Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Navade-Spolno-Zivljenje-Unicevanje
Navade, ki uničujejo vaše spolno življenje

sobota, 10. oktober 2015 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Niste zadovoljni s svojim spolnim življenjem? Za to nezadovoljstvo smo mnogokrat krivi sami oziroma naše slabe navade.

To so najpogostejši razlogi za težave v spalnici:

1. Pomanjkanje spanca
Že dalj časa je znano, da pomanjkanja spanca slabo vpliva na naše zdravje, strokovnjaki pa vse pogosteje poudarjajo, da ima slabši spanec negativne učinke tudi na naše spolno življenje. Med njimi je tudi seksolog Eric Garrison, ki tako moškim kot tudi ženskam svetuje, da si na noč privoščijo sedem do devet ur spanca.

2. Pomanjkanje telesne aktivnosti
Telesna vzdržljivost, moč in fleksibilnost so za naše zdravje izjemnega pomena. A ne le za zdravje. Vplivajo tudi na kvaliteto seksa. ZdravnicaNicole Prause svetuje, da se, preden se odpravite v spalnico, dobro preznojite. S telovadbo boste namreč izboljšali prekrvavitev telesa in stimulirali organe, tudi spolne.

3. Razmetana spalnica
  V postelji se ne igrajte s telefonom ali računalnikom. Iz sobe odstranite smeti, igrače, fotografijo tasta in tašče, skratka vse, kar bi vašo pozornost med seksom lahko preusmerilo drugam.

4. Nimate uravnotežene prehrane
Primanjkuje vam vitaminov in mineralov, ki so za zdravo spolno življenje pomembni. "Cink je za moško spolnost izrednega pomena. Ostrige, ki veljajo za afrodiziak, so na primer bogate s cinkom,“ pravi Garrison, ki obenem poudarja tudi pomen vitaminov B, ki jih najdemo v lososu, piščancu in tuni. 

5. Uživate hrano, ki napenja
Raziskave so pokazale povezavo med šibkim libidom in ljubeznijo do hrane, ki povzroča vetrove. Stran s fižolom, čebulo ...!

6. Alkohol
Pretirano uživanje alkohola slabo vpliva na naše spolno življenje. Alkoholizem lahko povzroči težave z erekcijo in nezmožnost doseganja orgazma. Prausova pa poudarja, da lahko zmerno pitje alkohola pri ženskah (največ tri kozarce vina) prebudi libido. 

7. Kajenje
Kajenje slabo vpliva na prekrvavitev telesa, kar škodi srcu in spolnim organom. "Kajenje povzroča motnje v erekciji. To poudarjajo celo v protikadilskih kampanjah,“ pravi Prausova.

8. Določena zdravila
Prausova razlaga, da so v 70 odstotkih primerov za nezmožnost doseganja spolnega vrhunca kriva zdravila. Že nekaj časa je znano, da spolno slo znižujejo antidepresivi, anithistaminiki pa slabo vplivajo na vlaženje vagine.

Vir: www.zurnal24.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Navade-Spolno-Zivljenje-UnicevanjeDomov
Powered By GeekLog