Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Pekel
Pekla ni več

torek, 15. avgust 2006 @ 05:05 CEST

Uporabnik: 5ruzzi

Tekst, ki sledi, je najbrž zelo aktualno vprašanje in je bilo zastavljeno na Univerzi v Washingtonu pri izpitu iz termodinamike. Odgovor študenta je bil tako "globok", da ga je profesor podelil s kolegi preko Interneta, da bi lahko tudi mi uživali v njem.

Glavno vprašanje je bilo: Je Pekel eksotermičen (oddaja toploto) ali endotermičen (sprejema toploto)?
Večina študentov je dokazovala svoje prepričanje z uporabo Boyle-ovega zakona (plin se ohlaja, ko se širi in plin se segreva, ko se krči) in izpeljank iz tega zakona.

Eden od študentov pa je napisal naslednje:
Najprej moramo vedeti, kako se masa Pekla spreminja s časom. Zato moramo vedeti za število duš, ki prihajajo v Pekel in pa za število duš, ki odhajajo iz pekla.

Mislim, da lahko mirno predvidevamo, da ko enkrat duša pride v Pekel, ne bo več odšla. Torej, duše ne odhajajo. Ali pa, kolikor duš prihaja v Pekel, lahko vidimo skozi različne religije, ki obstajajo na svetu. Večina teh religij trdi, da če nisi član njihove vere, potem bos odšel v Pekel. Ker je tukaj več kot le ena religija, posamezniki pa pripadajo različnim od njih, lahko predvidevamo, da vse duše odidejo v Pekel. Z razmerjem med rojstvom in smrtjo bi lahko pričakovali, da se bo število duš v Peklu povečevalo eksponencialno.

Sedaj poglejmo razmerje sprememb prostornine Pekla, saj Boyleov zakon trdi, da če morata ostati temperatura in pritisk v Peklu enaka, se mora povečati prostornina premosorazmerno s številom duš, ki mu jih dodamo.

In tukaj imamo sedaj dve možnosti:
1. Če se Pekel širi počasneje, kot se povečuje število duš v njem, potem se bosta temperatura in pritisk v njem povečevala, dokler ne bo začel puščati.

2. Če pa se Pekel širi hitreje, kot se povečuje število duš v njem, bosta temperatura in pritisk padala, dokler Pekel v celoti ne zamrzne.

In kaj je prav?
Če sprejmemo domnevo, ki mi jo je dala Tereza med mojim osvajanjem, da "bo prej hladen dan v Peklu, kot bom šla v posteljo s tabo" in če upoštevamo dejstvo, da sem z njo spal prejšnjo noč, potem je zgornja možnost pod 2. bolj resnična in zato sem prepričan, da je Pekel eksotermičen (oddaja toploto) in je že zamrznjen.

Krona te teorije je zaključek:
Odkar je Pekel zamrznjen, ne sprejema več duš in je zatorej ugasnil in ostala so le Nebesa, kar dokazuje obstoj božanskega bitja, ko je Tereza prejšnjo noč kričala: "O, moj Bog".

1 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/PekelDomov
Powered By GeekLog