Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Otrok-Hiperaktivnost-Koncentracija
Kako zmanjšati hiperaktivnost otrok, izboljšati koncentracijo pri učenju?

četrtek, 15. junij 2017 @ 11:28 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Kako zmanjšati hiperaktivnost otrok, izboljšati koncentracijo pri učenju?

Pozornost in koncentracija pri otrocih vse bolj upada. Tudi v Sloveniji vse več staršev poroča o nemiru svojih otrok in znakih hiperaktivnosti.

Otrokom kronično primanjkuje pomembnih hranilnih snovi, ki so v obdobju rasti in razvoja ter učenja še kako potrebni. Za pravilno delovanje živčnega sistema in razpoloženje so pomembna vas hranila v naravni obliki, predvsem pa vitamini B1, B3, folna kislina in B12, ki prispevajo k normalnemu psihološkemu delovanju, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, izboljšanem delovanju živčnega sistema in povečanim  umskim zmogljivostim. Otroci in odrasli v zadostnih količinah teh in ostalih hranil pogosto s hrano ne zaužijemo.

Narava nam je dala pomoč, ki lahko korenito pripomorejo k izboljšanju stanja.

Klamatska alga NutriMax vsebuje vse to in še veliko več, tudi feniletilamin. Feniletilamin dokazano uspešno uravnava razpoloženje, povečuje umske sposobnosti, izboljšuje spomin, pozornost in zbranost. Pri mnogih nevroloških motnjah so raziskave pokazale pomanjkanje prav feniletilamina.

Klamatska alga KlamaUp in njen izvleček Klamin® predstavljata absolutno najbogatejši rastlinski vir feniletilamina.

Priporočamo ga vsem, ki so psihofizično in predvsem umsko obremenjeni (študentje, dijaki, menedžerji,…) ter vsem, ki imajo težave s koncentracijo, pozornostjo, učenjem pa tudi stresom.
Tudi maščobne kisline omega-3 (DHA) imajo velik vpliv na razvoj otroških možganov in na pomnjenje. Večje je pomanjkanje omega-3, večji so simptomi pri problematičnih otrocih, predvsem vedenjski. AlgOmega3 vsebuje DHA iz mikroalg in je odlična alternativa omega-3 iz ribjega olja. V ribah pa se kopičijo težke kovine in pesticidi, ki slabo vplivajo na živčevje in možgane. Zato je toliko bolje, da zaužijemo omega3 maščobne kisline neposredno iz alg in ne posredno iz rib in rakcev. Glavni prvotni vir omega-3 so modrozelene alge v planktonu in samo zato, ker se ribe in rakci z njim hranijo, so (bile) pomemben  vir omega-3.

Izkušnje posameznikov s hiperaktivnimi otroki:

NutriMax je sestavljen iz klamatske alge. Je 100% naraven  in  kar je najboljše, res deluje pri motnjah koncentracije. Moj otrok je bil tri leta od tega tik pred tem, da začne jemati Ritalin. Psihologinja je rekla, da druge rešitve ni, mi pa se s tem nismo sprijaznili. Začel je piti Nutrimax kapsule in sicer 1 pred poukom. Rezultat je bil fascinanten. Težave s koncentracijo so se bistveno zmanjšale. Psihologinja je rekla, da je kaj takega nemogoče, ker se praviloma stanje lahko le poslabša (brez Ritalina). Otrok dobiva v šoli štirice in petice. Ne morem pa trditi, da ima idealno koncentracijo, a kateri otrok jo pa ima.
Forum Med.Over.net

1 leto trajajoča študija je vključevala 30 oseb, starih od 6 do 17 let, z motnjo hiperaktvnosti in pomanjkanjem pozornosti. Osebe so uživale prehransko dopolnilo s Klaminom®. 25 oseb je študijo zaključilo. Pri teh se je pokazalo znatno izboljšanje pozornosti in zmanjšanje simptomov hiperaktivnosti, nepozornosti ter impulzivnosti. 13 oseb od 25, se je odločilo za neprekinjeno nadaljnje uživanje Klamina® tudi po zaključku študije.
ADHD Center, Department of Infantile Neuropsychiatry, Hospital of Alessandria - ADHD STUDY

»Čeprav nisem povezan z nobenim od podjetji, ki nabirajo, proizvajajo ali tržijo hrano, zdravila ali posebna živila, sem se v okviru svojega dela zelo odkrito pogovarjal s tisoči staršev in strokovnjakov o ADD-ju in ADHD-ju in starši so mi venomer znova omenjali, kako zelo je otrokom z ADD-jem in ADHD-jem pomagalo uživanje modro zelene alge*.«
J. F. Taylor, psihologa in avtorja knjige Helping Your Hyperactive ADD Child (Pomagajte svojemu hiperaktivnemu otroku z ADD) ter videa Answers to ADD: The School Success Tool Kit (Odgovori na ADD: pripomočki za uspeh v šoli)

»Velikanski preboj se mi je zgodi, ko sem se seznanil z živo osnovno hrano, imenovano vrhunske modro zelene alge*. Komaj tri dni sem jih jedel, ko se je začelo moje življenje v celoti spreminjati. Čutil sem, kakor da se povezujejo tokokrogi v mojem telesu, jaz pa sem se razširil, da bi v ta obseg zajel vse svoje vidike! Bil sem miren in obvladan-moja zbranost se je večala vzporedno z ravnijo moje energije in spominom. Obšel me je nov občutek notranje moči, bil sem bolj umirjen in uravnovešen kot kdajkoli prej. To živilo mi je resnično rešilo življenje. Zelo ga priporočam vsem drugim ljudem rodu indigo.Če bi imel sam otroka rodu indigo, bi z njim ravnal drugače. Takoj bi mu priskrbel vrhunsko organsko hrano, zlasti modro zelene alge,…«

Ryan Maluski* Modro zelena alga je poljudno ime za klamatsko algo. Različna druga poimenovanja so še Aphanizomenon flos-aquae (latinsko ime), AFA (skrajšano ime), Klamath Lake Algae - Klamatska alga (izvirno ime), Modro – zelena alga (poljudno ime).


VI-DA studio d.o.o.
www.vidastudio.si/si


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Otrok-Hiperaktivnost-KoncentracijaDomov
Powered By GeekLog