Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Obdarovanje-Druzine-Stiska-Miklavz
Iz moje v Miklavževo košarico

ponedeljek, 22. november 2010 @ 11:23 CET

Uporabnik: Sonce

IZ MOJE V MIKLAVŽEVO KOŠARICO

Rotaract klub Ljubljana bo že četrto leto zapored obdaril ljubljanske družine v stiski.

V ta namen bodo v petek in soboto (4. in 5. 12.) v  Centru Interspar Vič zbirali trajna živila, življenjske potrebščine in Miklavževe dobrote.

Njihov cilj je polepšati praznične dni družinam, ki se težko prebijajo iz dneva v dan in zaradi materialne stiske ne občutijo vseh radosti prazničnih dni. V preteklih treh letih so vsakič zbrali po eno tono živil in drugih življenjskih potrebščin, kar je cilj tudi letos.

Slogan njihove dobrodelne akcije »Iz moje v Miklavževo košarico« nagovarja ljudi, da iz svoje nakupovalne košarice prispevajo dobroto ali dve in s tem pomagajo družinam v stiski. Pakete bodo člani Rotaract kluba sami odnesli izbranim, socialno ogroženim,  družinam.

Projektu se bodo v letošnjem letu pod skupnim imenom »Dobrodelna decembrska košarica« ponovno pridružili tudi slovenski Rotaract klubi v Celju, Grosupljem, Novem mestu in Novi Gorici. Datumi in kraji zbiranja živil v drugih krajih bodo objavljeni na spletni strani www.rotaract.si.

Z akcijo »Iz moje v Miklavževo košarico« so si ljubljanski Rotaractovci prislužili tudi nominacijo za darovalca leta, v akciji Ljudje odprtih rok, ki jo je letos že 17. leto organizirala revija Naša žena.

Organizacija Rotaract, ki deluje pod okriljem Rotary International, združuje mlade med 18. in 30. letom starosti, ki želijo s svojimi dobrodelnimi akcijami pozitivno vplivati na okolje v katerem živimo, z razvijanjem vrednote nesebične pomoči pa doseči tudi spoštovanje drugačnosti.

Pomagajo pomoči potrebnim otrokom in mladim ter se na tak način trudijo prispevati k vsesplošnemu napredku sveta okrog nas. Njihov cilj je s pozitivnim  zgledom približati ljudem posluh za dobrodelnost in privzgojiti slehernemu posamezniku čut za ljudi v stiski.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Obdarovanje-Druzine-Stiska-MiklavzDomov
Powered By GeekLog