Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Miselne-Igre-Zavedanje-Podzavest
Miselne igre

ponedeljek, 11. oktober 2021 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

V prejšnjem članku sem izpostavila zelo pomemben člen v kreiranju naše 'realnosti'. Preden začnemo karkoli kreirati moramo najprej vedeti in čim bolj precizno definirati, kaj sploh hočemo.

To ne pomeni, da bomo dobili točno to, kar smo si zamislili, dobili pa bomo zelo podobno zadevo, ki bo prišla čisto po nepričakovani poti. V večini primerov se dokazuje, da je navadno to kar dobimo, še boljše od tistega, kar smo si najprej zamislili.
Potem pa se vprašamo, zakaj je potemtakem sploh pomembno, da si točno določimo kaj hočemo. Pomembno je zato, ker se moramo zavedati, da svojo realnost kreiramo tako ali tako vsako sekundo, do neke mere zavestno, predvsem pa iz naše podzavesti in prepričanj.

Poskušala bom predstaviti, kako lahko prelisičimo svojo podzavest, ki je zaradi veliko privzetih vzorcev, preplavljena z negativnimi prepričanji. Seveda so med nami tudi takšni, ki so v svoji podzavesti naravnani zelo pozitivno in lahko bi rekli, da te osebe tudi svojo realnost izkušajo, kot da bi imeli čarovniško palico. A dejstvo je, da jo imamo vsi. Nekateri jo uporabljamo, da si kreiramo negativne, drugi pa pozitivne izkušnje.

Kako torej izkoreniniti ta negativna prepričanja, ki se vrtijo okoli: 'kaj ne zmoremo; kaj se ne da; kaj je zelo težko; vedno je bilo tako, zakaj bi bilo zdaj drugače; eni imajo pač srečo..' in podobne, nam nič kaj v prid, programske vzorce.

Ko etiketiramo nekaj za negativno in nekaj za pozitivno, smo se avtomatično ujeli v past. Ustvarjamo si večen boj med dobrim in slabim, ne zavedamo pa se da namenjamo obema aspektoma svojo pozornost, energijo, svoje misli, občutke, vibracije, ki jih pošiljamo kamor koli pač že in z njimi kreiramo.

Pomislite, da se z nekom prepirate bodisi eno uro ali pa že dolga leta. Vedno imate možnost, da v eni sami sekundi sprejmete tudi njegov pogled na stvari oziroma njegovo prepričanje za enakovredno. V trenutku boste dosegli nevtralen položaj, kjer ne bo več odpora in pogojev za nadaljnji konflikt.
Na enak način si lahko predstavljamo tudi naš notranji boj prepričanj. Nekaj smo označili kot pozitivno, nekaj kot negativno in to negativno prepričanje ima zaradi našega ega velik energijski naboj. Če se potrudimo in negativno sprejmemo samo za drugačno in ne kot napačno ali nepravilno, mu odvzamemo moč. Potem imamo pred sabo dve enakovredni prepričanji. Lahko bi rekli, da je pri vsakem konfliktu in prepričanju treba upoštevati vse tri strani, tretja je nevtralna in po navadi je tudi resnica in rešitev problema nekje vmes.

Sprejeti moramo oba aspekta, dobro in slabo, kot enakovredna. Ko nam uspe, da ne sodimo v mislih nekoga, ki nam npr. dolguje denar; ki nam je storil krivico; ki nas je užalil, prizadel itd., s tem premagamo svoj ego. Na zadevo gledamo nevtralno, da je zgolj izkušnja in pridobimo dve enakovredni energiji.
Potem je stvar veliko lažja. Lahko se odločimo za tisto, ki jo želimo izkusiti, brez dodatne prtljage. Po vsej verjetnosti pa se bomo odločili za pozitivno, prijetno in lepo izkušnjo.

Vsekakor pa to ne pomeni, da se ne postavimo zase oziroma da ne delujemo v naše najvišje dobro, pomeni samo, da ne sodimo nekaj kot napačno ali nepravilno. Konec koncev, ko nekomu popustimo, odpustimo ali pa mu naklonimo ljubezen, to nikoli ne počnemo za 'njega/njo', temveč vedno in brez izjeme za sebe in samo za sebe. Izkupiček gre v naš žep.

Naš namen je spraviti miselni tok v pozitivno smer. Slabe misli veliko hitreje odganjamo, če smo jim poprej zavestno odvzeli moč oz. težo. Ko naš ego in ponos ne trpi več, so to samo še pojmi, ki niso ovrednoteni ne pozitivno in ne negativno, zato se lahko odločamo popolnoma nepristransko.
Torej, dokopati se moramo do teh nevtralnih vibracij.

Za lažjo predstavo mogoče še en primer, kako deluje naša podzavest.
Če bi vam rekla: »mislite na katerokoli barvo, samo ne na rdečo«, bi hitro ugotovili, da bi imeli problem in da bi se vam pojavljala v mislih ravno rdeča barva. Povedati želim, da kadar hočemo nekaj zavestno odmakniti iz naših misli, ne delamo nič drugega, kot da prav temu namenjamo energijo in pozornost.

Negativna prepričanja imajo zaradi strahu, ponosa, zamer, prizadetosti, zaradi takšnega ali drugačnega načina delovanja ega, veliko močnejšo energijo kot pozitivna. Če stvari ne sodimo, ostane samo še izbira.

Na ta način lahko dosežemo, da bomo takrat, ko se nam v glavo kot strela iz jasnega pritihotapijo negativnosti, ravnali povsem umirjeno in razsodno. V praksi seveda vsi vemo, da ko nas objamejo finančne skrbi, problemi z otroci, partnerjem ali službo, nosijo v sebi močan naboj negativne energije, ki nas lahko zelo zamaje in preusmeri miselni tok za toliko časa, dokler se ne zdramimo: »joj, kaj pa počnem, zakaj zopet kreiram nekaj, kar si ne želim izkusiti«.

Vse to bo marsikomu delovalo zelo zakomplicirano, abstraktno ali filozofsko, pa nič za to, večkrat ko slišimo ali beremo o takšnih zadevah, bolj bomo lahko začeli sprejemati tudi ta koncept, o katerem nas niso poučevali v šolah, pa bi nas morali. Prepričana pa sem, da marsikoga prav to ovira, da ne naredi koraka naprej.
Konec koncev je naša fizična realnost samo ena velika miselna igra.

Vse je igra energij in vibracij, ki se kreirajo iz naših misli in prepričanj. Zato je potrebno najprej poskrbeti, da so le-ta pravilno naravnana. Potrebno je pripraviti rodovitno prst, da lahko vanjo posadimo seme.

Prisrčen pozdrav, Mely

Vir: www.mychi.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Miselne-Igre-Zavedanje-PodzavestDomov
Powered By GeekLog