Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Poklic-Duhovni-Ucitelj-Dusa-Bistvo-Srce
Poklic - duhovni učitelj

ponedeljek, 16. julij 2018 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Piše: Leticija Fortin v novi številki Karme plus

Na svetu obstaja mnogo poklicev, preko katerih vsaka duša izraža svoje bistvo, pridobljeno znanje in sposobnosti. Za vsak poklic se je potrebno izobraževati, izvajati teorijo v praksi, predvsem pa verjeti vase in opravljati delo s srcem.

Za učence Luči, bojevnike Luči ali duhovne učitelje ste verjetno že slišali. Kakšno je njihovo življenje, njihova pot in kaj delajo nekateri izmed njih, tudi sami opisujejo v svojih knjigah, organizirajo delavnice ali se kako drugače predstavijo v javnosti. Vedeti je potrebno, da za te vrste poklica, kot je npr. duhovni učitelj, formalna izobrazba ne obstaja. Njegova izobrazba oziroma reference je njegovo življenje samo. Tako osebo namreč že od malega žene neka sila, namera bi ji lahko rekli, ki spodbuja dušo, da se obrne v smeri raziskovanja same sebe.

Pot duhovnega učitelja je vse prej kot lahka. Kar naprej ga življenje postavlja pred nove preizkušnje, izzive in pasti. Njegova osnovna namera je spremeniti sebe, zato ves čas išče načine, kako bi lahko premagal vse tisto, kar ga na njegovi poti ovira, da pride do razsvetljenja. Ovire se nahajajo v njem samem in se imenujejo napuh, pohlep, lenoba, jeza, požrešnost, zavist in pohota. Po domače povedano se sooča s sedmimi smrtnimi grehi, katere znotraj sebe podoživlja, spoznava in jih preobraža v vero, upanje, ljubezen, razumnost, pravičnost, srčnost in zmernost.

Duhovni učitelj se zaveda, da je sam svoj gospodar in da je zunanji svet samo odsev njegove notranje energije. Ve, da je za svoje življenje odgovoren sam. Nešteto ur posveti odkrivanju skrivnosti sveta in včasih tudi slabo spi. Večkrat pride v reakcijo in se jezi ter obsoja druge, a njegova zavest ga slej ko prej zopet povleče v razumevanje, da je on sam tisti, ki je pritegnil takšne ljudi ali dogodke v bližino sebe. Edino na ta način se mu razkrijejo njegove šibke točke, preko katerih izgublja svojo energijo, zato je zanje vsakič znova hvaležen. Ozaveščanje le-teh je pravzaprav edini recept, da pride do razumevanja vsega. 'Iz nezavednega v zavedno' bi lahko dejali, kajti edina bitka, ki nas krepi in nam daje navdih, je bitka za našo zavest.

Zagotovo veste, kako težko je spremeniti vsaj eno stvar v svojem življenju, koliko truda in volje je potrebno vložiti, da nam uspe premagati naše odvisnosti in se jih rešiti enkrat za vselej. Duhovnemu učitelju ali učencu Luči ob tem pomaga starodavno znanje o energijskih samozdravilnih tehnikah, s katerimi si pomaga dvigniti življenjsko energijo, okrepi svojo voljo, prečisti tako energijsko kot tudi fizično telo ter s pomočjo le-teh ozdravi svoje "grehe". Dejansko ta duša močno gara in 24 ur dela na sebi, saj je njen osnovni namen obvladovanje vseh energij znotraj in zunaj sebe. Le-to pa terja vso njeno pozornost in energijo, predvsem pa notranjo moč, da se lahko sploh sooči sama s seboj.

Duhovni učitelj je svojo zavest razvijal skozi različne inkarnacije, vodi pa ga mogočna namera, ki mu stoji ob strani v težkih časih, ko zdravi in transformira svoje negativne vzorce. Delo, ki ga opravi na sebi, mu omogoči nov vpogled vase, v svet, v soljudi. Ko je dovolj nasičen z energijo, je pripravljen predati svoje znanje naprej vsem, ki želijo odkriti duhovni svet ter obuditi Luč, ki je v vsakem izmed nas. Na podlagi svojih doživetij, videnj in izkušenj učencem na brezgrajen način prebuja zavest, jim pokaže, kakšen je svet energij in kako se v njem znajti. Pa vendar je pomembno dejstvo, da učitelj lahko samo pokaže in usmeri učenca, kod in kam, pot pa potem prehodi učenec sam s svojo lastno voljo in namero.

Kot vidite ima opisani poklic mnoge "delovne obveznosti" in zelo "nestalen" urnik. Vsekakor pa prav vsak izmed njih ve, zakaj tako "gara" in od svoje poti ne odstopi kar tako. Zaveda se tudi, da ne sme imeti nikakršnih pričakovanj, zgolj voljo, namero in srce, da preseže vse tisto, kar mu striže peruti na poti v Svobodo.

Želim vam, da bi ves čas imeli Upanje in krepili svojo Vero vase, saj se tam nahaja vrelec Ljubezni, ki vam pomaga živeti Razumno, Pravično in Zmerno. In prav vsak lahko postane duhovni učitelj, če si tega Srčno želi.

1 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Poklic-Duhovni-Ucitelj-Dusa-Bistvo-SrceDomov
Powered By GeekLog