Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/NightClub
Night club

ponedeljek, 16. januar 2006 @ 06:12 CET

Uporabnik: *Marja*


Predaleč so bile, da bi lahko vedele več. Več od tistega, kar so sedaj izvedele. In tisti vonj se je širil tam - vonj parfuma pomešan s pijačo in življenjem telesnih lepil.
Sledile so povabilu.
»Hej ti! Ukrajinka!« zakriči starec pijanih potez.
Privlačna plesalka, razgaljenih telesnih oblin, mu v hipu, kot pohlevna udomačena živalca preveč prismuknjeno sede na kolena. Ne pozabi pa mu povedati, da je žejna. Pri tem pa se ve. Dvajset tisoč tolarjev šteje takšnale pijača, če hoče, da ostane v njegovi družbi.

»Ej, punce! Denar je denar. Naj se po vaše sprašujem - zakaj se ženske prodajajo za denar? Le zakaj tako razmišljate? Se mar prodajajo ali moške samo zabavajo? Časi so pa na srečo ali nesrečo takšni, ko se moraš znati prodajati kakor najboljše veš in znaš. Vsaj tu je svoboda popolna. O tem še Bog tako govori kajne, ha, ha..?«

Razgledajo se naokrog. Še najboljše se jim zdi, ker lahko pijejo tako dragoceno pijačo zastonj, pa še šef jih časti. Da bi občudovale njegov izgled, jim še na pamet ne pride. Zdi se jim, kot povzdignjen kralj zaradi »čupe« s katero izstopa, očmi, ki so preudarno hladne in rokami, ki preveč smelo ukazujejo in krilijo na vse strani.

»Zame je življenje blišč, za drugega beda. Ne zanimajo me te ženske, ne zanima me njihova duša, prav nič od teh žensk me ne zanima razen se ve, denarja seveda…. »Zadovoljne so, ker dobijo plačo tudi do dva tisoč EU in še veliko več…« ravnodušno izjavi.
»Katera od vas zasluži toliko?« samozavestno nadaljuje.
»Hm...Denar je to, denar…« glasno primerjajo z občasnim študentskim delom.

Kar naenkrat si je v radovednih očeh začel nabirati točke. Postal jim je všeč, ker jim je znal predstaviti realnost življenja. Iz nekega drugega zornega kota, kot so si domišljale.

Ko so se odpravljale proti domu, se celo toliko potrudi, da jim sam ponudi prevoz do centra mesta. Za eno izmed njih pa se še posebej navduši. Tako dobro, da jo odpelje naravnost do doma. A še preden je hotela iz avta, se je začelo. Želel je, da ji spremeni življenje. Verjetno tudi zato, ker je med pogovorom v klubu pred vsemi iskreno priznala, da se zelo težko preživlja. Dal ji je čas za razmislek.

Kar nekaj časa se niso uspele dobiti skupaj. A glej! Tokrat so jo lahko opazile celo v tiskanem mediju, ki ga je prinesla s sabo. Sicer časopisni medij tujega porekla, ki privablja moške poglede, v smislu napajanja ženske lepote oziroma moških strasti. In še nekaj so lahko kmalu zatem spoznale. Spremenila se je. Od nje, da je ostalo samo še ime, ki spominja na njo. Zelo hitro se je naučila prodajati sebe, vse ostalo, da je ne zanima, kajti »biznis« je »biznis« kakorkoli ga že pogledaš.

7 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/NightClubDomov
Powered By GeekLog