Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Pomanjkanje-Vitamina-B12
Pomanjkanje vitamina B12

nedelja, 7. oktober 2018 @ 05:03 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Pomanjkanje vitamina B12

Vitamin B12 je vitamin mnogih učinkov. Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, k delovanju živčnega sistema, k presnovi homocisteina, k normalnemu psihološkemu delovanju, ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk, pri delovanju imunskega sistema, pri delitvi celic, prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Pomemben je za dobro resorpcijo ostalih hranil v telesu, kot sta železo in folna kislina.

V telo lahko vnesemo večjo količino vitamina B12 z ustrezno hrano in z 'naravnimi' prehranskimi dopolnili.  Pri prehranskih dopolnilih se vprašajte oz. pazite na naslednje stvari:

Ali so v škatlici oz pršilu 'izvlečki' vitaminov – telo jih največkrat  'ne prepozna' in včasih je ravno obraten rezultat, kot bi si želeli?

Ali telo lahko te izvlečke vitaminov absorbira  - ali se 'nalagajo' nekje v organizmu kot odpadni produkti – npr ožilje, sklepi itd

Če izdelek ni naraven boste na zgornja vprašanja odgovorili pritrdilno in za telo naredili lahko 'več škode kot koristi', kajti nenaravna prehranska dopolnila oz. izvlečki telo obremenjujejo. Lahko povzročajo kristalizacijo telesa.

B12 v hrani živalskega izvora in v klamatskih algah RW®max

V živilih je vitamin B12 večinoma vezan na beljakovine, zato ga najdemo predvsem v hrani živalskega izvora. Klamatske alge so predniki rastlin in živali in zaradi samega izvora vsebujejo tudi snovi, ki jih praviloma najdemo samo pri živalih (vitamin B12, maščobne kisline in podobno). Klamatska alga NutriMax je vir organskega vitamina B12, v  obliki, ki se DOKAZANO absorbira. V nekaterih drugih algah je B12 v neaktivni obliki, to pomeni, da se ni sposoben absorbirati v telesne celice, čeprav vsebujejo B12!

BIO klamatska alga NutriMax vsebuje več kot 100 nujno potrebnih življenjskih hranil (še posebej bogata je tudi z vitamini B (B1, B3, B5, B9, B12).  S 6 kapsulami dobimo 2,5 mcg B12, s čimer zadostimo dnevno potrebo in to za manj kot 2 € na dan.
Absorpcija vitamina B12

je sicer precej kompleksna, bolj kot pri drugih hranilih.

Pri zdravih ljudeh se iz hrane absorbira približno 50 % zaužitega vitamina B12. Ameriški inštitut za medicino je objavil, da kar 30 odstotkov ljudi, starejši od 50 let, izgubi sposobnost vsrkavanja vitamina B12 iz hrane, ne glede na svoje prehranjevalne navade. Zato novi prehranski napotki priporočajo dodatek vitamina B12 vsem starejšim od 50 let.

Uživanje tega vitamina svetujejo tudi pri težavah z zanositvijo, nosečnicam, doječim mamicam, otrokom v obdobju rasti, vegetarijancem in veganom ter vsem, ki imajo težave, s pomanjkanja tega vitamina.

S študijo je dokazano, da uživanje dodatkov iz klamatskih alg RWmax veganom daje dovolj vitamina B12. Tega vitamina namreč vegani, ki uživajo izključno hrano rastlinskega izvora, ne dobijo dovolj. Nobena od rastlin ne vsebuje tega vitamina v obliki, ki bi ga telo lahko uporabilo. Raven vitamina B12 v krvi se je namreč pri vseh zvišala na normalno. To pomeni, da so bili manj utrujeni (utrujenost je velikokrat povezana s slabokrvnostjo, ta pa s pomanjkanjem vitamina B12), manj depresivni in zaskrbljeni, lažje so bili kos stresu in vsakodnevnim naporom.

Izvleček ali naravna učinkovina?

Pri prehranskih dopolnilih, ki vsebujejo samo izvleček vitamina B12, je absorpcija 'siromašna'. Tudi bioresonanca tako ugotavlja.
Vsaka snov v rastlini ima svoj pomen in namen, med seboj pa se te snovi podpirajo in delujejo kot celota. Njihovo delovanje je zelo prepleteno; včasih so prav določene snovi, predvsem pa 'informacija' rastline (npr. kamilice, da blaži, pomirja…) bistvenega pomena, da te snovi in njihove informacije, telo kot celoto pravilno uporabi.

