Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Otrok-Ucenje-Klamatske-Alge
Ima tudi vaš otrok težave s koncentracijo in učenjem?

ponedeljek, 9. januar 2017 @ 16:13 CET

Uporabnik: Pozitivke

Ima tudi vaš otrok težave s koncentracijo in učenjem?

Pozornost in koncentracija pri otrocih vse bolj bolj upada, naraščata pa slabo razpoloženje in hiperaktivnost. To potrjujejo starši in strokovnjaki v Sloveniji in svetu. Porast diagnoz in predpisovanja psihofarmakov otrokom se povečuje. Kaže, da gre za resen problem, povezan z močnim upadom pozornosti in zbranosti ter vse večjimi anksionimi motnjami in stresom.

Otroci vseh starosti so izpostavljeni okoljskemu, vedenjskemu in prehranskemu stresu, kakršnega prej nismo poznali. Posledica tega je občutno neravnovesje med energijo, ki jo od njih zahtevajo vse bolj zahtevne šolske in obšolske dejavnosti in prehrano, ki je vse manj hranljiva.

Tragični paradoks vsega skupaj je, da so prav najmlajši izpostavljeni največjemu eksperimentiranju z umetno hrano v zgodovini človeštva: prigrizki, polni hidrogeniranih maščobin kemičnih snovi, hitra prehrana, procesirana industrijska hrana z dodanimi ojačevalci okusa, rafiniran sladkor v vsakem živilu itd. Osveščeni starši se takim živilom sicer izogibajo, a ostaja problem, kako otroku zagotoviti uravnovešeno prehrano, ki bo zadovoljila njegove potrebe pri razvoju, učenju in zdravju.

Narava nam je dala pomoč, ki lahko korenito pripomore k izboljšanju stanja

Ker otrokom kronično primanjkuje pomembnih hranilnih snovi, ki so v obdobju rasti in razvoja še kako potrebni, lahko oplemenitite osiromašeno sodobno prehrano z naravnimi in učinkovitimi dodatki, z modrozeleno algo AFA oz. klamatsko algo.

Klamatska alga, še posebej izdelek NutriMax, je bogata z vsemi hranili, potrebnimi za dobro vsakodnevno psihofizično delovanje telesa, živčnega sistema in možganov. Za pravilno delovanje živčnega sistema in razpoloženje so namreč pomembni predvsem vitamini B1, B3, folno kislino in B12, ki prispevajo k normalnemu psihološkemu delovanju, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, izboljšanem delovanju živčnega sistema in povečanim umskim zmogljivostim.

Klamatska alga izdelek NutriMax (http://vidastudio.si/izdelek/klamatska-alga nutrimax150kapsul/) vsebuje preko 100 hranil in prvobitne informacije teh alg, zato ima tudi tako veliko učinkovinter vse prej omenjene vitamine B. Bogata je tudi s klorofilom, ki je močan antioksidant, aktiven v živčnem sistemu, ter železom, mineralom energije in življenjske moči.

Pomanjkanje feniletilamina - vzrok mnogih nevroloških težav

Pri mnogih nevroloških motnjah so raziskave pokazale tudi pomanjkanje feniletilamina. To je endogena molekula našega živčnega in možganskega sistema ter naravna različica sintetičnih molekul (metilfenidata in podobnih) – brez stranskih učinkov, ki se uporabljajo prav za zdravljenje nevroloških motenj. Feniletilamin neposredno pripomore k povečanju dopaminergičnega prenosa. Zato posredno uspešno uravnava razpoloženje, povečuje umske sposobnosti, izboljšuje spomin, pozornost in zbranost.

Izdelki, ki preverjeno delujejo

Dobra novica je, da obstajajo izdelki, ki lahko izboljšajo stanje v telesu in na vseh prej omenjenih področjih. Klamatska alga in njen izvleček Klamin® (izdelek KlamaUP ter Klamin) predstavljajo absolutno najbogatejši rastlinski vir feniletilamina.

Tudi maščobne kisline omega3 (DHA) imajo velik vpliv na razvoj otroških možganov in na pomnjenje. Večje je pomanjkanje omega-3, bolj izraziti so simptomi pri otrocih, ki imajo težave v vedenju in so pogosto označeni kot »problematični« otroci. AlgOmega®3 (http://vidastudio.si/izdelek/algomega3-60 kapsul/) vsebuje omega-3 iz modrozelenih alg in so odličen nadomestek omega-3 iz ribjega olja.

Omega 3 rastlinskega izvora

Dolgo je veljalo prepričanje, da so morske ribe in nekateri rakci najbogatejši vir omega-3. Najnovejše dognanje je, da so glavni prvotni vir omega-3 modrozelene alge v planktonu in samo zato, ker se ribe in rakci z njim hranijo, so (bile) pomemben vir omega-3. Ribe in rakci sami torej ne proizvajajo omega-3, temveč se le hranijo z algami, zato se omega3 kopičijo v njih. V ribah pa se kopičijo tudi težke kovine in pesticidi, ki slabo vplivajo na živčevje in možgane. Zato je toliko bolje, da zaužijemo omega3 maščobne kisline neposredno iz alg in ne posredno iz rib in rakcev.

O učinkovitosti klamatske alge tudi strokovnjaki

Klamatska alga je tudi v knjigi z naslovom 'Indigo otroci so med nami' avtorja Carroll L. in Tober J. omenjena kot odlična pomoč pri otrocih z učnimi težavami. Povzeto
iz omenjene knjige:

V poročilu prehrani namenjene posebne številke revije Network of Hope navajajo besede J. F. Taylor, psihologa in avtorja knjige Helping Your Hyperactive ADD Child (Pomagajte svojemu hiperaktivnemu otroku z ADD) ter videa Answers to ADD: The School Success Tool Kit (Odgovori na ADD: pripomočki za uspeh v šoli):

»Čeprav nisem povezan z nobenim od podjetji, ki nabirajo, proizvajajo ali tržijo hrano, zdravila ali posebna živila, sem se v okviru svojega dela zelo odkrito pogovarjal s tisoči staršev in strokovnjakov o ADD-ju in ADHD-ju in starši so mi venomer znova omenjali, kako zelo je otrokom z ADD-jem in ADHD-jem pomagalo uživanje modro zelene alge

Ob tem, ko pomagate svojemuotroku, priporočamo, da naredite spremembe tudi pri sebi, kot staršu. Pomembno je, da prepoznate nemir pri sebi in otrocih, se pravočasno vprašate o njegovih vzrokih in poiščete strokovno pomoč, kadar je to potrebno. Pri tem smo vam lahko v podporo tudi mi v VI-DA Studiu - s svetovanjem in terapijo – tudi s podporo računalniške terapije na osnovi kvantne medicine .


VI-DA studio d.o.o.
www.vidastudio.si/si

 


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Otrok-Ucenje-Klamatske-AlgeDomov
Powered By GeekLog