NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sobota 22-jan
 • ... o baročni modi

 • sobota 29-jan
 • Društvo Center Luči vabi na Tečaj Jasnovidnost 1. del; naučimo se pridobivati jasnovidne informacije

 • torek 01-feb
 • Modre urice / Iz Londona v Pariz in New York

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Gledanje v sonce – solarna joga   
  sreda, 5. avgust 2009 @ 13:26 CEST
  Uporabnik: Sonce

  (predavanje Hirana Ratana Maneka 4. in 5. 7. 2009)

  Fotoni iz Sonca so 100-odstotna pozitivna energija, ko dosežejo možgane, imajo pozitiven učinek na naše celice in možgane. Dokazano je, da če izvajaš tehniko gledanja v Sonce (seveda, ob varnih urah in na pravilen, varen način!!!), se nevroni oz. celice v možganih regenerirajo, zato se naše zdravje izboljša in imamo več moči ter energije.

  Upočasni se proces staranja, v starosti tak človek npr. ne bo imel parkinsonove ali alzheimerjeve bolezni ter bo živel brez zdravstvenih težav.

  To je originalna, prastara medicina človeštva; je božanska laserska terapija.

  Eno uro po vzhodu ali pred zahodom Sonca je gledanje v Sonce absolutno varno in zdravo, saj ni UV-žarkov ali drugih škodljivih žarkov v tistem času. V Sonce pa lahko gledamo tudi, ko je UV-indeks manj kot dva (dobijo se posebne merilne naprave za merjenje teh žarkov).

  Tako lahko pozimi kar velik del dneva izvajamo to tehniko, ker je takrat Sonce šibkejše, vendar je kljub temu treba biti previden in preveriti UV-indeks. Poleti, spomladi in jeseni pa je treba izvajati to tehniko le eno uro po vzhodu oz. eno uro pred zahodom Sonca. Torej po vzhodu Sonca (ko je le-to povsem na obzorju) ali pred zahodom lahko v okviru ene varne ure kadar koli začnemo izvajati jogo Sonca.

  Če Sonca ne moreš gledati ob vzhodu ali zahodu, je prav tako v redu, če si v neko večjo posodo (lavor, banjo) naliješ vodo in gledaš okrog 12. ure (oz. v poletnem času okrog 13. ure) odsev Sonca v tej vodi. Pomembno je, da je voda sladka in stoječa (npr. v kakšnem bazenu s sladko vodo) in ne slana (v morju je odsev Sonca premočan in ni varen za oči).

  IZVAJANJE TEHNIKE

  Prvi dan, če je vreme lepo, stoj zravnano, brez čevljev, da se dotikaš zemlje z bosimi nogami (lahko stojiš na pesku, najboljši je morski pesek, ali zemlji, skali, vendar ne na travi ali v vodi) in glej v Sonce ob vzhodu ali zahodu 10 sekund in ne dlje. Lahko gledaš Sonce tudi sede ali si obut, bolje pa je, če se sezuješ in stojiš bos na zemlji vzravnano, da imaš ravno hrbtenico, ker tako prejmeš več energije. Sonce lahko gledaš tudi skozi čisto okno.

  Po desetih sekundah za nekaj trenutkov zapri oči in počakaj, da izgine odsev svetlobe Sonca izpred zaprtih oči. Pomembno se je namreč nekaj trenutkov z zaprtimi očmi še koncentrirati na podobo Sonca. Dlje ko ta slika ostane, bolje je, to pomeni, da se zdravje tvojih oči izboljšuje. Potem odpri oči in vaja je končana.

  Drugi dan lahko podaljšaš gledanje v Sonce ob vzhodu ali zahodu (oz. v roku ene varne ure po vzhodu in pred zahodom Sonca) na 15 do 20 sekund, naslednji dan zopet lahko gledaš v sonce od 25 do 30 sekund in tako vsakič podaljšuješ gledanje za 5 do 10 sekund. Nikoli ne podaljšaj gledanja v Sonce za več kot 10 sekund!

  Kdor ima v očeh kontaktne leče, lahko gleda v Sonce z njimi, kdor pa nosi očala, naj jih v času gledanja v Sonce sname in zre vanj brez njih. Če hočeš zmanjšati intenzivnost svetlobe, lahko v Sonce gledaš tudi skozi posebna, za to primerna očala oz. skozi tanko belo tkanino. Tudi če gledaš v Sonce skozi oblake, ki še prepuščajo sončno svetlobo, je to v redu in velja enako, kot če oblakov ne bi bilo.

