Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Nakup-Hise-Parcela-Polozaj-Izbirati-Ci
Kako izbrati parcelo glede na okoliške ceste in vodotoke?

torek, 25. februar 2014 @ 22:30 CET

Uporabnik: Sonce

Pred nakupom hiše ali parcele preverite energetski tok, ki ga v okolici vašega morebitnega novega domovanja ustvarjajo okoliške ceste in vodotoki.

Feng šuj nas namreč uči, da je prav položaj glede na ceste in potoke ali reke eden najpomembnejših pri presoji ustreznosti zemljišča za gradnjo doma.

Ker imajo ceste podobne značilnosti kot reke, lahko pri obeh uporabljamo podobna pravila. V obeh primerih iščemo srednje intenziven umirjen tok ceste ali reke, ki se v optimalnih pogojih nahajata pred in ne za stavbo, kjer bi jo slabili, namesto napajali z življenjsko energijo.

Najboljši so mirni potoki, ki se iztekajo v jezero, kjer se kopiči energija či. Pri tem velja biti pazljiv, da tok vode ni tako počasen, da bi prihajalo do nabiranja umazanije. Izogibamo se tudi cestam s prehitrim in pregostim prometom.

Pomembna je tudi oblika cest in rek, kjer nežno zvite oblike prinašajo pozitiven vpliv iz naše okolice. Ko izbiramo posest ob vijugasti cesti ali reki, so najboljša izbira notranji robovi ovinkov. Če je to le možno, se izogibamo lokacij, kjer se cesta zaključuje v križišču v obliki črke T, stavba pa stoji neposredno nasproti vpadni cesti, saj je obremenitev objekta z energijo premočna. Do iste težave prihaja, če objekt stoji na samem koncu slepe ulice. V obeh primerih lahko težavo omejimo z visoko ograjo ali gosto živo mejo.

V pomoč pri izbiri zemljišča nam je lahko tudi izogibanje vseh lokacij, kjer bi zaradi ovinka lahko prihajalo do povečanega števila zdrsov avtomobilov s ceste na našo parcelo.

Vir: druzina.enaa.com

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Nakup-Hise-Parcela-Polozaj-Izbirati-CiDomov
Powered By GeekLog