Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Nagrajenci_Net_Generacija
Znani so nagrajenci net generacije

četrtek, 12. april 2007 @ 11:24 CEST

Uporabnik: nian

ZNANI SO NAGRAJENCI NET GENERACIJE
Net generacijo danes predstavljajo otroci in mladostniki, ki odraščajo obkroženi z novimi tehnologijami kot sta internet in mobilni telefon. Internet in mobilni telefon sta del njihove mladosti in mnogi brez njiju znajo živeti.     

»Net generacija – tudi to sem jaz« je natečaj v okviru projekta Safe.si. Mlade ustvarjalce smo pozvali, da predstavijo svoje mnenje o vplivu novih tehnologij na njihov vsakdanjik. Izdelki mladih odgovarjajo, ali internet in mobilni telefon motita njihovo življenje, jih osvobajata ali omejujeta, jih združujeta ali ločujeta. Predstavljajo njihov pogled, njihovo hvalo in kritiko.  
Na naš naslov je prispelo 49 raznovrstnih izdelkov. Med njimi najdemo kratke stripe, zabavne in umetniške video prispevke, powerpoint prezentacije, plakate, kratke spise in celo pesmi. Izdelki dokazujejo, da imata tako internet kot mobilni telefon posebno mesto v svetu mladih – predstavljata jim svet potencialnih in pravih prijateljstev, svet različnih identitet, svet iger, svet domišljije kot tudi svet možnih prevar, tehničnih nevšečnosti in svet, kjer previdnost ni nikoli odveč. Sporočila mladih ustvarjalcev nam predstavljajo pomembno povratno informacijo mladih, ki nam bodo v pomoč pri pripravi informativnih materialov na temo varne rabe interneta in mobilnih telefonov.

Kako mladi ustvarjalci doživljajo svet, obdan z internetnom in mobilnimi telefoni, si lahko v celoti ogledate na www.netgeneracija.si.  
31. marca 2007 se je zaključilo glasovanje za najbolj izviren izdelek mladih ustvarjalcev na natečaju Net generacija – tudi to sem jaz. Obiskovalci spletne galerije so na www.netgeneracija.si pustili 22.775 glasov in tako določili sledeče nagrajence:

Osnovnošolci:
Simon Kovač iz Zagorja
Katarina Adamič iz Divače

Srednješolci:
Luka Sever iz Ilirske Bistrice
Ema Jevnikar iz Trebnjega

Simon Kovač je v objektiv ujel svojega mlajšega brata, ki že prav suvereno zre v računalniški ekran in uporablja internet. Simon tako dokazuje, da se starostna meja uporabnikov interneta niža. Katarina Adamič nam je v svoji kratki pesmici z naslovom Pesem.net predstavila, kako sta računalnik in internet vpletena v njen prosti čas, prijateljstvo in šolo. Luka Sever nas z izjemno tehniko v obliki stripa opozori na svobodo vsakega uporabnika interneta – ista oseba se na internetu lahko izdaja za različne osebnosti. Ema Jevnikar pa nad zemljevid sveta zariše računalnik, s čimer ponazori nadvlado tehnologije nad sodobnim svetom. 

Nagrajenci so 11.4.2007 ob 15.00 na Fakulteti za družbene vede prejeli nagrado s strani podjetja Microsoft, ki je prav tako omogočilo zagon spletne strani www.netgeneracija.si.

Projekt Safe.si nagrajencem iskreno čestita. Zahvaljuje se tudi ostalim udeležencem natečaja in jih vabi, da tudi v bodoče spremljajo in sodelujejo v podobnih aktivnostih. Med tem pa prav vsem želimo »Varno deskanje!«


Projekt SAFE-SI (www.safe.si), delujoč na Fakulteti za družbene vede, je točka osveščanja o varni rabi interneta v Sloveniji. Namenjena je otrokom, mladostnikom, staršem in učiteljem. Z različnimi informativnimi in svetovalnimi aktivnostmi spodbuja k učinkovitemu in varnemu koriščenju prednosti, ki jih prinašajo nove tehnologije kot sta internet in mobilni telefon.

Dodatne informacije:
Ime in priimek: Alenka Žavbi, odnosi z javnostmi
Organizacija, naslov: Projekt SAFE-SI, Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede
Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana, Slovenija
Telefon: 01 580 5387
E-pošta alenka@ris.org

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Nagrajenci_Net_GeneracijaDomov
Powered By GeekLog