Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Poplave-Slovenija-Greenpeace-Strategija
Greenpeace ob ponovnih poplavah opozarja: Slovenija potrebuje podnebno strategijo

petek, 7. november 2014 @ 22:30 CET

Uporabnik: Sonce

Pri Greenpeaceu v Sloveniji z obžalovanjem spremljamo novice o novih poplavah in upamo, da je najhujše že za nami.

Ponovne in vse pogostejše poplave nas opominjajo, da Slovenija potrebuje podnebno strategijo. Ta bi morala določiti, kako se bomo prilagajali na spremembe, ki se jim zaradi globalnega segrevanje ne moremo več izogniti. Ozračje se je namreč že segrelo za 0,8 °C in se še segreva, kar vodi v vedno hujše poplave pa tudi suše, vročinske valove in drugih izrednih vremenskih razmer.

Strategija bo morala tudi povedati, kje bomo najprej začeli zmanjševati izpuste toplogrednih plinov, kako se bodo odgovornosti razdelile po sektorjih (energetika, promet, stavbe, industrija, kmetijstvo) in kako bomo ukrepe financirali.

Strategija mora temeljiti na kredibilnih študijah, njeno izvajanje pa mora mobilizirati vse sektorje, ki lahko in morajo prispevati. Vlada mora čim prej prioritetno nameniti sredstva za pripravo take strategije

Od vlade Mira Cerarja zato pričakujemo, da bo v najkrajšem možnem času po izteku trenutnih izrednih razmer prevzela odgovornost za strateško ukrepanje in javnosti predstavila načrt spopadanja s podnebnimi spremembami.

Greenpeace Slovenija

3 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Poplave-Slovenija-Greenpeace-StrategijaDomov
Powered By GeekLog