Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Partnerja-Dusna-Ljubezen-Karma-Clovek
Pogum za dušno ljubezen

petek, 2. september 2022 @ 05:02 CEST

Uporabnik: heragea

Včasih si misliš, kako lepo bi bilo, če bi te ljubezen dušnega partnerja enostavno kar čakala. Morala pasti v naročje. A žal iz določenih razlogov (še) ni tako. Zaradi teh razlogov obstaja med dušnima partnerjema določena napetost:

1. ker se razvijaš, in razvoj zahteve spremembe sedanjega stanja (seveda v dušnem partnerstvu najmanj trpiš, saj zadovoljna duša ščiti oba dušna partnerja pred karmo),

2. ker imaš z dušnim partnerjem kakšen karmični dolg iz preteklih življenj (si ga zavrnil, morda celo ubil – marsikaj skrajnega si počel, da bi lahko spoznal, da nisi le človek, ampak tudi duša),

3. ker živiš na planetu, kjer manjka ljubezni v duši, celotno človeštvo je zaenkrat še precej oddaljeno od Prebujenja, ko se povprečni Zemljan zaveda prisotnosti svojega duhovnega telesa, ne le svoje osebnosti in fizičnega telesa. Ko začutiš vsa tri telesa, se lahko počutiš tudi kot duša, ne le kot človek (ki živi kot osamljena polovička v primerjavi z dušo).

Razvoj zahteva, da vedno obstaja nekaj, kar te vrže iz ravnovesja. Ta motnja, težava, ovira je izziv, ki ga nato rešuješ, in tako se razvijaš.

Razvijaš se skozi nova spoznanja. Le eno samo spoznanje je, v vedno novi preobleki (primerno pač razmeram, ki so vedno nove). S tem spoznanjem vedno znova premagaš svoje trpljenje. In vedno znova si presenečen, kako enostavno je. In kako - ljubeče! Polno ljubezni! Včasih bi kar zajokal od ganjenosti zaradi olajšanja, da nisi tako ogrožen in osamljen, kot si bil mislil.

In ko nekajkrat tako doživiš spoznanje, da je za vse poskrbljeno, spoznaš enkrat za vselej! Da življenje mora biti tvoj nasprotnik! A le navidezen nasprotnik, tako kot učencu nasprotuje njegov učitelj, ali trener. Nasprotuje le zato, da bi se ti razvijal dalje, iskal nova spoznanja, nabiral nove izkušnje, zaradi plemenitega namena razvoja torej.

Ko se nehaš upirati razvoju, spoznaš pravo življenje. In življenje sprejmeš z odprtim srcem, pripravljen na spremembe, ki so neizogibne zaradi razvoja. In tedaj postane življenje tvoj dom, ljudje in ostala bitja pa tvoji zavezniki, prijatelji.

Dokler pa se upiraš temu, da bi rasel dalje, presegal to, kar že poznaš in obvladuješ, tako dolgo življenje napravi vse, da te tako ali drugače spravi v krizo. Najprej so to manjše stiske, takšne, da ti še dopuščajo izhod nazaj v staro življenje. Nato pa – če se ne odzoveš in ustrezno prilagodiš svoje volje, vzorcev razmišljanja in čustvovanja – stiske postanejo večje, in če se tudi tedaj ustrezno ne prilagodiš novim razmeram, se nazadnje znajdeš v stiski brez izhoda. Tako ti življenje olajša odločitev, da se prilagodiš in nadgradiš svoja prepričanja, miselne vzorce in čustvene odzive, da bi stopil korak dalje v svojem razvoju.

Pri prilagajanju razmeram nazadnje odloča tudi pogum. Ali si dovoliš slediti srcu, ki ti govori, da je vse povezano s tvojim odnosom do vsega, s tvojimi odločitvami, in da sam odločaš o svojem trpljenju. Vse je odvisno od tega, ali boš zbral dovolj poguma v srcu in se odpovedal ponosu, zameram, željam po maščevanju, in si priznal, da se nečesa tako zelo bojiš, da si se odpovedal svojemu srcu, ki te je opozarjalo, da nisi na pravi poti. Veliko poguma je potrebnega za spoznanje, da si zaprl svoje srce zato, ker te je strah, ne zato, ker bi imel prav. Vsakdo, ki zavrača razvoj, se sklicuje na svojo resnico in se za njo skrije brez ljubezni do življenja, ki se ga boji in ga ima za svojega nasprotnika.

