Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Pilot_Pisala_Pismenke_Nalivno_Pero
Inovacija v pisanju

torek, 18. december 2007 @ 16:18 CET

Uporabnik: Pozitivke

Začelo se je na Japonskem, ko se je profesor na Pomorski trgovski fakulteti v Tokiu, Ryosuke Namiki, začel ukvarjati z vprašanjem, kako hitreje pisati pismenke, ki so jih do takrat risali s čopičem. Kot najboljša rešitev se je izkazal Watermannov izum iz leta 1883, nalivno pero.
Po predstavitvi prototipa leta 1918 je začel profesor Namiki s kolegom Masaom Wadom na Japonskem proizvajati nalivna peresa. In začetki podjetja PILOT so bili rojeni.

Od leta 1918 je torej PILOT eden največjih inovatorjev na področju pisal. Danes so njegova pisala prepoznavna po vsem svetu, blagovna znamka Pilot pa pomeni zagotovljeno kvaliteto.

Pilot danes nadaljuje svojo vlogo inovatorja, ki ji dodaja tudi prav posebno družbeno vlogo in sicer, skrb za okolje. Odgovoren pristop do okoljske problematike je prispeval k razvoju nove linije pisal, BeGreen.

Kaj pravzaprav je BeGreen?
To je prva linija široke palete pisal, izdelanih iz recikliranega materiala. V njej so zajeta vsa  Pilotova najbolj prepoznavna pisala, zdaj izdelana v reciklirani verziji, dodana pa so tudi nova, inovativno izdelana pisala. Vsem pa je skupna Pilotova kvaliteta, ki jo zagotavljajo tudi s certifikatom ISO 14021, ki pomeni procentualni delež reciklirane plastike v celotni teži pisala (brez črnila) vsaj 70% ali več.  In ne le to. Kar večino vseh pisal je možno ponovno napolniti z vložki, kar pomeni korak več k skrbi za čisto okolje.

Popolno novost v liniji BeGreen in na splošno pri Pilot-u, predstavlja posebno pisalo, imenovano G-Knock gel roler, ki s svojim pritisnim mehanizmom in posebno sestavo konice (dodatna vzmet znotraj konice za pritisk na kroglico) omogoča, da se črnilo izloča šele, ko ga pritisnemo na podlago, torej ko začnemo pisati. Ta sistem je bil Pilotova inovacija leta 1997 (G-2 – prvi gel roler na pritisni mehanizem), ki je danes dobila svojo verzijo tudi v reciklirani obliki pisalne linije in s tem podjetju Pilot prinesla nove potrditve inovativnega in kreativnega podjetja, stremečega k najvišjemu tehnološkemu nivoju.

Čeprav so cene recikliranih izdelkov zaradi dražje izdelave v večini višje, se pri Pilotu zavedajo pomembnosti kvalitete za posameznika in okolje ter možnosti izbire, ki je dostopna vsakemu posamezniku, zato so cene pisal iz linije BeGreen popolnoma enake kot cene ostalih primerljivih PILOT pisal. Gesta, ki dokazuje visoko zavest in pravo družbeno ter okoljsko odgovornost podjetja.

Torej, kako še lahko sami delujemo v dobro našega planeta? Preprosto – pišimo z okolju prijaznimi pisali, brez kompromisov pri kvaliteti ali ceni.

Andreja Cepuš

Več informacij o izdelkih Pilot in nakup lahko opravite tudi na njihovi spletni strani: www.ing-plus.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Pilot_Pisala_Pismenke_Nalivno_PeroDomov
Powered By GeekLog