Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Pet-Stvari-Dober-Oce-Odlocitve-Pravilne
Pet načinov, kako biti boljši oče že danes

sobota, 11. september 2010 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Mih

Biti dober oče ni težko. Tukaj je pet stvari katere lahko storite danes:

1. Poglejte v svoje otroke in izvlecite iz njih najboljše. Bodite otrokov največji oboževalec. Vaši otroci čakajo, da iz njih izvlečete najboljše čakajo, da jih pohvalite. Povejte jim kaj so naredili prav, pri svojih odločitvah, kaj vam je všeč pri njih, povejte jim, da jih imate zelo radi.

2. Imejte vaše otroke radi tako, da jim govorite in se jih dotikate. Nič ni močnejšega od očetovega dotika. Nežen dotik, objem ali poljub na glavo lahko naredi to, da se vaš otrok počuti varno in zaščiteno.

3. Poslušajte kaj vaši otroci govorijo in kaj ne. Vzemite si čas in poslušajte otroke, ko vam govorijo, kako so preživeli dan. Postavljajte jim vprašanja in poslušajte kaj imajo za povedati. Poslušanje vam bo vzelo le nekaj minut, učinek bo pa trajal celo življenje.

4. Naj bodo spomini vaših otrok vaša zapuščina. Naredite načrt za nekaj posebnega, kar bodo vaši otroci vedno pomnili. Berite jim isto zgodbo vsak večer cel mesec, igrajte isto igro vsak teden, naredite isto večerjo ali zajtrk vsako soboto.

5. Smejte se s svojimi otroci. Pustite otrokom, da najdejo veselje v življenju, ki prihaja iz njihove nedolžnosti. Potem se smejte skupaj z otrokom v teh trenutkih in najdite najgloblje veselje, ki obstaja v srcu staršev.

Če si vzamete čas za ljubezen, smeh in poslušanje, potem boste našli povezavo z vašim otrokom in bili oče kakršnega otroci potrebujejo in si želijo.

Vir: www.ocetje.com

4 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Pet-Stvari-Dober-Oce-Odlocitve-PravilneDomov
Powered By GeekLog