  Zrenje v Sonce izvajaj, ko je le mogoče. Ko dosežeš, da lahko zreš v Sonce 10 minut, se začne izboljševati zdravstveno stanje oči (npr. zmanjša se dioptrija ipd.). Ko fotoni prodirajo v telo, začne le-to pridobivati vitamin A, ki je zelo pomemben za zdravje oči.

  Če imaš resne težave z očmi, potem prva dva meseca samo sediš pred Soncem z zaprtimi očmi in si telo greješ 10 minut, to okrepi očesne mišice, po dveh mesecih lahko odpreš oči in začneš izvajati tehniko zrenja 10 sekund ter jo vsak dan podaljšuješ za 5 do 10 sekund.

  Ko tako podaljšuješ gledanje v Sonce vsak dan za 5 do 10 sekund, se bodo oči prilagodile in po 90. dneh zrenja v Sonce boš gledal vanj že 15 minut – takrat dosežeš popolno mentalno zdravje, notranjo mirnost, pozitivno razmišljanje, si osvobojen strahu, kajti strah je naš največji sovražnik. Naraščata samozavest in moč, postanemo tako notranje močni, da odpadejo vsi strahovi, celo strah pred smrtjo.

  Ko si brez strahu, ko je notranja moč velika, se te bolezni bojijo, kajti naši možgani so prepredeni z energijo svetlobe in telo uboga možgane. Le majhen del v našem telesu namreč zasedajo možgani, toda vse naše telo je v možganih! Naše telo je takšen čudovit mehanizem, da se lahko samo ozdravi, če dobi malo kozmične energije.

  Vendar mu tega ne dovolimo zaradi strahu in nepoznavanja, neznanja. Pravilen način zrenja v Sonce pa nas lahko transformira. Sonce je čisti vir kozmične energije in zato je zmožno vse prečistiti in harmonizirati, tudi vse naše slabosti (jezo, pohlep, ljubosumje itn.).

  Vsak lahko pri sebi opazi, da ko je oblačno, deževno, nimamo prave energije, nismo tako radostni in pri močeh, laže postanemo depresivni. Ko možgani prejmejo in akumulirajo energijo Sonca, ne le, da se osvobodimo negativnih občutij, ampak smo napolnjeni s sočutjem, z ljubeznijo in s prijaznostjo.

  To transformacijo doživi vsak, ki zre v Sonce na pravilen in varen način! Vsi problemi, kot so npr. razne odvisnosti, mentalne težave, bodo izginili. Ko dosežemo 15 minut zrenja v Sonce in se naše mentalno ter čustveno stanje uravnovesi, lahko končamo z zrenjem v Sonce, vendar, če želimo te pridobitve obdržali, je dobro, da nadaljujejo z zrenjem v Sonce še pet minut na dan še eno leto, potem ne bomo nikoli več imeli nobenih mentalnih težav. To je največje zdravilo zrenja v Sonce – mirnost, mentalno, čustveno zdravje ...

  Tisti, ki trpijo zaradi fizičnih težav, naj nadaljujejo z zrenjem v Sonce, ga podaljšujejo vsak dan še za 5 do 10 sekund, dokler ne dosežejo 30 minut zrenja v Sonce. Sončna svetloba namreč v sebi vsebuje cel spekter barv, ki prodirajo v telo in ga zdravijo.

  Telo tako začne s samoozravljenjem, saj je popoln mehanizem, ki se lahko pozdravi sam, če mu to omogočimo. Ko dosežemo 30 minut zrenja v Sonce, se zdravijo vse fizične bolezni – od npr. diabetesa, srčnih težav, osteoporoze, revme, artritisa, celo raka in aidsa. Ko telo prejme dovolj sončne energije, izginejo vse bolezni.

  Ko dosežemo 180 dni zrenja v Sonce oz. 30 minut, smo fizično čili in zdravi ter polni vitalne energije. Če želimo te rezultate ohraniti, je dobro, da nadaljujemo z zrenjem v Sonce še eno leto po 10 minut na dan in ostali bomo tudi fizično zdravi. Avra okrog našega telesa se bo okrepila in prečistila, čakre bodo začele pravilno in dobro delovati.

