Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Mobilna-Telefonija-Splet-Google-Ponudnik
Google bo postal ponudnik storitev mobilne telefonije

nedelja, 15. marec 2015 @ 22:31 CET

Uporabnik: Sonce

Konec letošnjega januarja so se na spletu začele širiti govorice, da pri podjetju Google razmišljajo o ponudbi storitev mobilne telefonije. S to potezo bi Google nedvomno kaj kmalu postal konkurenčen mobilnim operaterjem, saj naj bi z lastnim mobilnim omrežjem omogočil cenovno nadvse ugodne telefonske klice, pošiljanje kratkih sporočil in uporabo mobilnega interneta.

Na srečo so se tokrat govorice izkazale za resnične, saj so vodilni podjetja Google potrdili, da bodo kmalu stopili na trg še kot konkurenčen ponudnik storitev mobilne telefonije, brez katerih pri sodobnih mobilnih napravah skorajda ne gre več.

Pri podjetju Google naj bi razmišljali o vstopu na trg mobilne telefonije kot navidezni mobilni operater (Mobile Virtual Network Operator – MVNO), saj bi to računalniškemu gigantu dalo možnost ponudbe različnih storitev prek partnerskih mobilnih operaterjev, ki so že zgradili svojo lastno infrastrukturo.

Google naj bi sprva začel ponujati storitve mobilne telefonije v Združenih državah Amerike, saj se trenutno o tem že dogovarja s podjetjema T-Mobile in Sprint. Ker naj bi dogovori potekali že dobrih 18 mesecev, naj bi bili že v zaključni fazi in je po vsej verjetnosti le še vprašanje časa, kdaj bo podjetje Google začelo ponujati storitve mobilne telefonije.

Sprva bo računalniški gigant po vsej verjetnosti omogočil le uporabo storitev mobilnega interneta, nekoliko pozneje pa še pošiljanje kratkih sporočil in opravljanje nadvse ugodnih telefonskih klicev. Več podrobnosti o načrtih podjetja Google naj bi bilo znanega v prihodnjih nekaj tednih.

Vir: www.racunalniske-novice.com

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Mobilna-Telefonija-Splet-Google-PonudnikDomov
Powered By GeekLog