Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Oskodovani-Evropski-Potrosniki-VW-Komisi
VW: odškodnina tudi za oškodovane evropske potrošnike!

petek, 30. september 2016 @ 20:08 CEST

Uporabnik: Sonce

Pomemben preobrat v zadevi VW: Evropski komisarki na konferenci Evropske organizacije potrošnikov izpostavili tudi odškodnino za oškodovane evropske potrošnike!

Na konferenci Evropske potrošniške organizacije (BEUC) o škandalu VW in testiranju avtomobilov v EU, ki je potekala včeraj v Bruslju,  sta evropski komisarki Bieńkowska in Jourová potrdili zavezo Komisije, da bo ta  zagotovila, da bodo tudi evropski potrošniki deležni pravične obravnave.

Evropska komisarka Bieńkowska je izpostavila, da je »v lastnem interesu VW, da sprejme ukrepe za ponovno vzpostavitev zaupanja in verodostojnosti, saj 8 milijonov potrošnikov v Evropi še vedno čaka na Volkswagnovo odpravo neskladnosti in odškodnino«.

Evropska komisarka Jourová pa je v zaključnem govoru dejala , da si želi pošten dogovor za evropske potrošnike in da bo pozorno spremljala nedavno zavezo VW o obveščanju potrošnikov in popravilu vseh prizadetih avtomobilov v jasnem časovnem okviru. Komisarka Jourová je tudi izpostavila, da bo sodelovala z nacionalnimi organi pregona in potrošniškimi organizacijami ter podpirala njihova prizadevanja za pridobitev odškodnine.

»Na ZPS smo zadovoljni , da je prišlo do preobrata v stališču Evropske komisije, da v zadevi VW oškodovanim evropskim potrošnikom pripada odškodnina,« je poudarila Breda Kutin, predsednica Zveze potrošnikov Slovenije.

Več o preteklih aktivnostih ZPS v zadevi VW lahko preberete na http://bit.ly/2d0D7aT

Več o izjavah evropskih komisark lahko preberete na http://europa.eu/rapid/midday-express-29-09-2016.htm#8

Vir: www.zps.si/

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Oskodovani-Evropski-Potrosniki-VW-KomisiDomov
Powered By GeekLog