Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Maribor-Otroski-Bazar-Festival-Druzenje
Otroški bazar in Festival za tretje življenjsko obdobje združena v Mariboru

sreda, 23. april 2014 @ 22:32 CEST

Uporabnik: Sonce

VIKEND ZA MEDGENERACIJSKO DRUŽENJE V MARIBORU
Ta konec tedna, natančneje od 25. do 27. aprila 2014, bosta v Ledni dvorani v Mariboru potekala kar dva dogodka - 3. sejem za družine Otroški bazar in 2. Festival za tretje življenjsko obdobje. Prireditvi bosta ustvarili resnično medgeneracijsko vzdušje, starejše generacije bodo prenašale znanje na mlajše in obratno.

Obiskovalci se bodo sprehodili med skoraj 70 sejemskimi prostori, se izobraževali in družili v številnih ustvarjalnih delavnicah za otroke, na Zunanji ploščadi, ob Odprtem odru, starejši se bodo izobraževali v Odprti delavnici, dogodka pa bosta obeležila tudi 10. obletnico vstopa Slovenije v Evropsko unijo.

SEJEMSKE PREDSTAVITVE ZA DRUŽINE IN STAREJŠE
Staršem bodo na Otroškem bazarju predstavljene novosti s področja mode, zdrave prehrane, preživljanja prostega časa, jezikovnih tečajev, družinskega turizma, kulturnih in športnih vsebin. Otroci bodo lahko spoznavali najrazličnejše poklice, saj bodo v okviru kotička  mojaizbira.si, Centra RS za poklicno izobraževanje spoznali portal Mojaizbira.si, ki pomaga pri iskanju informacij o izobrazbi za pridobitev poklica ter znanj za poklic in razvoj kariere, ter različne zanimive poklice, od policista do frizerja in številne druge. V okviru različnih ustvarjalnih in drugih delavnic pod skupnim imenovalcem »Doma smo v Evropi« pa bomo obeležili tudi 10. obletnico vstopa Slovenije v EU (projekt je sofinanciran s strani Urada vlade RS za komuniciranje).

Starejšim se bodo predstavili domovi starejših občanov, ponudniki dnevnih aktivnosti za starejše, razstavljavci s področja zdravja, turizma, telekomunikacij, bančništva, kozmetike, prehranskih dopolnil idr. Vsak dan med 9. in 13. uro bodo obiskovalcem na voljo meritve krvnega sladkorja, pritiska ter drugih vrednosti, ki jih bo izvajalo Društvo za zdravje srca in ožilja za Maribor in Podravje. Bodifit društvo bo svetovalo o rekreaciji, primerni za starejše, ter predstavilo različne primerne vadbe. Zveza društev diabetikov Slovenije bo izobraževala, kako preprečiti ali čim bolje živeti s sladkorno boleznijo. Degustirati bo možno dobrote s slovenskih kmetij, ki se bodo predstavljale na festivalu, ter spoznavali ponudbo, aktivnosti in storitve mnogih drugih razstavljavcev.

Obiskovalci obeh sejmov bodo lahko izkoristili številne sejemske popuste, priložnosti in izmenjave idej in informacij.

USTVARJALNI IN RAZISKOVALNI KOTIČEK
Otroci skupaj s starši ali starimi starši se bodo lahko udeležili ustvarjalnih delavnic v okviru Ustvarjalnega kotička. Zveza prijateljev mladine Maribor namreč pripravlja delavnice reševanja in izdelave miselnih igric, tkanja zapestnic, izdelovanja naprstnih lutk za domače gledališče ipd. Center eksperimentov Maribor bo pod okriljem Evropskega kulturnega in tehnološkega centra Maribor v svojem Raziskovalnem kotičku pripravil različne delavnice in eksperimente. Otroci in odrasli se bodo lahko udeležili delavnice izdelovanja vulkana s kvasom in vodikovim peroksidom, prižigali žarnice s pomočjo limon, pisali pisemca v delavnici skrivnih pisav.

ODPRTA DELAVNICA ZA STAREJŠE
V Odprti delavnici se bodo odvijale brezplačne ustvarjalne delavnice, obiskovalci so bodo lahko vključili v delavnice rekreacije, svetovali jim bodo o zdravem načinu življenja in brezplačno merili nivo holesterola in sladkorja v krvi, spoznali pa se bodo lahko tudi s fizioterapevtsko metodo nameščanja samolepilnih trakov t. i. kineziotapingom, s katerim si lahko olajšamo in pozdravimo marsikatero težavo in bolečino. Poleg tega obiskovalce čakajo še mnoge druge zanimive brezplačne delavnice in predstavitve številnih sodelujočih.

Za odlično vzdušje bo poskrbel tudi pester program na Odprtem odru, kjer se bodo s plesnimi, glasbenimi, gledališkimi in drugimi nastopi predstavljala različna društva, domovi starejših občanov, šole, vrtci, folklorna društva, plesne in glasbene šole ter drugi nastopajoči.

ODPRTI ODER

Na Odprtem odru bodo vsak dan potekale glasbene, gledališke in plesne predstave osnovnih šol, vrtcev ter različna društva, domovi starejših občanov, folklorna društva, plesne in glasbene šole ter drugi nastopajoči, pretežno s štajerskega konca. Otroški bazar se bo v nedeljo zaključil s festivalom Korajža velja ter skupino U3 in nastopom Manuelle Brečko.

DOBRODELNA AKCIJA

Oba dogodka bosta tudi v letošnjem letu poskrbela za otroke iz socialno šibkejših družin. Tokrat boste obiskovalci obeh dogodkov lahko ob nakupu dobrodelne Bazarkove majice 1 EUR od nakupa donirali za delovanje projekta Zveze prijateljev mladine Maribor »OMOGOČIMO SANJE«, ki je namenjen razvoju različnih veščin nadarjenih otrok

VSTOP JE ZA OBISKOVALCE PROST!

Več na spletnih straneh www.otroskibazar.si/maribor in www.f3zo.si/maribor.

Pripravila: Lara Petkovšek, vodja marketinga in odnosov z javnostmi,
lara.petkovsek@proevent.si

Organizatorja: Proevent, d. o. o. in Zavod Rikus
Partner prireditve: Mestna občina Maribor

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Maribor-Otroski-Bazar-Festival-DruzenjeDomov
Powered By GeekLog