  Če želimo napredovati še na spiritualnem nivoju, pa lahko z zrenjem po 30. minutah še nadaljujemo in ga povečujemo vsak dan od 5 do 10 sekund, dokler ne dosežemo 45 minut zrenja v Sonce ob vzhodu ali zahodu – kar je maksimum! Ko dosežeš 45 minut gledanja v Sonce, se joga Sonca zaključi. Vendar, če želiš ohraniti rezultate, ki si jih s to tehniko pridobil, nadaljuj z zrenjem v Sonce še eno leto po 15 minut na dan. Potem telo postane t. i. solarni čip in lahko prenehaš s to tehniko.

  Najbolje je, če lahko te vaje delamo čim bolj kontinuirano 270 dni in potem še eno leto po 15 minut. Če pa to ni možno npr. zaradi vremena in drugih omejitev, pač delamo vajo takrat, ko zmoremo. Če so deževni in oblačni dnevi, potem seveda vaje ne moremo izvajati in z zrenjem v Sonce nadaljujemo takrat, ko so pogoji za to ustrezni, in sicer od tam naprej, kjer smo nazadnje končali (npr. če smo dosegli 8 minut gledanja v Sonce, potem pa imamo nekaj časa odmor, nadaljujemo naslednjič z zrenjem v Sonce za 8 minut in ga podaljšamo še za 5 oz. 10 sekund itn.).

  Tudi če imamo daljši odmor in kar nekaj časa ne gledamo v Sonce, lahko, ko s tehniko nadaljujemo, začnemo od tam, kjer smo nazadnje končali. Kajti energija Sonca se v telesu shranjuje in ostane. Če med časom, ko zremo v Sonce, pride oblak in ga prekrije, nadaljujemo z zrenjem, ko oblak izgine (če se Sonca ne vidi skozi oblak), če pa se ga vidi, čeprav čisto malo, lahko z zrenjem nadaljujemo, saj je pomembno, da kontakta s Soncem v času gledanja nismo izgubili (čeprav se ga vidi le malo, to zadošča).

  Za spiritualni razvoj sta pomembni dve stvari:
  - globoka meditacija, ki te počasi vodi v stalno meditacijo. Ko gledaš v Sonce, tudi z odprtimi očmi meditiraš ves čas – ves čas si namreč v stiku z božansko energijo, brez misli. Sonce pomaga pri vzpostavitvi prave meditacije;

  - da se osvobodiš karme. Vsi se bojimo karmičnih dejanj in posledic, tega se moramo osvoboditi. Sončna joga je pot za osvoboditev karmičnih vezi.

  Parmahansa Jogananda v svoji knjigi Avtobiografija nekega jogija govori o ljudeh, ki so se postili 10, 15 let in živeli samo od svetlobe, to še danes poznajo nekatere ljudje – npr. v Ukrajini.

  Ko torej tako podaljšuješ zrenje v Sonce, imaš več energije in ne rabiš toliko hrane, lakota izgine in lahko prenehaš jesti. Vendar pa se je treba zavedati, da prenehanje uživanja hrane ni osnovni namen te tehnike, temveč spontana posledica. Takrat lahko prenehaš jesti, če tako čutiš, če ne, pa lahko normalno ješ naprej.

  Treba pa se je tudi zavedeti, da intenzivna sončna svetloba telesu škoduje, zato ga ne izpostavljajmo Soncu v vročini! Moramo se navadi poslušati telo, ki je zelo inteligentno in samo pove, kaj mu godi in kaj škoduje. Na vročini se telo ne počuti prijetno, zato se je treba takrat močnemu Soncu izogniti.

  Tudi boleča mesta v telesu (npr. kolena) je treba sončiti (približno 35 minut) ob varnem času dneva, da nas Sonce ne peče. Če se telo v stiku s Soncem ne počuti dobro, je treba prenehati s tem. Telo namreč ve, kdaj od Sonca nima koristi, na to nas opozori neprijetna vročina, zato se je treba takrat sončenju izogniti.

  Sonce nam lahko da veliko energije (poveča tudi spolno moč, pomaga odpraviti neplodnost itn.), toda nikoli je ne zlorabljajmo!

