Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Osebni-Racunalniki-Mobilniki-Procesor
Mobilniki bi lahko osebne računalnike nadomestili že v letu 2016

petek, 27. februar 2015 @ 22:31 CET

Uporabnik: Sonce

Na začetku letošnjega leta je podjetje Nvidia razkrilo mobilni procesor Tegra X1, ki se lahko brez težav kosa s preračunavanjem podatkov in zahtevnih grafičnih vsebin. Novost je namreč grajena na osnovi štirih procesorskih sredic ARM Cortex A57 in štirih sredic ARM Cortex A53, medtem ko je preračunavanju zahtevnejših grafičnih oblik kos kar 256 procesorjev CUDA.

Novost pri polni obremenitvi proizvede računsko moč do enega petaflopa, kar pomeni, da je njena zmogljivost celo večja od superračunalnikov, ki so kraljevali pred 15 leti, kar je nedvomno izjemen dosežek glede na to, da gre za procesor, namenjen mobilnim napravam.

Pri podjetju ARM pa so prepričani, da se bodo mobilne naprave po zmogljivosti lahko s sodobnimi osebnimi računalniki povsem kosale že v začetku naslednjega leta. Njihovi inženirji bodo namreč v teku letošnjega leta pripravili izjemno zmogljivi procesor, ki bo temeljil na osnovi procesorskih sredic Cortex-A72 in vgrajenega grafičnega jedra Mali-T880.

V povezavi s klasičnim zaslonom ter računalniško tipkovnico in miške bodo lahko mobilne naprave, opremljene z novim procesorjem podjetja ARM, brez težav prevzele vlogo osebnih računalnikov, saj so že vse glavne aplikacije dostopne kot storitev v oblaku. Čeprav se to kakopak ne bo zgodilo čez noč, so številni poznavalci prepričani, da bodo mobilne naprave počasi začele izpodrivati klasične namizne in prenosne računalnike iz našega vsakdanjega življenja.

Vir: www.racunalniske-novice.com

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Osebni-Racunalniki-Mobilniki-ProcesorDomov
Powered By GeekLog