Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Opozorilo-Hrvaska-Bodeca-Zica-Zivali
Zaradi bodečih žic poginile številne živali

nedelja, 8. november 2015 @ 08:46 CET

Uporabnik: Sonce

Na Hrvaškem so opozorili, da je bodeča žica, ki so jo madžarske oblasti postavile ob meji s Hrvaško in Srbijo za zaustavitev begunskega vala, odgovorna za smrt številih živali.

Kot so povedali, je žica na številnih poteh, ki jih v svojem naravnem okolju uporabljajo črede jelenjadi in vrsta drugih živali. Potem ko so na tragično usodo divjadi opozorili uporabniki Facebooka iz Madžarske in Hrvaške, so fotografije poginulih živali v mlakah krvi ob madžarski žici objavili tudi nekateri hrvaški mediji.

Pojasnili so, da je območje med Hrvaško, Srbijo in Madžarsko bogato s številnimi živalskimi vrstami, ki so vajene nemotenega gibanja.

Mnoge živali poginile v bolečinah
Občasno naj bi mejo iz ene v drugo državo prečkale črede več tisoč jelenov in srn. Tudi za mnoge druge divje živali, kot so divje svinje, lisice ali zajci, je gibanje na tem območju omejeno. V bližini meja treh držav so tudi nacionalni parki, kot sta Kopački rit in Donava-Drava. Živali poskušajo preskočiti ograjo ob državni meji, na kateri je Madžarska postavila bodečo žico, ki ima ostre konice kot britev. Zato so bile mnoge živali poškodovane in so poginile v bolečinah, navajajo v hrvaškem društvu za zaščito živali.

Zaradi žice onemogočene migracije
Zavedajo se, da je v času begunske krize, ko trpijo številni ljudje, trpljenje živali v ozadju, a zahtevajo nujen odziv oblasti. Ocenili so, da gre za kršitev zakonov na Madžarskem in Hrvaškem, ker gre za zločin proti naravi in živalim. Opozarjajo, da živali s hladnejšim vremenom začnejo svoje migracije, kar jim je zdaj onemogočeno zaradi žice ob madžarski meji. Napovedali so, da se bodo poskusili povezati z madžarskimi aktivisti, da bi skupaj spodbudili madžarske oblasti, naj umaknejo bodečo žico.

Vir: rtvslo.si

2 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Opozorilo-Hrvaska-Bodeca-Zica-ZivaliDomov
Powered By GeekLog