Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Mobilni-Telefon-Praske-Odstranimo
7 načinov, kako sami odstranimo praske z mobilnega telefona

ponedeljek, 7. julij 2014 @ 22:31 CEST

Uporabnik: Sonce

Ste kupili novo napravo, pa je že po kratkem času videti kot drsališče po hokejski tekmi? Vas to moti? Najvarneje je, da našo novo napravo na začetku zaščitimo s kakšnim varnostnim etuijem. Tisti, ki kljub zaščiti niste imeli sreče, in tisti, ki ne uporabljate etuijev za zaščito telefona, boste v članku morda našli kakšno metodo, ki lahko pripomore k boljšemu in novejšemu videzu vaših naprav.

Naši telefoni so nagnjeni h temu, da postanejo žrtve prask in brazgotin, pa naj bo to od ključev v našem žepu ali pa od nesrečnega padca. Zaščitni sloji ekranov telefonov so vsak dan boljši, vendar pa so še vedno ranljivi ob ostrih in trdih predmetih, ki jih vsakodnevno nosimo v žepih poleg njih.

Nakup novega nadomestnega telefona in obisk dragih servisov nista vaši edini rešitvi. Na nekaterih modelih telefonov lahko dokaj enostavno menjamo zaščito ekrana, vendar nimamo vsi take sreče. Na srečo je na voljo nekaj hitrih popravil, ki jih lahko opravimo sami doma in nam lahko pomagajo pri odstranitvi plitvih prask z ljubljene naprave ter ji vrnejo mladostni lesk in sijaj.

Tu je nekaj »domačih zdravil«, ki so znana po tem, da lahko pomagajo telefonu pred manjšimi plitvimi poškodbami.

POZOR :PRED UPORABO KATEREKOLI METODE ČIŠČENJA JE POMEMBNO, DA UGASNEMO TELEFON, ODSTRANIMO BATERIJO (če je to mogoče) IN ZATESNIMO ODPRTINE, KI BI LAHKO POVZROČILE ŠKODO NA TELEFONU ZARADI TEKOČINE!

Ob upoštevanju metod moramo biti tudi previdni in delati v primernem in čistem okolju, da s svojim delom ne naredimo še večje škode. Nekatere metode odpravljanja prask so že naše stare znanke, nekatere pa novejši triki, ki bodo marsikomu celo malce nenavadni. Zaradi krhke narave naprav in sredstev za uporabo čiščenja te metode niso primerne za otroke, zato naj to poskušajo le odrasli in na lastno odgovornost, seveda.

1. Zobna pasta
Morda boste težko verjeli, vendar vam za odstranitev praske na telefonu morda ne bo treba iti dlje kot do kopalnice. Pomembno je, da uporabimo navadno zobno pasto in ne take, ki je osnovana na gelu.

Kako metoda deluje?

2. Pasta za odstranjevanje prask na avtomobilu
Pasta za odstranjevanje prask na avtomobilu lahko zmanjša oz. odstrani praske. Pred nakupom se podrobno posvetujte s prodajalcem in si na to temo na forumih morda preberite kakšno besedo. Z nekaj sreče boste imeli isto pasto za telefon in avto.

3. Smirkov papir
Drgnjenje trdoživih prask na telefonu je drastični ukrep, ampak ima možnost odstranitve nezaželenih prask na telefonu. Je metoda, ki se jo uporablja na zadnji strani telefona. Ko uporabljamo smirkov papir, je zelo pomembno, da uporabimo najmanj abrazivno vrsto papirja in nežno roko. Med delom moramo biti zelo pazljivi, da na različne načine ne poškodujemo ekrana, zato med delom pogosto preverjajmo stanje ekrana za poškodbe. Če pri delu nismo pazljivi, lahko s to metodo naredimo več slabega kot dobrega. Še enkrat, metoda je namenjena zadnji strani telefona in skoraj zagotovo povzroči poškodbe, če jo uporabimo na ekranu.

4. Soda bikarbona
Soda bikarbona lahko služi kot priročen odstranjevalec prask. Kako jo uporabiti?

5. Otroški puder
Z dodajanjem vode k otroškemu pudru boste ustvarili pasto, ki lahko odpravi praske na vašem telefonu. Podobno kot pri sodi bikarboni zmešajte pasto v posodi, jo s krožnimi gibi nanesite s krpo in odstranite s čisto krpo.

6. Rastlinsko olje
Kdo bi si mislil? Za manjše, skrite praske naj bi rastlinsko olje zadovoljivo delovalo kot začasna rešitev. Ena kapljica rastlinskega olja na vrh praske naj bi veljala za hiter kozmetični popravek. Slaba stran je, da se olje sčasoma obriše, ponavadi v naš rokav ali pa žep.

7. Nekatera loščila
Pri tej metodi je vaš telefon lahko v največji nevarnosti. Uporaba napačnega loščila lahko namreč celo odstrani zaščito na površju ekrana, kar vodi do večjih poškodb. Uporabljajte to metodo na lastno odgovornost in se s prodajalcem natančno posvetujte o vrsti loščil.

Oglejte si video

Vir: www.racunalniske-novice.com

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Mobilni-Telefon-Praske-OdstranimoDomov
Powered By GeekLog