Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Pozitivno_Negativno_Razmisljanje
Pozitivno razmišljanje - negativno razmišljanje

petek, 21. julij 2006 @ 05:05 CEST

Uporabnik: Anonymous

Rodili smo se in nato odrasli v svetu, ki pozna polarnost. Skoraj vse, kar poznamo, ločujemo na dva nasprotna si pola ali sili. Ločimo pozitivno in negativno, zgoraj in spodaj, moške in ženske, veliko in majhno, dan in noč, nasilneže in žrtve, srečo in nesrečo, svetlobo in temo, nebesa in pekel… Brez teh dveh nasprotujočih si sil bi bil naš svet resnično drugačen.

Že kot otroci spoznamo, da se, ne samo v zunanjem svetu, ampak tudi v nas samih porajata dve različni sili. Konstruktivna, ki povezuje in razdiralna, ki ločuje. Dva pola. Dve različni energiji.

Duhovnost, ki je v zadnjih 30-ih letih vedno bolj prisotna v svetu, veliko govori o pozitivnem razmišljanju. In na tej točki je izredno pomembno, da se ne ujamemo v zanko naše pogojenosti.

Saj v duhovnem svetu pozitivno razmišljanje ni nasprotni pol negativnega razmišljanja!

Vendar je to slepa ulica, ki ne vodi v duhovnost in višje zavedanje.

Višje zavedanje in duhovnost dosežemo, kadar izstopimo iz obeh polarnosti, pozitivnega in negativnega razmišljanja, ju presežemo, ju integriramo v eno zavest, ki je na višjem nivoju. Kakor alkemist, ki v svojem laboratoriju zmeša dve sestavini, da bi dobil novo bolj plemenito substanco in istočasno uporabi energetsko vrednost obeh sestavin.

V našem lastnem negativnem razmišljanju in čustvovanju se skrivajo zakladi modrosti in energija, ki je neznansko pomembna pri naši alkemiji ali transformaciji zavesti v višjo stopnjo zavedanja.

Vsak, ki si danes prizadeva preiti na višjo stopnjo zavedanja in delovanja, pa naj bo to posameznik, skupina ali narod, bi se moral zavedati, da lahko le zavedna in odgovorna integracija vseh sil in energij, ki obstajajo na sedanjem nivoju, vodi do naslednjega višjega nivoja zavedanja.

V naslednjem prispevku, bom opisala praktično raziskovanje negativnega razmišljanja in pot do modrosti, ki jo lahko uporabi vsak.

Lepo vas pozdravljam, Nina

Vir: www.gibanje.org

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Pozitivno_Negativno_RazmisljanjeDomov
Powered By GeekLog