Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Nadzor-Upravljanje-Moj-Denar-Zivljenje
Moj denar, moje življenje

ponedeljek, 18. junij 2018 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Mojadenarnica.si

Veliko ljudi razmišlja: »Ko bom imel več denarja, ga bom pričel upravljati.« Ali vidite ta paradoks? Kot bi rekli: »S hujšanjem bom pričel takoj, ko izgubim deset kilogramov.« Vidimo, da prihaja do vzročno-posledične zamenjave. Pravilni vrstni red je: »Ko bom pričel upravljati s svojim denarjem, ga bom imel več.«

Z upravljanjem z našim denarjem pridobivamo nadzor nad denarjem. Nadzor vam prinese več denarja. To je naravna posledica po univerzalnem načelu - načelu pozornosti, ki pravi: Na čemer je pozornost, to se povečuje!

Denar je naša energija, torej upravljanje s svojim denarjem pomeni upravljanje s svojo energijo. Ko mi nekaj plačamo z denarjem, ne damo iz rok zgolj svojega denarja, ampak damo tudi del svojega truda, dilem in šolanja.

Najprej smo se leta in leta šolali (za nekatere je bilo to manj, za druge bolj težko obdobje), potem smo vložili svoj čas in trud v samo delo oziroma ustvarjanje in šele nato smo dobili za to plačilo. Vsak dobi svoj znesek za plačilo. Bolj, ko mislimo, da smo nevredni, manj bomo dobili in bolj, ko se znamo »prodati«, več bomo zaslužili. Denar je naša kreativna energija.

In kako se lotiti bolj smiselnega ravnanja z denarjem? Beleženje naših prihodkov in odhodkov je odlično orodje. Zadajte si nalogo, da si boste vsaj en mesec zapisovali vse prihodke in odhodke do centa natančno. Če vam to ne bo všeč, se lahko še vedno kadarkoli vrnete na staro početje. Za sedaj pa si recite, da boste vsaj poskusili.

Oblikujte si »fonde« oziroma stroškovna mesta, kot so hrana, obleka in obutev, stanovanje, otroci, zdravje, avto, telefon, potovanje, zabava, domače živali, cigareti, darila oziroma tiste postavke, ki si jih želite spremljati. Na ta način boste lahko videli, kako vaš denar kroži po vašem svetu in kateri so tisti nezavedni fondi, kjer vam denar polzi skozi prste. Verjetno boste zelo presenečeni, kakšne količine denarja vam brez nadzora odtekajo »neznano kam«.

2 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Nadzor-Upravljanje-Moj-Denar-ZivljenjeDomov
Powered By GeekLog