Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/MrkLuneInSoncaVMarcu
Mrk lune in sonca v marcu

sreda, 8. marec 2006 @ 05:16 CET

Uporabnik: Pozitivke

V mesecu marcu nas obiščeta na nebu dva mrka. Ob polni luni, 15.3. se dogodi delni lunin mrk, ki bo viden povsod, kjer je luna nad obzorjem. Najbolj v Evropi in Afriki, z začetkom ob 21:22 do 02:14 h. Pri nas bo polna luna ob 00:36h, ko bo Zemljina senca deloma zasenčila lunino površino.

Sončev mrk iz sarosa 139 bo viden 29.3. 2006. Pot totalnega sončevega mrka se začne v Braziliji in potuje prek Atlantika, severne Afrike, in centralne Azije, konča se s sončevim zahodom v zahodni Mongoliji. Nam najbližja kraj, kjer lahko doživite totalen mrk je na jugu Turčije. Delna eklipsa bo osvetlila dve tretjini severne Afrike, Evrope in Azije. Saros 139 je v zreli fazi in kot takšen je astrološko najmočnejši. Delovanje sarosovega ciklusa je določeno s prvim mrkom iz določenega ciklusa in prvi mrk iz sarosa 139, je označen z zelo strupenimi in usodnimi energijami. Ponavadi sončev mrk deluje na vladarje, toda tokrat tudi na širše množice ljudi, saj se zaradi konstalacije tega mrka poistovetijo z vladarji. Razplamtijo se čustva, katerih strasti je težko pogasiti. Ker bo mrk trajal 3 minute in 11 sekund, se bo njegov učinek čutil še tri leta do štiri leta in sicer tam, kjer bo najmočneje osvetljen. To pa je na danes zelo občutljivem območju stika med vzhodom in zahodom, torej na stičišču, kjer je vrelišče medčloveških trenj. Dogodi se v znamenju ovna, ki tradicionalno pomeni vojne, verske spore, ogroženo je življenje ljudi. Oven tudi označuje Anglijo, Dansko, Nemčijo.

Seveda se ne gre prepustiti malodušju, ni naš namen, da razdiramo stare svetove, pač pa, da gradimo nove. Lahko se dobro pripravimo za lunin mrk, potem bo sončev mrk usmeril energijo v pravo smer, niti vplivi vojaških trenj ne bodo prišli do vašega doma.

Priporočila:

V času luninega mrka se je dobro poglobiti vase, najti notranji mir, z gibanjem v naravi in meditacijo. V času luninega mrka bodo koncentracija, refleksi in umske sposobnosti na nižji ravni, kot ponavadi. Na nezavedni ravni bodo vplivi zelo močni, vendar pa jih je potrebno v miru in tišini odkriti. Če se boste prečistili v času luninega mrka, bo v času sončevega mrka zavest čista.

Lunin mrk je podlaga za sončev mrk. Kolikor se boste pripravili v času lunine eklipse, toliko bo izrazitejša preobrazba v času sončeve eklipse.

Lunarna eklipsa prebudi karmične vplive, medčloveške odnose – če to očistimo do lunine eklipse se prečistimo karme in se pri sončevi eklipsi preobrazimo, spoznamo nekaj novega, svobodno nad-zavest, ki nas vodi in izpolnjuje še tri do štiri leta.

Če ostanem za časa lunarne eklipse v astralnih vrtincih negativnih čustev in nerazrešenih odnosov, pa sončev mrk potencira te energije še tri do štiri leta. Sončev mrk pač ne ločuje med dobrim in slabim, razlikujemo jih mi. Sončev mrk okrepi vse energije brez izjeme, zato je najbolje doseči notranjo tišino, da sončev mrk okrepi pra-izvirno iskro čistega zavedanja.

Za vse uporabnike vilinskih ključkov: Priporočam marsov ključek vse do lunarne eklipse.

Za vaša dodatna vprašanja in pojasnila bom dosegljiva na Maat – forumu (http://maat-center.sameks.si/forum/index.php?action=vtopic&forum=17).

MRKI – MOŽNOSTI SPREMINJANJA KARME

Sarosovi ciklusi so časovno – prostorske zanke skozi katere je možen prehod na višjo raven zavedanja.

Mrki sonca in lune, po poteh Sarosovih ciklusov ustvarjajo niz, katerega vsako vozlišče pomeni možnost izboljšanja kakovosti življenja in s tem povezano duhovno rast. Magična astrologija se ukvarja prav s tem, s severnim in južnim luninim vozlom, s tako imenovanimi točkami mrčišč. Skozi severno in južno vozlišče, se vije vijugasta pot našega notranjega bitja ali čiste zavesti. Notranje bitje ni samo po sebi podvrženo nobenim astrološkim vplivom, temveč je spremembam podvržena njegova fizična manifestacija. Prav tako notranjega bitja ne moremo opazovati v čartu, zato si pomagamo z navidezno potjo, ki jo opisuje med severnim in južnim sečiščem. Tedaj se mu lahko približamo in odkrivamo njegov namen v tem življenju, kakor tudi karmo, ki jo prinaša s seboj.

Mojstri modrosti so nam predali metodo, s katero lahko aktivno vplivamo na potek naše življenjske poti. Predali so nam Vilinske ključe, s katerimi smo sposobni priklicati energijo določenih astroloških planetov, z njihovo pomočjo lahko ozaveščamo in odpravljamo blokade ter kompenziramo slabo položene planete.

Tako astrologija ni več zgolj veda za preučevanje in ozaveščanje, temveč postane aktivna sila spreminjanja lastnega življenja – Magična astrologija.

Vabljeni na predavanje o tej temi, ki bo na EZOFESTU 8. ali 9. aprila. http://www.ezofest.net

Srečna in uspešna mrka vam želiva;

Barbia Asta Gaia in Alan Asta

Slika št: 1. Lunarna eklipsa, št: 2. Sončeva eklipsa

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/MrkLuneInSoncaVMarcuDomov
Powered By GeekLog