Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Odpuscanje-Ignoriranje-Pozabiti
Odpuščanje

sobota, 11. november 2017 @ 05:02 CET

Uporabnik: sonceživljenja

Skrivnost vseh skrivnosti je odpuščanje.
Odpustiti pomeni pozabiti.
Odpustiti in ne pozabiti pomeni, da se pripravljamo na maščevanje. Ko pride pravi trenutek, bomo to tudi storili.
Jezus, ki je bil križan, je na križu prosil Boga: „Bog moj, odpusti jim, saj ne vedo kaj delajo!“
Potem je Jezus šel v pekel, porušil okove in vstal od mrtvih.

Več kot 2000 let imamo pred očmi Jezusovo sporočilo in delovanje in več kot 2000 let vse ignoriramo.
To pomeni, da smo mrtvi tudi ko sovražimo in se pripravljamo na maščevanje. Ko vse odpustimo, se znova rodimo. Živa sedanjost je čas sprejemanja izbir, odločitev in dejanj. Če ne zdaj, kdaj potem?
Kakšni smo ljudje?

Sovražimo, se pripravljamo na maščevanje in živimo v strahu pred povračilnimi ukrepi.
Nenehno smo živčno napeti in ne preseneča, da smo bolni.
Med rajem in peklom je stena, ki jo imenujemo sovraštvo.

Nikakor ne zmoremo zbrati dovolj moči za ODPUŠČANJE, s katerim bi podrli steno, ki nas deli od raja in bi postali novi ljudje. Pogledano z druge plati je odpuščanje tako enostavno. »Blago premaga trdo, šibko premaga močno.«
Ko je Jezus vstal od mrtvih, ga nihče od učencov ni spoznal. Zakaj?
Jezus ni več poučeval, ni ozdravljal, ne ustvarjal čudežev, zato ga niso prepoznali.

Niso videli globokega notranjega poslanstva Jezusa. Videli so le oblike delovanja, ne pa vsebine. Niso videli Novega človeka. Šele ko je Jezus pokazal rane, so verjeli. Rekel je: »Blagoslovljen, ki ne vidi, a verjame.«
Jezus je na ljudi deloval na tri načine:
na mentalno telo,
na psiho in
na fizično telo.

Težje kot na psiho je deloval na mentalo telo. Z delovanjem na fizično telo je ustvarjal čudeže.
Ko je koga ozdravil, je rekel: »Ne greši več.«
Vsak dan, znova in znova grešimo, prav tako drugi grešijo nad nami.
Vsak dan se srečamo s pohlepom, poželenjem in sebičnostjo.
In vsak večer imamo možnost odpustiti drugim in prositi Boga, naj odpusti tistim, ki so do nas grešili in tudi nam odpusti grehe.
Odpuščanje je osnovno načelo Jezusovega nauka.
Pred desetimi leti mi je znanka zaupala, da je imela prijateljico, ki je zbolela za karcinomom. Prosila jo je, naj ji odpusti vse zamere. Ni mogla. Umrla je v hudih bolečinah.
Na jim Bog odpusti. On, kralj vseh kraljev naj odpusti, kar pogosto ne zmoremo ljudje.
Če ne odpustimo, bomo imeli v življenju pekel.

Odpustiti v arabščini pomeni odvezati. Ko sovražimo smo z verigo vezani za osebo, ki nam je povzročila bolečino. Ta oseba nas je vezala in vrgla v ječo, v pekel. In medtem ko trpimo, ta oseba poje in uživa Vsaka bolečina zahteva povračilo. Če ni nobenega nadomestila, se počutimo ogroženi. To pomeni, da smo pripravljeni na maščevanje, vlivamo olje na ogenj zla. NE in NE.
Ne smemo ravnati kot tisti, ki nam je naredil krivico.
Če mu poskusimo vrniti z enako mero, bomo prežeti s strahom maščevanja. In kam to pelje?
Življenje teče v strahu, bolečini in sovraštvu, ki ga ogrožajo.
Spomnim se zgodbe o Tarzanu: »Tarzan in ognjeni ljudje.«
Tarzan pravi: »Sila na silo - smrt!
Razum na razum - življenje!«