  GLEDANJE V SONCE PRI OTROCIH
  V Sonce lahko zrejo otroci od petega leta starosti dalje, vendar samo, če sami tako želijo, starši naj jih ne silijo v to. Starši morajo biti tudi pozorni, da to vajo otroci izvajajo pravilno! Otroci od petega do petnajstega leta starosti lahko to vajo izvajajo samo od pet do deset sekund, kar postopoma povečujejo vsak dan, dokler ne dosežejo največ 5 minut na dan, od petnajst let naprej pa lahko tehniko začnejo postopoma podaljševati od 5 do 10 sekund vsak dan …

  PITJE OSONČENE VODE
  Čista pitna voda, ki jo v prozorni (neobarvani – prozorni) steklenici, ki naj ne bo plastična, izpostavimo sončni svetlobi skozi ves dan (lahko jo pustimo tudi na okenski polici, da skozi okno sije Sonce nanjo), jo zapremo s pokrovom, da vanjo ne padajo prašni delci, je najnaravnejši energetski napitek. Pustimo jo na Soncu čim dlje časa, da dobi maksimalno svetlobo, saj skozi steklo lahko fotoni Sonca pridejo v steklenico.

  Zvečer pustimo, da se voda ohladi na sobno temperaturo in jo potem lahko spijemo v 24. urah, v tem času namreč energija Sonca še ostane shranjena v vodi. Ko pijemo to vodo, se energija v telesu poveča, čutiš, da imaš več energije in ta voda deluje na telo močneje, kot če bi pili druge energetske napitke, ki jih prodajajo v trgovinah in vsebujejo polno kemijskih substanc. To pa je povsem naravna in zdrava energetska pijača.

  To osončeno vodo lahko prav tako uporabljamo kot kapljice za izboljšanje vida, sluha, za težave v ustni votlini itn. (kapljice 3- do 4-krat na dan nakapamo npr. v oči). Pri težavah z očmi je namreč zelo priporočljivo, da poleg zrenja v Sonce uporabljamo tudi to osončeno vodo kot kapljice za oči, priporočljivo pa je tudi delati obkladke za oči – belo tkanino ali gazo zmočimo s to vodo in jo položimo na oči.

  Če imamo kakšne težave s kožo, ekceme ipd., lahko s to vodo, ki jo uporabljamo kot obkladek, zdravimo tudi te probleme. Kadar se pojavljajo v telesu kakšne bolečine, v osončeno vodo namočimo gazo ali belo tkanino, jo položimo na boleče mesto in bolečina se bo zmanjšala.

  HOJA PO ZEMLJI
  Ob tehniki zrenja v Sonce je priporočljivo tudi vsak dan hoditi bos 45 minut po zemlji ali pesku, najbolj priporočljiv je obalni pesek, in sicer zvečer, ko je le-ta še topel. Kdor nima te možnosti, si lahko npr. obalni pesek prinese tudi domov in si naredi stezo po kateri hodi vsak dan.

  Naši nožni prsti so namreč povezani s petimi endokrinimi žlezami in jih tako stimuliramo, da dobijo več moči, poleg tega zemlja tudi iz našega telesa črpa negativne energije in nas polni s pozitivnimi. Zato je pomembno, da ne hodimo po travi, kajti trava črpa energijo iz zemlje in jo porabi za svojo rast.

  Vera, da bo ta tehnika delovala, seveda pomaga, kajti vera je pomembno in največje zdravilo, vendar pa, če v pozitivne učinke joge Sonca ne verjameš, boš kljub temu imel rezultate, samo malo kasneje bodo vidni. Vera namreč pospešuje proces zdravljenja. Je pa pomembno vedeti, zakaj delamo neko tehniko (namera) in kako jo pravilno izvajati.

  Internetna stran, kjer se dobijo podatki o vzhodu in zahodu Sonca: www.accuweather.com (treba je vnesti državo in kraj, za katerega želiš izvedeti podatke).

  Več informacij o Solarni jogi in Hiranu Ratanu Maneku dobite na internetni strani:

  www.solarheailing.com in www.sungazing101.com

  * * *
  Poslal Roman

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • www.solarheailing.com
 • www.sungazing101.com
 • Več od avtorja Sonce
 • Več s področja * Duhovna rast

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Gledanje v sonce – solarna joga | 0 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2022 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 1,81 seconds