Če iz rastline naredimo izvleček zgolj določenega vitamina oz. minerala smo »izgubili« informacijo rastline, slednja pa v telesu zagotovo ne deluje več enako kot celota. Bistveno pa je prav delovanje sestavin kot celote! Zato se lahko upravičeno vprašamo ali so vsa »pršila« spreji oz. izdelki iz »izvlečkov« enakovredni oz 'učinkoviti', če gledamo iz stališča narave.Dva primera:

  1. Z zaužitjem kamilice prejmemo informacijo o njenem protivnetnem, pomirjevalnem delovanju. Če bi iz kamilice naredili le izvleček določene učinkovine, bi se njena celostna informacija porušila. Če bi bil izvleček poleg tega še predelan na visoki temperaturi, bi se lahko izničile tudi njegove učinkovine. Organizem jih ne bi sprejel kot hranilo in jih zato ne bi mogel resorbirati.
  2. Tudi kopriva ima svojo informacijo. Kopriva na primer ne vsebuje veliko železa, ima pa določene vitamine in minerale, ki omogočajo resorpcijo in učinkovito delovanje železa. Kljub temu, da ga ne zaužijemo v tolikšni količini, kot je priporočljivo glede na dnevno potrebo telesa - RDA, se lahko odstotek železa v krvi poveča in krvna slika se izboljša.

Tudi s klamatsko algo KlamathRW®max sprejemamo vase poleg vsakodnevno potrebnih  hranil tudi njeno vibracijo oz. informacijo. Klamatska alga KlamathRW®max nam daje prav takšno informacijo, kakršno nam podarja narava. Vemo, da se je klamatska alga v evoluciji Zemlje tisočletja dolgo prilagajala spremembam okolja. Preživetje alge je bilo odvisno od njene prilagoditvene sposobnosti. Zato je tudi razvila tolikšno odpornost proti zunanjim dejavnikom (sevanje, virusi, bakterije…) in v sebi zgradila toliko učinkovin – informacij. Gensko je ne moremo obdelati, tudi je ne moremo gojiti. Vemo pa, da gojene rastline zaradi idealnih pogojev razvijejo tudi manj aktivnih učinkovin.
Pri hranilih je najpomembnejše načelo sinergije: čim večja je raznovrstnost hranilnih snovi, tem lažje in več jih telo vsrka. Klamatska alga KlamathRW®max najbolj izpolnjuje zahteve opisanega načela, saj je nadvse bogata z vitamini, minerali in ostalimi hranili v uravnoteženih razmerjih. Z zaužitjem sprejmemo vase pristno informacijo o vseh njenih učinkovinah.

Visok bioenergijski potencial klamatska alga RWmax

Klamatske alge RWmax imajo zelo visok bioenergijski potencial dokazano z slikanje po metodo »občutljive kristalizacije«

Blagodejne moči hrane ali zelišč ne merimo le s statističnimi podatki, temveč jo presojamo tudi po njeni energijski bogatosti in po vibracijah.

Metodo »občutljive kristalizacije« je v 30. letih zasnoval pionir biodinamič- nega kmetijstva, dr. Pfeiffer. Pri tej metodi uporabljajo sodobne instrumente za merjenje barv, omogoča pa nam hitro oceno življenjske moči. Vemo, da so za vse, kar je v naravi zdravo in vitalno, značilne bogate, kompleksne in harmonične oblike; vse tisto, kar je bolno, nevitalno, pa je pusto, enolično in neharmonično.

Po metodi »občutljive kristalizacije« smo primerjali primerjavo energijskega polja pomaranče, vitamina C in  treh mikroalg:


Pomaranča na levi je bio – eko pomaranča, pomaranča na desni je pomaranča namenjena za komercialno prodajo (tretirana s kemičnimi sredstvi).


Na levi strani je slika naravnega vitamina C, na desni strani pa slika askorbinske kisline; t.j. laboratorijska – sintetična molekula vitamina C.


Sliki prikazujeta energijsko polje dveh različnih vrst užitnih alg.


Slika prikazuje energijsko polje klamatske alge KlamathRWMax®, kjer se vidi t.i. višja razvojna stopnja in višja energijska vrednost alge.VI-DA studio d.o.o.
www.vidastudio.si/si


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Pomanjkanje-Vitamina-B12Domov
Powered By GeekLog