Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/PortretBik
Znamenje meseca - portret bika

nedelja, 30. april 2006 @ 05:15 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Iz zadnje številke Karme plus

Bik, drugo znamenje zodiaka, se začenja 20. ali 21. aprila in traja do 21. maja. To je čas, ko je pomlad v najvišji točki, narava je prebujena, vse je v cvetju, vlada umirjenost, sproščenost in lepota. Zaradi vsega tega je Bik simbol velike čutnosti in pretiranega nagnjenja k vsakovrstnim užitkom. Umetnost je področje, kjer so njegove lastnosti lahko najbolje izkoriščene. Nemalokrat je predstavljen kot pastir govedi, izjemne lepote in prekrasnega, milega glasu, ki s svojo glasbo in glasom očara svojo okolico.

Bik je domovanje planeta Venere, v izgonu pa se v Biku nahaja Luna, zato ga astrologija prišteva med najbolj plodna znamenja, saj je vse kar vzklije v tem času trajno in služi kot osnova za vse nadgradnje.

Oven kot prvo znamenje in začetnik novega letnega ciklusa pomeni prvinsko energijo, Bik pa je simbol vsega tistega, kar je ta energija začela oziroma sprožila. Posreduje animalno naravo, instinktivnost in čutnost, življenje želi čimbolj uživati. Njegov značaj je velikodušen, trden in vzdržljiv, s svojo veliko življenjsko močjo je sposoben marsikaj spremeniti.

ZNAČAJ IN LASTNOSTI

Bik je žensko fiksno znamenje, zemeljske narave in s svojim pomenom označuje drugo hišo horoskopa. Zaradi vladavine Venere je simbol ljubezni in ustvarjanja ter ohranjanja trajnih vrednosti. Vse, kar obožuje in za čemer hlepi, želi imeti poleg sebe in želi uživati v teh stvareh. Rad ima vse, kar vsebuje ljubezen, pa naj bo to plemenito in čisto ali pa vulgarno in pritlehno, zanj je vse to zelo pomembno in privlačno.
Vprašanje materialne in finančne narave bo vse življenje v središču njegovih interesov in bistvo vsega delovanja. Zelo redki so dnevi, ko osebe rojene v tem znamenju, ne razmišljajo o svoji eksistenci ter pridobivanju in ustvarjanju materialnih dobrih. Glede na to, da hlepijo po udobnem, mirnem in spokojnem življenju, je prav materialna varnost nujno potrebna za njihovo življenje in delovanje.
Biki veljajo za velike gurmane in sladokusce. Najbolj uživajo ob urejeni polni mizi, čeprav se njihova težnja po estetskem doživljanju kaže tudi na mnogih drugih področjih.
Biki uspehe praviloma dosegajo na sredini življenjskega obdobja, saj sta njihovo otroštvo in mladost pogosto prepletena s številnimi težavami, ki jih lahko povzročajo starši, lahko gre za pomanjkanje sredstev za življenje ali pa nanje negativno vpliva neprimerna okolica. Zaradi prirojene trmoglavosti se lahko osredotočijo na samo eno stvar, kar pa seveda ne pomeni, da ne opažajo svoje okolice. Pripadniki tega znamenja se hitro zaljubijo, so impulzivni in predvsem ponosni. V določenih trenutkih lahko pokažejo izjemno potrpljenje in toleranco, vendar samo do določene meje. Ko se odločijo za kakršno koli prekinitev ali spremembo, so odločni, radikalni in jih od njihove odločitve prav nič ne premakne. Biki so metodični, praktični in temeljiti, vendar tudi počasni, poleg tega ne marajo bliskovite in udarne akcije. Ko Biki izgubijo samokontrolo, kar je na srečo izjemno redko, potem je to nekaj spektakularnega in skoraj neznosnega, saj pokažejo povsem drug obraz in izjemno občutljivost. Zaradi teh lastnosti lahko postanejo nepriljubljeni in si po nepotrebnem ustvarijo sovražnike. Njihova želja po posedovanju se pogosto prenese na ljudi v njegovi okolici, še posebno na partnerja, zato lahko postane prav neprijetno posesiven in ljubosumen, kar se bo sicer trudil prikriti, enako kot tudi sicer rad prikriva svoje občutke.
Vse težave v življenju lahko Bik pripiše svoji trdoglavosti in zaprtosti. Zaradi želje, da bi počel stvari, ki ga veselijo in v katerih uživa, so zanj vsa ostala opravila, povezana s preživetjem ali napredovanjem, naporna in utrujajoča. Neugodna finančna situacija, materialna odvisnost in lastna nesposobnost, kar lahko spremljajo melanholičnost, lenoba in brezvoljnost, so najpogostejše neprijetnosti, ki lahko doletijo predstavnike tega znamenja. Vsemu temu se lahko pridružijo še odvečni kilogrami, če jim uživanje v hrani preostane kot edino zadovoljstvo.
S harmoničnimi planetarnimi aspekti lahko Biki posedujejo velike duhovne sposobnosti, lahko so zelo talentirani, uspešni in cenjeni, v svoji dediščini pa lahko zapustijo trajne in dragocene dobrine. Takim Bikom se bo v življenju ponudila priložnost resnično uživati v miru in izobilju, obdani z lepimi in luksuznimi stvarmi. Biki obožujejo dolga potovanja, toda kjerkoli se nahajajo, želijo ustvariti svoj kotiček, kamor se bodo vračali vedno, ko si bodo zaželeli umirjenosti in sproščenosti..
Za Bike je najpomembnejše in nujno, da se naučijo obvladovati svojo notranjost in premagajo lenobo in pasivnost. V primeru napetih in stresnih situacij pa bi bilo bolje, da bi se umaknili in počakali, da se razburkane strasti pomirijo in svoje mesto odstopijo razumu.
Med "višjimi tipi" tega znamenja najdemo nadarjene pevce, pisatelje, znanstvenike, gradbenike ali kuharje, medtem ko med predstavniki nižjega tipa Bika lahko najdemo materialiste, fanatike in kronične lenobe.