In kaj imaš ti z dušno ljubeznijo? Danes veliko! Še včeraj nisi vedel, da dušna ljubezen zares obstaja, danes pa dobivaš natančne kombinacije dušnih parov! In sorodnih duš! In natančne opise spola na dušni, srčni in osebnostni ravni. In razlage, zakaj ne moreš pričakovati sreče v karmičnem in navadnem partnerstvu. Pa to še ni vse, danes lahko dobiš tudi konkretne podatke o preteklih inkarnacijah, tudi zgodovinsko znanih, kjer lahko konkretno primerjaš svoj sedanji in pretekli značaj in življenje, in hitro presodiš, če je podatek izmišljen ali ne (nehote sva opazila, da danes znanih zgodovinskih oseb v majhnem trdoživem slovenskem narodu kar mrgoli).

Ali povedano drugače, danes potrebuješ pogum za iskanje prave ljubezni. Zakaj? Prvič zato, ker je brez poguma nemogoče, da bi svoja prepričanja, mišljenje in čustva prepustil srcu, ki ti pravi, da brez prave ljubezni ne boš srečen, ti pa si nezadovoljen, neizpolnjen v ljubezni, kjer doživljaš ljubezenske neuspehe (včasih tudi z dušnim partnerjem in sorodnimi dušami). In drugič, ker moraš imeti pogum, da verjameš, da to od tebe in vsakega posameznika danes zahteva razvoj človeštva. Zakaj? Ker se je človeštvo razvilo do stopnje, ko je nadaljnji razvoj nemogoč brez združevanja moškega in ženskega spola na dušni ravni.

Ta drugi razlog je še posebej vprašljiv, ne? Zakaj bi naj človeštvo naenkrat potrebovalo dušno združevanje moških in žensk? Odgovor ni tako težak. Doslej se je človeštvo lahko lepo razvijalo skozi človeško združevanje moških in žensk, se pravi fizično in osebnostno. Ljudi je bilo manj, manj so bili povezani kot danes, ženski spol družbeno ni bil enakovreden moškemu v nobeni kulturi, vsi so se v glavnem ukvarjali s preživetjem. Danes so se razmere spremenile.

Število prebivalstva na planetu skokovito narašča, vsi se lahko hitro spoznamo, saj smo globalno povezani z elektronskimi in transportnimi sredstvi, ženske so v določenih kulturah (zahodni) lahko svobodno odločajo o svojih izbirah in so postale praktično enakovredne moškim, v razvitejših kulturah je za preživetje razmeroma dobro preskrbljeno, ljudem preostaja veliko prostega časa, ko se družijo zaradi osebne privlačnosti, ne delovnih interesov. Vse to so razlogi za večje, tesnejše sodelovanje moških in žensk. Kar pomeni, da ni več dovolj naključno združevanje, kjer nas vodi fizična spolnost in lep videz, všečne značajske poteze in vedenje. Takšna povezanost je premalo, zamre s koncem zaljubljenosti, ki mine v nekaj mesecih. Za pravo ljubezen potrebujemo tudi duhovno privlačnost, ne le fizično (zadovoljene potrebe) in osebnostno (izpolnjene želje in pričakovanja, potrjena prepričanja).

To je razvoj človeške ljubezni v dušno ljubezen, iskanje ljubezni v duši, s pravim partnerjem, je sporočeno. Kdor se temu upira zdaj, ko človeštvo potrebuje tudi dušno povezavo med spoloma preko duhovne privlačnosti dušnih partnerjev (in sorodnih duš), mu grozi, da bo doživljal udarce življenja. Pa ne zato, ker bi se upiral sporočilom Očeta Prvega ali najinemu početju.

Človeštvo ima svoje vodnike, in njihova naloga je, da mu omogočajo razvoj s kar najmanj trpljenja. Upor dušni ljubezni in partnerstvu danes predstavlja upiranje razvoju človeštva.

