Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Pravica-Starejsih-Mladi-Slovenska-Filant
Mladi za pravice starejših

torek, 3. maj 2011 @ 19:30 CEST

Uporabnik: Sonce

Slovenska filantropija v Sloveniji sodeluje v prizadevanjih organizacije HelpAge International, ki se bori za pravice starejših. V zadnji kampanji si skupaj z Guardianom prizadeva, da bi se starejše enakovredno vključevalo v programe oziroma storitve, povezane z izbranimi neprenosljivimi boleznimi, kot so diabetes, srčna in pljučna obolenja idr. 

Še posebej se izpostavlja sporen koncept tako imenovane predčasne smrti, ki implicira, da smrt zaradi neprenosljivih bolezni, ki so ozdravljive, po 60 letu NE šteje kot predčasna smrt in zato starejši pogosto niso deležni enakovredne pozornosti in zdravstvene oskrbe kot mlajše generacije.

Slovenska filantropija sodeluje s študenti Fakultete za socialno delo v kampanji osveščanja o potrebi po vključitvi starejših v državah v razvoju v evropske razvojne programe, kar pomeni, da bi se iz evropskih razvojnih sredstev financirali tudi programi, ki specifično ciljajo na zdravstveno varstvo starejših.

V okviru tega sodelovanja so mladi izrazili svojo podporo enakovredni obravnavi starejših v primeru neprenosljivih bolezni. Njihova akcija pa je objavljena tudi na http://www.flickr.com/photos

Guardian podpira globalni razvoj in si z objavo sporočil iz celega sveta o zdravstvenih potrebah starejših prizadeva za uvrstitev teh tem na Svetovno zdravstveno skupščino, ki bo maja v Ženevi.

Vir: www.cnvos.info

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Pravica-Starejsih-Mladi-Slovenska-FilantDomov
Powered By GeekLog