ravno pogosto. Velikokrat pa ga, predvsem ženske, tudi zaigrajo, da bi ugodile partnerju. To pa je že polje neiskrenosti, ki se lahko preko postelje prenese tudi na druga področja ljubezenskega odnosa. Ljubiti pomeni prepustiti se in zaupati partnerju. Če igrate, varate partnerja na čustvenem nivoju. Boljše je, če mu pokažete, da morda ne dosežete orgazma pri vsakem spolnem odnosu, pa kljub temu uživate v njegovih dotikih in nežnostih. To vaju bo intimno zbližalo in verjemite, skupni orgazmi bodo pogostejši.

Ne seksajte zaradi občutka dolžnosti.
Ob petkih zvečer, med vikendi ali takrat, ko on pokaže zanimanje … Imate tudi vi natančno določen čas za spolnost? V dolgotrajnih zvezah se to rado zgodi. Spolnost iz občutka dolžnosti je nekaj najslabšega, kar lahko naredite sebi in partnerju. Če menite, da je seks vaša dolžnost in se partnerju predajate brez volje in želje, bo to slej kot prej začutil in vajino razmerje se bo znašlo v škripcih. Raje mu odkrito povejte, kadar vam ni do spolnosti in vsak čustveno zrel in ljubeč moški bo znal to razumeti.

Ne eksperimentirajte za vsako ceno.
V dolgotrajnih zvezah lahko seks postane rutina, vendar to ne pomeni, da ga morate oživiti za vsako ceno s posteljnimi akrobacijami ali ekshibicionizmom. Bolj ko je seks naraven, boljši je, zato vam ni treba preizkusiti vseh položajev iz Kamasutre, da bi bili v spolnosti zadovoljni. Raje se s partnerjem spomnita svojih ljubezenskih začetkov in jih skušajta obnoviti, pri tem pa dodajta kakšno pikantno podrobnost, ki bo presenetila oba.

Imejte se radi, pa vas bo imel rad tudi partner.
Se izogibate objemom, ker ste pridobili nekaj kilogramov in vam je neprijetno, da se partner dotika vaših maščobnih blazinic, ki so se nabrale okoli pasu? Nikoli več pred njim ne zaplešete zapeljivega striptiza? Tako se izogibate čudovitim priložnostim in dolgoročno kvarite vaš odnos. Zelo malo je moških, ki bi jih obline, tudi tiste z malo maščobe, odbijale, več pa je takšnih, ki se bodo počutili odrinjene in nesrečne, če se boste vztrajno izogibali seksu, hkrati pa trdili, da ni nič narobe. Raje si posvetite kakšno urico za gibanje, masažo ali nego obraza, in v hipu se boste počutili bolje in bolj zaželeno, kar bo gotovo opazil tudi vaš partner.

Ohranite drobec zdravega egoizma.
V spolnosti je lepo misliti na drugega, vendar ne brezpogojno. Prav je, da poskrbite za to, da vaš partner uživa, vendar je nadvse pomembno, da uživate tudi vi. Vam je všeč določen položaj? Privoščite si ga čim pogosteje. Bi se radi ljubili na mestu, ki njemu ni posebej všeč? Nežno, a odločno vztrajajte pri tem, da se izpolni vaša želja. Seksualnost mora izvirati iz našega užitka in iz naših potreb, saj samo tako lahko pričakujemo, da bo tudi partner izrazil svoje želje in potrebe.

Govorite o seksu.
Zveni banalno, a se lahko pokaže kot dober način ohranjanja iskric v partnerstvu. Pogovarjajta se o seksu in vajinih najbolj norih dogodivščinah tudi takrat, ko jesta večerjo ali gledata televizijo. To ohranja bližino, buri domišljijo in ustvarja občutek sladke skrivnosti, ki jo delita samo vidva. Zato mu šepetajte pokvarjene besede v vrsti pred blagajno, ali pa mu po telefonu iz službe povejte, kaj boste počeli z njim, ko se srečata.

Ne pozabite na drobne pozornosti.
Mnogi pari sčasoma pozabijo na medsebojne pozornosti, kot so držanje za roko, nežni poljubi in ljubezenske izjave. Če bi jih bilo več, bi se vajin večer verjetno pogosteje končal s slastnimi posteljnimi igricami. Zato nikoli ne preskočite poljubov, dotikov in sladkih besed.

Presenečenja so dobrodošla.
Prevzemite iniciativo in svojega dragega pričakajte v zapeljivem perilu, vplačajte romantični vikend in mu povejte, kam gresta, šele tik pred odhodom, sredi delovnega dne ga povabite na kosilo, potem pa ga potisnite v prvo vežo in si privoščite seks na hitrico … Takšna presenečenja začinijo odnos in dajejo občutek novega zanosa v vajini zvezi.

Načrtujte skupne trenutke.
Včasih se skupaj odločita, natančno kdaj, kje in kako se bosta ljubila. Tako bosta počasi naraščala napetost in poželenje. Ko pride čas, izključite telefon in ves svet in se popolnoma posvetite drug drugemu. Počutili se boste, kot da sta prvič skupaj in gotovo sta se takrat imela lepo, kajne?

Zaupajte mu svoje želje.
Ženske pomislijo na seks kakšnih petkrat na dan, moški pa vsaj dvajsetkrat, so ugotovile nekatere raziskave. Zakaj ne bi svojih misli delili s partnerjem? Pokličite ga in mu povejte, da si ga prav zdaj želite objeti, da bi se radi pogreznili v njegov objem, da neprestano mislite, kako dobro je bilo prejšnjič … Moškim bo všeč vaša vloga zapeljivke, poleg tega pa jih bo zrasla tudi samozavest. To bo najboljša predigra za vajine večerne užitke.
www.siol.net

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Pravilo_Ljubezen_Seks_PosteljaDomov
Powered By GeekLog