Ko odpustimo, pretrgamo verige pekla in gremo svobodno skozi življenje.
Jeza, sovraštvo, bolečine in frustracije ne morejo prizadeti tistega, ki nam je povzročil bolečino, so pa hud strup za nas in nas lahko uničijo. In prav ta današnji svet zamer je pekel. Pekel ne pride šele po našem življenju, temveč v njem že živimo, to je ta naš svet konfliktov in strahu, poželenja in trpljenja, ter smrti. Komaj slišno se oglaša hrepenenje po resnici. Biti neločljivo povezan z resnično dobrim, pomeni živeti v miru. A če želimo sprejeti resnico, se moramo odpovedati tudi marsikaterim navadam, ki so nam prirastle h srcu, mnogokrat tudi navideznemu udobju in varnosti. Tudi odpuščanje in odpovedovanje priznanju v našem okolju je povezano z bolečino uvida.

Želja po maščevanje je pot v disharmonijo, odpuščanje vodi po strmi poti do harmonije. In kaj je harmonija? To je enost življenja, vse-povezanost stvari na Zemlji in v vesolju, iz katere ni nič in nihče izvzet. Tako je v neskončni tišini stvarstvo dobilo podobo, položeno v harmonijo.
Najboljša pot maščevanja do tistih, ki so nas prizadeli je, da jim odpustimo in da živimo uspešno, srečno in zadovoljno. A pot se prične z spoznanjem kam vodijo zamere. Ozaveščanje in prebujanje ne razvnemata ognja napuha, zato se pogosto raje obračamo stran. Nevednost in zmota nas po stranpoti vodijo mimo edino prave stvarnosti. Noči, ko naj bi nam spanje prineslo krepitev telesa in duha, nam prinašajo nočne more. Um, ki naj bi ob jutranji zarji prisluhnil šepetanju srca, nam prinaša bolečine. Duša ječi in um se ukvarja z razglabljanjem o maščevanju.
V vsakem zlu bomo našli dobro. Zavedajmo se, da je zlo največja spodbuda, ki nam pomaga uspeti v življenju. Tako kot rastline gnoj spremene v hrano za svojo rast in razvoj, mi lahko zlo spremenimo v dobro in v spodbudo, ki nas bo ponesla v neslutene višine. Kako visoko je visoko in kako globoko je globoko vemo šele, ko poizkusimo. Spoznanje in prebujanje ni nič drugega kot zavedanje nečesa, kar je bilo do sedaj v nas pozabljeno, skrito in potlačeno, a vedno latentno in potrpežljivo čakajoče.

Če menimo, da smo žrtve, nimamo nadzora nad svojim življenjem.
Vloga žrtve je lažja, nikomur nismo nič dolžni in za nič odgovorni. A to je paranoja. Zaradi samoprevar in iluzij bistvo človeka ne more preiti v zavedno in ne more postati učinkovito.
Z vzpostavitvijo nadzora nad lastnim življenjem postanemo junaki.
Ali je nekaj dobro ali slabo, je odvisno od našega dojemanja in vrednot.
Oprostimo sebi, ker smo v tistem času storili kar smo zmogli in znali po naših najboljših močeh. Če bi vedeli, bi storili boljše.
Če nosimo breme krivice in lastne nezmotljivosti, bomo težko nadaljevali komunikacijo v okolju, v katerem živimo. To je stena med nami in intimnostjo, ki jo želimo.

Lahko sklenemo: Odpuščanje je najboljše univerzalno zdravilo za vse bolezni.

Ljudmil Arezina,
Darinka Šajn

1 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Odpuscanje-Ignoriranje-PozabitiDomov
Powered By GeekLog