Čas bo pokazal, radi rečemo. Midva dodajava, da čas že kaže. Kajti živa vsakdanja praksa nama s pomočjo Deo kanala ljubezni sporoča, da se dušna in sorodna ohranjajo in krepijo veliko bolj kot karmična in navadna partnerstva, ki pospešeno razpadajo. Sreča se v karmičnih in navadnih partnerstvih pogosto konča že s koncem zaljubljenosti, ko začne ugašati tudi sama ljubezen, ki je človeška.

Medtem ko se dušna in sorodna partnerstva praviloma ohranjajo, in če dušna partnerja še malce razvijata ljubezen v sebi (medsebojno potrpljenje in občudovanje), se razvijata, vedno bolj uživata v vrsti 'srečnih naključij', iz katerih črpata navdih za pravo ljubezen in jo krepita, širita v okolje (žal preveč dušnih parov še ne ve, da so dušni pari, da bi lahko hitreje pomirili občasne napade prestrašenih osebnosti, ali pa ne opravlja Obreda celote, ki je vrhunska pomoč za prežemanje duhovnega, osebnostnega in fizičnega telesa).

A lačni sitemu ne verjame, pravi pregovor. Najina spoznanja in sporočila ('nekega') Očeta Prvega so lahko v obdobjih, ko tudi sam kot obrednik celote podvomiš v obstoj dušne ljubezni in sreče, samo lepe besede z neodgovorno obljubo boljše prihodnosti. Kaj storiti? Poskusi s pogumom. Uporabi pogum, da odpreš srce in preglasiš malodušje in jezo, zamere in želje nižje osebnosti po maščevanju preteklim partnerjem, pomiriš občutek strahu, da si obsojen na večno osamljenost. Pogum, da napraviš še.

To je stanje, ki doleti vsakogar, vsako bitje na poti iskanja prave sreče in ljubezni. Kaj to konkretno pomeni zate?

Če že živiš z dušnim partnerjem, to denimo pomeni, da si razočaran zaradi različnosti svoje druge polovičke, in to traja tako dolgo, dokler ne uvidiš, da ti sporoča nekaj novega, kar še moraš spoznati na drug strani življenja, na drugi strani svoje duše.

Če še ne živiš z dušnim partnerjem, pa ga že poznaš, to morda pomeni, da si razočaran, ker te zavrača, in se boriš v sebi s strahom, da nisi ustrezen zanj. Dokler ne spoznaš, da tako razvijaš ljubezen do sebe v situaciji, ki ti ne dopušča drugega izhoda kot odpuščanje in potrpljenje, kar te krepi in pospešeno odpravlja težave v življenju in ljubezni.

Če pa dušnega partnerja še ne poznaš, pa ga iščeš, ker imaš dovolj življenja brez bližine človeka, ki ga lahko vedno vidiš/čutiš v sebi (in sebe v njem), to lahko pomeni, da si razočaran zaradi življenja, ki te je preveč zaneslo stran od ljubezni. Dokler ne spoznaš, da si se končno odljubil od svojega življenja (delo, družina…) in začel iskati ljubezen v sebi tako zelo, da dopuščaš celo obstoj osebe, ki te dopolnjuje in išče in potrebuje enako kot ti njo, ker ne iščeta človeške sreče (v potrjevanju vajinih osebnosti), ampak ljubezen v duši (v duhovni bližini, ki privlači vaši osebnosti in telesi).

Hvala, da si vztrajal/vztrajala do konca tega razmišljanja, kar ni samoumevno. A brez tega ne gre na začetku tega našega 'gibanja za zavest ljubezni', kot bi se lahko imenovalo naše skupno iskanje ljubezni. Zaradi pomanjkanja pravih informacij o dušni ljubezni se kar naprej porajajo številna vprašanja. Toliko je še neznank, nasplošno in pri vsakem primeru posebej.

No, naju ne skrbijo toliko te neznanke, saj imava srečo, da lahko praktično izkušava dušno partnerstvo 24 ur dnevno in se hvaležno zavedati, kakšna milost je življenje z dušnim partnerjem (tudi če se sporečeš, si srečnejši kot s komerkoli drugim). Rada bi le opravila svojo nalogo, ki je kazanje poti prave ljubezni in sreče vsakomur, ki to hoče, a nima pravih informacij od dušni ljubezni in prave pomoči, da bi jo odkril in razvil v srečno življenje.

Keman in Marko

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Partnerja-Dusna-Ljubezen-Karma-ClovekDomov
Powered By GeekLog