LJUBEZENSKO ŽIVLJENJE

ONA
Bikica je zelo čutna, čeprav ne tudi romantična. Zaradi Venere, vladarke ljubezni, je za Bikico čustveno življenje zelo pomembno in nezadovoljstvo na tem področju se običajno odraža na vseh področjih. Čeprav je izredno ženstvena, jo lahko spoznamo tudi kot grobo, agresivno in netaktno. Rada ljubi in je zvesta, v njenem ljubezenskem življenju pa ima erotika prav posebno mesto. Zna biti tolerantna in oproščati partnerju zadeve, ki se celo njemu zdijo obremenjujoče, medtem ko v kakšni drugi, manj kritični situaciji pokaže neverjetno ljubosumnost in posesivnost. Sama izgrajuje njej lasten sistem vrednot in tako tudi reagira, kar pa ljudje v njeni bližini navadno le stežka spremljajo in razumejo.
Če se nahaja v takem odnosu, kjer vlada medsebojno nerazumevanje, je pričakovati, da bo nezvesta, toda zvezo prekine šele takrat, ko analizira vse možnosti in izhode, še zlasti tiste, ki so materialne narave.

ON
Moški Bik je toleranten, dobronameren in pozoren. Ljudje ga poznajo kot velikodušnega gostitelja, saj rad sprejema goste in prireja zabave. Ženo ali partnerko potrebuje zato, da lahko v popolnosti igra svojo vlogo. Čeprav jo ima zelo rad, jo v svojih zgodbah ali v hvalisanju daje ob bok dobri hrani, pijači in ostalim dobrinam, ki mu jih ponuja življenje, da bi v njih lahko užival. Moški predstavnik tega znamenja je običajno zvest, morda celo preveč navezan na isto žensko, isto posteljo, isto pohištvo ali stanovanje. Veliko mu pomenita varnost in prijetnost domače atmosfere.
Ena od njegovih prednosti je, da žene nikoli ne sprašuje o njeni preteklosti. Praviloma ni prepirljiv, sporom se izogiba in zaradi lastnega udobja ne povzroča nejasnih in neprijetnih situacij, saj ne želi trošiti energije za razčiščevanje.
Čeprav za predstavnika tega znamenja ne moremo trditi, da je nezvest, je čisto mogoče, da glasba, pijača in razposajeno razpoloženje pripomorejo, da včasih izgubi nadzor nad svojim početjem.
Neuspehe tako v življenju kot tudi v ljubezni sprejema le s težavo, zato ima ena ženska pri njem skoraj usodno vlogo in po njej praviloma sodi ves ostali ženski svet. Moški Bik velja za človeka, ki se najraje zadržuje doma, še posebno, če ima otroke, se bo potrudil, da jim nudi veliko ljubezni in zagotovi lagodno življenje, v čemer lahko celo pretirava in jih vzgoji v prave male razvajence.

FIZIČNI IZGLED

Pripadniki Bika sodijo - zaradi vpliva Venere - med najbolj privlačna znamenja zodiaka. Harmonični aspekti v horoskopu zagotavljajo skladno telo in urejeno zunanjost. Bik kot fiksno znamenje je zelo visoke rasti, pokončne drže, koža na telesu napeta, predvsem pa veliko časa porabi za nego svoje zunanjosti.
Venera pri Biku upravlja s prsnim košem, ki je še posebno pri ženskih predstavnicah tega znamenja močno poudarjen. Njihov največji okras je obraz, ki ima navadno zelo pravilne poteze, poudarjene oči, ki imajo nekoliko melanholičen pogled. Nos in usta sta pravilna, brada okrogla, čeljusti pa močne in opazne. Njihov izgled najpogosteje obremenjujejo odvečni kilogrami.

ZDRAVJE

Vrat in grlo sta najbolj občutljiva dela telesa. Nagnjeni so k številnim prehladnim obolenjem, vnetju grla in glasilk, za ozdravitev pa najbolje delujejo naravne sestavine in čim manj medikamentov. Zlato pravilo pa naj za Bike velja - čim manj hrane in največ gibanja.

Z znamenjem Bika je povezano tudi:

ŠTEVILO: 2
DAN: petek
BARVE: rdeča, svetlo modra
KOVINA: baker
DRAGI KAMNI: safir, smaragd, alabaster
RASTLINE: vrtnica, vijolica, lan, oliva, datelj
ŽIVALI: govedo, jagnje, fazan, slavec, zajec, lastovica, labod
DRŽAVE: Irska, Iran, Ciper, Argentina, Švedska, Finska
MESTA: Dublin, Zürich, Bologna, Parma, Palermo, Torino

1 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/PortretBikDomov
Powered By GeekLog